Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνέχεια αντιπαράθεσης

Αθήνα
Οι δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος-Καν σχετικά με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ πυροδότησαν νέο γύρο αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε σχετικά: «Την κυβέρνηση τη ρωτήσαμε. Τους ρωτήσαμε και δεν απάντησαν. Και δεν χρειάζεται πια να απαντήσουν. Όλοι έχουν καταλάβει».
Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκρισία:
«Το να ανακαλύπτουν τώρα κρυφές επαφές είναι τουλάχιστον υποκρισία. Αυτοί που κορόιδευαν συστηματικά το λαό, αυτοί που μας οδήγησαν αθωράκιστους στην κρίση, δείχνουν τώρα μια υποκρισία άνευ προηγουμένου.»
Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εξαρχής αναζητούσε ευρωπαϊκή λύση, κάτι που όπως είπε, στην αρχή ήταν δύσκολο λόγω της «τεράστιας αναξιοπιστίας» που κληροδότησε στη χώρα η ΝΔ.
«Εμείς φυσικά θέλαμε ευρωπαϊκή λύση από την αρχή αλλά δεν θα αφήναμε την Ελλάδα να πτωχεύσει, δεν θα κάναμε το χατίρι κανενός από αυτούς που μιλάνε σήμερα και ανακαλύπτουν σκευωρίες, να φέρουμε τη χώρα στη χρεοκοπία, όπως μας την παρέδωσε η ΝΔ» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το ζήτημα που έχει ανακύψει σχολίασε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA και ο Θεόδωρος Πάγκαλος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «προσπάθεια που κάνουμε να μετατρέψουμε το ΔΝΤ σε μπαμπούλα είναι πολύ λανθασμένη» και υποστηρίζοντας πως ο διεθνής οργανισμός έχει παρέμβει με αποτελεσματικότητα σε πολλές χώρες.
Για συνειδητή προσφυγή στην τρόικα έκανε λόγο η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Αυτό το ´λεφτά υπάρχουν´ το έλεγε ακριβώς για να δικαιολογηθεί μετά ότι του έδωσαν ψεύτικα στοιχεία και άρα να δικαιολογήσει τη συνειδητή προσφυγή στην τρόικα». Βολές κατά τις κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο ΛΑΟΣ, διά του εκπροσώπου του κόμματος, Κ. Αϊβαλιώτη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα