Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σχολικός αθλητισμός…

Κύριε διευθυντά,

το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τη λύση για να βγει η χώρα από τη κρίση με την αναστολή των πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων. Για τον ίδιο λόγο κάποιοι άλλοι «φωστήρες» στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισαν να υπολειτουργούν γυμναστήρια και κολυμβητήρια με την ανοχή ή αδράνεια ντόπιων αρχόντων και υπευθύνων. Όπως παλαιότερα η προηγούμενη κυβέρνηση βρήκε τη λύση για τη καταπολέμηση του «ντόπινγκ» με την κατάργηση των προνομίων των αθλητών στη λογική «πονάει κεφάλι, κόψε κεφάλι».
Βέβαια η υπουργός Παιδείας, κα Διαμαντοπούλου, νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει μαθητές και γονείς μπροστά στα μάτια τους. Ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα των σχολικών αγώνων είναι σε εξέλιξη. Όμως δεν μας λέει σε ποιον Νομό και σε ποια φάση βρίσκονται αυτή τη χρονική περίοδο σε εξέλιξη τα σχολικά πρωταθλήματα. Διότι η απάντηση είναι σε κανένα. Η κα Διαμαντοπούλου και οι σύμβουλοί της δεν έχουν πολιτική στο θέμα αυτό, αλλά αυτοσχεδιάζουν. Διότι νομίζουν ότι απευθύνονται σε αφελείς και κομματικά ακροατήρια. Κάνουν, όμως, λάθος. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προκαλούν δικαιολογημένο προβληματισμό και οργή σε μαθητές και γονείς και να εκθέτουν τη κυβέρνηση στην οποία ανήκουν. Διότι δεν σέβεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τους πολύχρονους κόπους και τις θυσίες των παιδιών. Ας είχε τουλάχιστον το θάρρος η κα Διαμαντοπούλου να κοιτάξει τους μαθητές στα μάτια και να τους πει την όποια απόφασή της.
Ό,τι έχει σχέση με τον σχολικό αθλητισμό βαφτίζεται περιττή σπατάλη και με τη γνωστή συνταγή συκοφάντηση – απαξίωση – ξεπούλημα παραδίδεται στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Διώχνουν τους μαθητές από τα γυμναστήρια και τα κολυμβητήρια και τα στέλνουν στις καφετέριες της αδράνειας και της αποχαύνωσης, δίπλα στα κάθε λογής «ναρκωτικά». Οι πνευματικές, πολιτιστικές, ψυχοσωματικές και αθλητικές ανάγκες των εφήβων μας περνούν σε δεύτερη μοίρα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα του ΔΝΤ και των μνημονίων.
Ελπίζω ο κ. πρωθυπουργός που έχει προσωπική, καθημερινή και στενή σχέση με τον αθλητισμό και τα γυμναστήρια και συνέδεσε παλαιότερα τη θητεία του στο Υπουργείο Παιδείας με σειρά πετυχημένων πρωτοβουλιών, να μη συνδέσει τη θητεία του ως πρωθυπουργός, με τη κατάργηση του σχολικού αθλητισμού και την προβληματική λειτουργία κολυμβητηρίων και γυμναστηρίων.

Λευτέρης Ντουντουνάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα