Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγκατέλειψαν ντόπερμαν!

Χωρίς τέλος μοιάζει να είναι η κατάσταση με τα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων στα Χανιά. Αναστάτωση προκάλεσε χθες το πρωί στην περιοχή των Δικαστηρίων ένα μεγαλόσωμο ντόπερμαν, που κάποιοι εγκατέλειψαν κοντά στα 8ο και 20ό Δημοτικά Σχολεία, ενώ στην περιοχή του Μ.Α.Ι.Χ. έριξαν φόλα δηλητηριάζοντας μια σκυλίτσα με τα τρία κουτάβια της.
Συγκεκριμένα, χθες το πρωί η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου ´Η μικρή κιβωτός του Νώε´, κα Σίλκε Βρόμπελ, ειδοποιήθηκε από τη Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι στην περιοχή των Δικαστηρίων, δίπλα από τις Δικαστικές Φυλακές, κάποιος εγκατέλειψε ένα μεγαλόσωμο σκυλί ράτσας ντόπερμαν, το οποίο λόγω της κακουχίας ήταν εξαγριωμένο. Το σκυλί βρισκόταν από το βράδυ της Πέμπτης μέσα σε έναν περιφραγμένο χώρο, ήταν πεινασμένο, άγριο και επιθετικό προς τους διαβάτες. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι δίπλα ακριβώς βρίσκονται τα 8ο και 20ό Δημοτικά Σχολεία και πολλά μικρά παιδιά περνούσαν από την περιοχή.
Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου προσέγγισε το αγριεμένο ζώο, του έδωσε τροφή έξω από τον περιφραγμένο χώρο μαζί με ένα ηρεμιστικό και κατάφερε να το αποκοιμίσει.
Στη συνέχεια η ίδια απευθύνθηκε, μαζί με τον ιδιοκτήτη του χώρου, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση για το ζώο και παράλληλα να μην κινδυνεύσει κάποιος διαβάτης.
Η Κτηνιατρική Υπηρεσία αποφάνθηκε ότι η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου θα έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στην Αστυνομία για να της χορηγηθεί ένα χαρτί που να αποδεικνύει ότι το ζώο είναι επικίνδυνο!
Ετσι η κα Βρόμπελ πήγε στην Αστυνομία. Εκεί την ενημέρωσαν ότι σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, κάτι τέτοιο αποτελούσε αρμοδιότητα του Δήμου Χανίων, όπου και την παρέπεμψαν. Παράλληλα, της διευκρίνισαν ότι η Αστυνομία δεν μπορούσε να πιστοποιήσει εάν ένα ζώο είναι επικίνδυνο ή όχι και πως αυτό ήταν αρμοδιότητα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.
Στον Δήμο Χανίων η κα Βρόμπελ ενημέρωσε για το θέμα  επισημαίνοντας ότι πολλά παιδιά από το διπλανό Δημοτικό Σχολείο θα βρίσκονταν σε κίνδυνο, αν το ζώο παρέμενε εκεί. Ωστόσο, δεν βρέθηκε λύση, διότι, όπως την ενημέρωσαν, δεν υπάρχει δημοτικό κυνοκομείο. Ετσι ζήτησαν από την ίδια να αναλάβει το ζώο. Κάτι που, όμως, ήταν αδύνατο καθώς ο χώρος που διατηρεί η κα Βρόμπελ είναι ήδη γεμάτος από πολλά μικρά και τραυματισμένα ζώα.
Αποτέλεσμα: Το βράδυ της ίδιας μέρας, όταν η κα Βρόμπελ επέστρεψε στο ίδιο μέρος για να ταΐσει το ζώο, κάποιος είχε ανοίξει τον περιφραγμένο χώρο και αυτό είχε εξαφανιστεί. Κατά τις βραδινές ώρες κάτοικοι της περιοχής των Δικαστηρίων επικοινώνησαν με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου και την ενημέρωσαν ότι το ντόπερμαν κυκλοφορούσε ακόμη ελεύθερο στην περιοχή μέχρι αργά τη νύχτα!

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ
Δηλητηριασμένη, μαζί με τα τρία από τα πέντε κουτάβια της, βρέθηκε στην περιοχή του Μ.Α.Ι.Χ. μια αδέσποτη σκυλίτσα. Κάποιοι φιλόζωοι είχαν αναλάβει την καθημερινή φροντίδα των ζώων στειρώνοντας τη σκυλίτσα και βάζοντας αγγελία στην εφημερίδα για τα κουταβάκια.
Παράλληλα, ενημέρωσαν με αφίσες τους κατοίκους της περιοχής για την περίπτωση των αδέσποτων ζώων. Κι, όμως, κάποιος ασυνείδητος έβαλε φόλα δηλητηριάζοντας τη μάνα και τρία από τα πέντε σκυλάκια. Τα άλλα δύο κουτάβια ανέλαβε ο Φιλοζωικός  Σύλλογος ´Η μικρή κιβωτός του Νώε´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. H patrida mas exei polu perissotera kai megalutera provlimata, apo oti aforoun ta adespota zwa kai tha eprepe na endiaferontai kai na evaisthitopoiuntai oi arxes tou kathe topou tis Ellados perissotero gia tis anthrwpines zwes ths xwra mas, pou dustixws oi anthrwpoi den exoun oute to kathimerino tous fagito na diaviwsoun. Nai men kai ta zwa exoun psixi…. MA MIN TRELENOMASTE kiolas pio poli gia ta katoikidia zwa.As koitaksoume se afti tin pankgosmia oikonomikh krisi prwta kai ta alla na einai defterevontai. Afti einai H gnwmi mou kai ous exein wta … akouetw

  2. To idio einai emeis pou exoume myalo Kai mporoume na kanoume Kati Gia tin katastash pot eimaste!?
    Alla ta zoa to myalo tous einai san trixronoy paidioy Kai perimenoun apo emas den kseroun kalytera,
    Oute apo oikonomiki krisi all a oute poion anntropos eisai se agapoun to idio .
    Toulaxiston as Beltiosoume oloi apo ligo tin eikona mas Kai ton politismo mas (SAN) ELLHNES
    Prota gia mas Kai meta gia tous allous.
    Me tsi gnwmes den kameis prama me tsi prakseis omws!!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα