Μουσείο Τυπογραφείας

Αναδίπλωση από την τρόικα

Αθήνα
Τις έντονες αντιδράσεις της κυβέρνησης κατά των εκπροσώπων της τρόικας προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις περί ανάγκης ιδιωτικοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, συνολικής αξίας 50 δισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός προέβη σε  διάβημα προς τους επικεφαλής της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, ενώ για απαράδεκτη συμπεριφορά των εκπροσώπων της έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.
Μετά τη ´θύελλα´ των αντιδράσεων, η τρόικα προχώρησε σε αναδίπλωση εκφράζοντας λύπη για τις «λάθος εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν» κατά τη συνέντευξη των εκπροσώπων της την Παρασκευή. Εντούτοις, οι πολιτικές αναταράξεις που δημιουργήθηκαν είναι έντονες και από σήμερα, Δευτέρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να ηρεμήσει το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και να εξηγήσει το σχέδιο – μαμούθ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Το θέμα δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη της συμφωνίας για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ από τους επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ καθώς και την επικριτική τους στάση απέναντι στους εργαζόμενους που αντιδρούν προασπίζοντας «προνόμια», όπως ανέφεραν.
Οι αντιδράσεις ήταν έντονες από συνδικάτα, κόμματα αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έδωσε οδηγίες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εκδώσει, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ανακοίνωση αποδοκιμάζοντας τη συμπεριφορά της τρόικας χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη». Ακολούθησε, τα ξημερώματα της Κυριακής, η τρόικα με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει πως λυπάται για τις λάθος εντυπώσεις, που δημιουργήθηκαν από τη συνέντευξη των εκπροσώπων της.
Παρ? όλα αυτά ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προέβη σε διάβημα προς τους επικεφαλής της τρόικας κ. Ντομινίκ Στρος Καν, Ζοζέ Μπαρόζο και Ζαν Κλοντ Τρισέ επιθυμώντας να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές. Ο Γάλλος επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε την κατανόησή του προς το πνεύμα των επισημάνσεων του πρωθυπουργού και τον σεβασμό του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.