Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε κρίσιμη φάση το Κυπριακό

Αθήνα
Οι συνομιλίες για το Κυπριακό βρίσκονται σε μια ´κρίσιμη φάση´, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.
Την ερχόμενη εβδομάδα ο Ελληνας υπουργός μεταβαίνει σε Λευκωσία και Ν. Υόρκη.
Εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Δρούτσα, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ αναφέρθηκε στην «προσήλωση» της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, μετά και τη συνάντηση των Χριστόφια και Ερογλου, να συνεχίσουν τη διαδικασία του διαλόγου και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς.
Χαρακτήρισε «εξαιρετικά εποικοδομητικό» τον ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στην όλη προσπάθεια.
Αναφερόμενος στις δυσκολίες του ζητήματος, μίλησε για σημαντικές διαφωνίες σε ορισμένες πτυχές, αλλά και ορισμένες διαφωνίες που γεφυρώνονται, ενώ θεώρησε επιβοηθητική την καλή προσωπική σχέση των δύο Κύπριων πολιτικών.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίες έχουν προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της τουρκοκυπριακής κοινότητας με την κυβέρνηση Ερντογάν.
«Μιλάμε για μια κατάσταση που δεν είναι βιώσιμη, προϊόν μιας στρατιωτικής εισβολής, μιας συνεχιζόμενης κατοχής. Η Τουρκία θα πρέπει να αφήσει επιτέλους την Κύπρο να αναπνεύσει.
Να μπορέσει η τουρκοκυπριακή πλευρά να συμμετάσχει με εποικοδομητικό πνεύμα στις διαπραγμετεύσεις, προκειμένου ολόκληρος ο κυπριακός λαός να απολαύσει τα οφέλη της συμμετοχής του στην Ε.Ε., να μπορέσει να πιάσει το ευρωπαϊκό του όνειρο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα