Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΡΟΔΟΒΑΝΙ
Συνάντηση ενάντια στην υποβάθμιση σχολείων
Εκδήλωση – συζήτηση ενάντια στην υποβάθμιση σχολείων οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Καντάνου – Σελίνου σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Ροδοβάνι.
Το θέμα είναι: ´Οχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ροδοβανίου και στην κατάργηση του Νηπιαγωγείου Ροδοβανίου – Οχι στην κατάργηση – συγχώνευση του Γυμνασίου Καντάνου´.
?
ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
Συνέλευση επιχειρηματιών για προβλήματα – προοπτικές
Γενική Συνέλευση με θέμα: ´Προβλήματα και προοπτικές της επιχειρηματικής κοινότητας Παλαιόχωρας´ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιόχωρας. Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιόχωρας, Αλ. Δαμοράκης, καλεί τους ´ενεργούς επιχειρηματίες της κοινότητας σε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση με σκοπό την ανάδειξη όλων των θεμάτων που αφορούν στον εκσυχρονισμό και τη βελτίωση όλων των επιχειρηματικών δράσεων´.
?
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ενημέρωση για καταναλωτικό πρόγραμμα
Ενημέρωση για το πρόγραμμα: «Ντύνομαι, τρώω και κάνω τουρισμό ελληνικά (καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε!) θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο σύσκεψης σήμερα, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι παραγωγικοί φορείς του Νομού Χανίων, ενώ σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η στήριξη των εγχώριων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως επίσης και η ενημέρωση του καταναλωτή για τα πολλαπλά οφέλη της εν λόγω προσπάθειας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα εκλεγεί και συντονιστική Επιτροπή.
?
ΣΗΜΕΡΑ
Ανοιχτές μέχρι τη 1.15
οι Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας
Ανοιχτές μέχρι τη 1.15 το μεσημέρι θα παραμείνουν σήμερα οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εξαιτίας της Γενικής Συνέλευσης των υπαλλήλων της Π.Ε. Χανίων, που θα πραγματοποιηθεί στη 1.30 μ.μ.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Διαρρήκτες με
πλούσια δράση
Πλούσια δράση φέρεται ότι είχαν αναπτύξει δύο διαρρήκτες που εντοπίστηκαν στο Ρέθυμνο αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω του ότι είχε περάσει το Αυτόφωρο.
Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ´εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δύο κλοπές σε βάρος πολιτών στο Ρέθυμνο, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων παθόντων, μετά από την ανεύρεση και κατάσχεση πλήθους κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών.  
Σε βάρος δύο υπηκόων Βουλγαρίας, ηλικίας 36 και 46 ετών αντίστοιχα, που σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα κατηγορούνται γι? αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας και αντίστοιχων προανακρίσεων που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, για κλοπές – διαρρήξεις που έχουν διαπραχθεί τον τελευταίο καιρό στον Νομό Ρεθύμνου, την περασμένη Παρασκευή, αστυνομικοί εντόπισαν στην πόλη του Ρεθύμνου τους δύο δράστες και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
Στην κατοχή τους -αλλά και σε έρευνα που έγινε στην οικία τους και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– Εξήντα κινητά τηλέφωνα και τρία bluetooth κινητών.
– Δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Laptop).
– Πέντε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.
– Δύο βίντεο κάμερες.
– Διάφορα χρυσά κοσμήματα.
– Ενα δημοσιογραφικό κασετόφωνο.
– Διάφορα ελληνικά και ξένα χαρτονομίσματα προερχόμενα από συλλογή.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (Laptop) και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων παθόντων, στο πλαίσιο των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί στην κατοχή των δύο Βουλγάρων δραστών καθώς και στην εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων κλοπών – διαρρήξεων.  
Οσοι πολίτες έχουν υποστεί κλοπή σε σχέση με το είδος των παραπάνω αντικειμένων καλούνται να προσέλθουν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για αναγνώριση των κλοπιμαίων´.  

ΣΕ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΟ
Συλλήψεις για χασίς
Για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης κατηγορείται ένας 45χρονος ημεδαπός που, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Βουλγάρω Κισάμου από αστυνομικούς του Α.Τ. Κισάμου. Μικροποσότητα κάνναβης, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, βρέθηκε στην κατοχή 33χρονου υπηκόου Μαρόκου που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Συγκέντρωση
και σύσκεψη
Κάλεσμα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων και σε σύσκεψη σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο, απευθύνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
´Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά και εργατικά δικαιώματά μας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την εργοδοσία μπορούμε να αντιτάξουμε το δικό μας μέτωπο με όλους τους εργαζομένους του Νομού. Το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπάλληλων Νομού Χανίων, εν όψει της απεργίας στις 23 Φλεβάρη, για την καλύτερη οργάνωση και μαζικότερη συμμέτοχη μελών και συναδέλφων εργαζομένων ή ανέργων στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 23 Φλεβάρη και ώρα 10 π.μ., στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων, σας καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου σε σύσκεψη τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και ώρα 8.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων´.

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΙΖΟΣ:
´Κέντρο διεκπεραίωσης
το Περιφερειακό Συμβούλιο´
´Το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου που έχει προτείνει η κυβέρνηση και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης αποτελεί δείγμα της αντιδημοκρατικής αντίληψης που διέπει τόσο τον «Καλλικράτη» όσο και την κυβερνητική πλειοψηφία´.
Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος με την Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη, Σεραφείμ Ρίζος. Και συνεχίζει: ´Σε αυτό δεν προβλέπεται διαδικασία, κατά την οποία η Αντιπολίτευση και ιδιαίτερα η αριστερή αντιπολίτευση, να μπορεί να προτείνει προς συζήτηση το οποιοδήποτε θέμα. Ο μόνος που μπορεί να καθορίσει την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του Συμβουλίου είναι η πλειοψηφία. Για να μπορέσει σύμφωνα με το σχέδιο του κανονισμού λειτουργίας να συζητηθεί το οποιοδήποτε θέμα προτείνει η αριστερά, θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του 50% των συμβούλων. Πρόκειται για πραγματική παραβίαση των κανόνων της δημοκρατίας. Προσπαθούν να αποκλείσουν τη φωνή των εργαζομένων, των μεταναστών, των κινημάτων υπεράσπισης ελεύθερων χώρων, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται τα σχολεία τους από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τα κλείσει, τους εργαζομένους που υπερασπίζονται τα Νοσοκομεία μας από την επέλαση του μνημονίου και της ελεύθερης αγοράς, τους δημοτικούς υπαλλήλους που αντιστέκονται στις απολύσεις. Μετατρέπουν με αυτό τον τρόπο το Περιφερειακό Συμβούλιο σε κέντρο διεκπεραίωσης της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ανεμπόδιστη μοιρασιά των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στα διάφορα μεγαλοσυμφέροντα. Θα μας βρουν μπροστά τους όλους μαζί. Οι αντιδράσεις στην πολιτική των άγριων περικοπών των συγχωνεύσεων και των κλεισιμάτων κλιμακώνονται σε όλη την Κρήτη, από την Ιεράπετρα στην ανατολή ως την επαρχία Σελίνου και το Κολυμπάρι στο δυτικό άκρο του νησιού. Αυτή είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλλει όχι μόνο ότι τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή μας θα γίνονται αντικείμενο συζήτησης μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και ότι θα παίρνονται αποφάσεις σύμφωνα με τη θέληση της πλειοψηφίας των ανθρώπων που πλήττονται από αυτή την κυρίαρχη  πολιτική´.

ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ Ε.Γ.Σ. ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ – ΣΦΑΚΙΩΝ
Συμβολική κατάληψη
ενάντια στην πώληση

Σε συμβολική κατάληψη της αποθήκης της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αποκόρωνα – Σφακίων, στον Πατσιανό, προχώρησαν, χθες το μεσημέρι, κάτοικοι της περιοχής. Την κίνηση οργάνωσε η Πρωτοβουλία Δημοτών Σφακίων θέλοντας έτσι να αντιδράσει στη σχεδιαζόμενη πώληση της αποθήκης από την Ε.Α.Σ. Οι κάτοικοι επεσήμαναν πως το οικόπεδο παραχωρήθηκε στην Ενωση πριν από χρόνια από τους Σφακιανούς για να κατασκευάσει εγκαταστάσεις κοινωφελείς για όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι για να πουληθεί. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Σφακίων, Παύλος Πολάκης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΥ
Κάλεσμα σε διαδήλωση

Κάλεσμα στους αγρότες να συγκεντρωθούν την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και τα τρακτέρ στην πλατεία 1866 (Νέων Καταστημάτων), απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ.
Στο μεταξύ, την κατηγορηματική αντίθεσή της στον νέο νόμο για τον ΕΛΓΑ εξέφρασε η ΠΑΣΥ σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπία της Πανελλαδικής Γραμματείας της με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ. Η αντιπροσωπία της ΠΑΣΥ χαρακτήρισε τον νέο νόμο για τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) αντιαγροτικό και αντιασφαλιστικό και ζήτησε ο ΕΛΓΑ να είναι αποκλειστικά κρατικός φορέας, με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Επίσης, τέθηκαν προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας με καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις, τα πορίσματα και την καταβολή αποζημιώσεων. Κατατέθηκε επίσης και υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα της ΠΑΣΥ.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συνάντηση για
τους μετανάστες

Κάλεσμα ´αλληλεγγύης για τον αγώνα των απεργών πείνας´ απευθύνει με χθεσινή ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών και οργανώνει συνάντηση σήμερα, στις 8 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Μεταξύ άλλων σημειώνει:
´Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών, που με κίνδυνο τη ζωή τους παλεύουν για επιβίωση με ανθρώπινους όρους, η απεργία πείνας στα Προπύλαια των αιτούντων πολιτικό άσυλο Αφγανών προσφύγων και η διαμαρτυρία των Παλαιστίνιων και Ιρανών προσφύγων στο Πολυτεχνείο έφεραν στην επιφάνεια με τον πιο δραματικό τρόπο το οξύ κοινωνικό πρόβλημα της μετανάστευσης. Οι «αόρατοι» άνθρωποι που κυκλοφορούν καθημερινά ανάμεσά μας εγκαταλελειμμένοι για χρόνια στα δόντια της αγοράς εργασίας και σε μεταναστευτικούς νόμους που ποινικοποιούν την ύπαρξή τους, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της αγοράς (αποικιοκρατία, πόλεμοι) στις χώρες τους. Οι πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης (Δουβλίνο ΙΙ, φράκτης, πλωτές φυλακές, μηδενική ανοχή) όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά και με τη βοήθεια της εξαπάτησης των Μ.Μ.Ε., γεννούν συντηρητισμό, σπέρνουν τον φόβο και γεννούν τον ρατσισμό. Δημιουργούν έτσι κατάλληλο κλίμα για την εδραίωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και της πολιτικής των οικονομικών δεικτών εξαπάτησης, που μας θέλει όλους «αόρατους».
Δεν φταίνε οι μετανάστες για την επίθεση της «πατριωτικής» κυβέρνησης προς τα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας που διαλύει συμβάσεις εργασίας, βυθίζει την κοινωνία σε ύφεση και ξεπουλά τη δημόσια περιουσία.
Ο αγώνας των μεταναστών είναι και δικός μας αγώνας. Νίκη στους απεργούς πείνας. Για συντονισμό και κοινή δράση καλούμε φορείς, συλλογικότητες, κινήσεις, σωματεία και κάθε πολίτη που θέλουν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μεταναστών στο Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ.´.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Σκι στα Λευκά Ορη

Τη διοργάνωση Συνάντησης Ορειβατικού Σκι στα Λευκά Ορη προγραμματίζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ´κάθε σωματείο μπορεί να λάβει μέρος με όσα από τα μέλη του ασχολούνται με το ορειβατικό σκι´. Ακόμα απευθυνόμενος στα σωματεία ο Ορειβατικός αναφέρει: ´Για να γίνει καλύτερος προγραμματισμός της συνάντησης παρακαλούμε τα σωματεία να δηλώσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων με φαξ στον Ε.Ο.Σ. Χανίων μέχρι την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011. Σας υπενθυμίζουμε ότι όλοι θα πρέπει να διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό ορειβατικού σκι και να έχουν μαζί τους πομποδέκτη χιονοστιβάδων, φτυάρι χιονιού και ράβδους χιονιού (sondes). Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες δεν είναι ασφαλισμένοι από τα σωματεία τους υποχρεούνται να υπογράψουν δήλωση του Ν. 1599 ότι αναλαμβάνουν ατομικά την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο βουνό, κατά την άφιξή τους. Ο Σύλλογός μας θα καλύψει τις μετακινήσεις, τις διανυκτερεύσεις και τη διατροφή των συμμετεχόντων στα καταφύγιά του, με συμβολικό κόστος συμμετοχής στη συνάντηση το ποσό των 35 ευρώ´.

Πρόγραμμα
Συμβουλευτικής
Πρόγραμμα Συμβουλευτικής υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Χανίων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, εφήβους που επιθυμούν να συζητήσουν θέματα που τους δυσκολεύουν σε σχέση με τον ρόλο τους ή τις σχέσεις τους με τους άλλους.
Επίσης, σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2821028166 και 2821051214.
Ωρες: 8.30 π.μ. – 2.30 μ.μ. Διεύθυνση: Βύρωνος 35, Χανιά. Οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα