Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΔΡΟΥΤΣΑ
Επισκέψεις σε Λευκωσία, Λονδίνο και Νέα Υόρκη

Αθήνα
Σειρά επισκέψεων σε Λευκωσία, Λονδίνο και Νέα Υόρκη θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας. Στην Κύπρο, όπου θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα 14 και αύριο, Τρίτη 15, ο κ. Δρούτσας θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας, που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χριστόφιας. Επίσης, ο κ. Δρούτσας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Μάρκο Κυπριανού, με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Μάριο Καρογιάν καθώς και με τους επικεφαλής των κομμάτων. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Δρούτσα στη Βρετανία περιλαμβάνει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Χέιγκ, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΝΑΤΟ, κ. Λίντινγκτον, με στελέχη της αντιπολίτευσης καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο.
Στις 18 Φεβρουαρίου ο κ. Δρούτσας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Μπαν Κι Μουν καθώς και με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο αλλά και εκπροσώπους της ομογένειας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου – Χ. Κλίντον
Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
Οπως μεταδόθηκε χθες βράδυ, η κα Κλίντον δεν παρέλειψε να ρωτήσει τον κ. Παπανδρέου για το θέμα της τρόικας, ενώ εξέφρασε και τη στήριξη των ΗΠΑ για τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για έξοδο από την οικονομική κρίση.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Στην Ισπανία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

Αθήνα
Επίσκεψη στη Μαδρίτη θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προσκεκλημένος του προέδρου του Λαϊκού Κόμματος και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Στο επίκεντρο των επαφών των δύο ηγετών θα βρεθεί η κρίση χρέους, οι εξελίξεις σχετικά με την οικονομική διακυβέρνηση στην ΕΕ και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προωθούν Γάλλοι και Γερμανοί. Αλλωστε, σήμερα συνεδριάζει το Eurogroup και αύριο το Ecofin.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, σκοπός της συνάντησης που θα έχουν οι δύο αρχηγοί είναι η ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρωζώνη αλλά και τα σημαντικά, κοινά θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες.
Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, θα συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ Σταύρος Παπασταύρου, ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Αγγελος Υψηλάντης.

ΣΤΟ GOOGLE EARTH
Σημαίες της ΠΓΔΜ έξω από τη… Βουλή των Ελλήνων

Αθήνα
Σημαίες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο στον εικονικό άτλαντα Google Earth.
Οι σημαίες προέρχονται από χρήστη με τo ψευδώνυμο jovi, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του αρκετά τρισδιάστατα μοντέλα κτηρίων στην ΠΓΔΜ, μεταξύ άλλων και το κτήριο του Κοινοβουλίου στα Σκόπια.
Οπως φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που ο «jovi» υψώνει σημαίες της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα: Στις 21 Ιουλίου 2010, χρήστες κατήγγειλαν ότι ο jovi είχε αναρτήσει τη σημαία της ΠΓΔΜ στον Λευκό Πύργο.
Μία ημέρα αργότερα, στις 22 Ιουλίου, υπάλληλος της Google με το ψευδώνυμο Vicky ανακοίνωσε ότι η σημαία απομακρύνθηκε.
«Εχουμε επίσης εξετάσει και τα άλλα μοντέλα του jovi, ώστε να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν στις [δορυφορικές] εικόνες», διαβεβαίωνε τότε.
Περιέργως, όμως, το νέο 3D μοντέλο της σημαίας, με το όνομα Macedonian flaggs in Greece, φέρει την ένδειξη ότι έχει γίνει αποδεκτό από τη Google. Ωστόσο, ένα από τα κριτήρια που θέτει η εταιρεία για την αποδοχή των μοντέλων είναι ότι «θα πρέπει να αναπαριστούν πραγματικές κατασκευές».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα