Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

?Πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση?

Αθήνα
Την εκτίμηση ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού της κυβέρνησης εξέφρασε -μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος.
Οσον αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ πρωθυπουργού και Ντομινίκ Στρος Καν το 2009, ο κ. Πάγκαλος παρατήρησε πως με τα δεδομένα που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο θα ήταν παράλογο να μην υπάρξει τέτοιου είδους συζήτηση μεταξύ των δύο. Τόνισε, δε, ότι η παρουσία της τρόικας εγγυάται πως δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια.
Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές αστοχίες που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι είναι προφανές πως υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση.
Επανερχόμενος στη γνωστή δήλωση «μαζί τα φάγαμε», ο κ. Πάγκαλος επισήμανε πως όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται δεν παραδέχονται την πραγματικότητα. Μίλησε, δε, για «ρωμαίικο επιχείρημα», που λέει «εμείς κλέβουμε λίγο, πιάστε πρώτα αυτούς που κλέβουν πιο πολύ».
Ερωτηθείς γιατί κανένας πολιτικός δεν έχει μπει φυλακή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι οι βουλευτές δεν είναι ειδική κατηγορία πολιτών. Σημείωσε, δε, ότι και είναι ο λαός που τους αξιολογεί με την ψήφο του και τους εκλέγει ή όχι. Πάντως, συμφώνησε πως είναι ανάγκη να τροποποιηθεί το Σύνταγμα σε ό,τι αφορά τα περί ευθύνης υπουργών.
Ο Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ  
´Συντονισμός υπάρχει, κάποιες αρρυθμίες, αν υπάρξουν, είναι θέμα των ίδιων των υπουργών και των Υπουργείων να βελτιώσουν τη λειτουργία τους. Αυτό που πρέπει να βλέπουμε ως αποτέλεσμα είναι το εάν η κυβέρνηση παράγει έργο και τι είδους έργο παράγει´. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναφορικά με τη σχετική ´παραφιλολογία´ του τελευταίου διαστήματος και σημείωσε ότι ´περιθώρια για βελτίωση υπάρχουν πάντοτε αλλά το θέμα είναι ότι εμείς παράγουμε έργο που δεν έχει παραχθεί επί πολλές δεκαετίες´.
´Επειδή υπάρχει έντονη παραφιλολογία το τελευταίο διάστημα, περί συντονισμού ή μη, θα ήθελα να μου πει οποιοσδήποτε εάν μια κυβέρνηση που έχει παράγει τόσο έργο σε τόσο λίγο χρόνο θα μπορούσε να λειτουργεί τέλεια σε όλα τα επίπεδα´, είπε.
Ερωτηθείς σε ποιον αναφερόταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, λέγοντας σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση, ο κ. Πεταλωτής είπε: ´Μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Πάγκαλο. Συντονιστής στην κυβέρνηση υπάρχει, είναι ο πρωθυπουργός´.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
«Ο κάθε υπουργός τραβάει τον δικό του Γολγοθά», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απορρίπτοντας την κριτική περί ασυνεννοησίας μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών. «Δεν υπάρχει έλλειψη συντονισμού», δήλωσε στον Βήμα 99,5 τονίζοντας ότι η κριτική που ασκείται είναι άδικη τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τις προτάσεις υπουργών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα