Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
Στην αντεπίθεση ο Π. Μπεγλίτης  
Αθήνα
Αγνοια για τη στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, που διεξήχθη προ ημερών στο Κιλκίς, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερωτήματα βουλευτών χθες.
Το θέμα, στο οποίο ενεπλάκη με στρατιωτική άσκηση η 71η Ταξιαρχία του Κιλκίς με συμμετοχή κληρωτών και επαγγελματιών στρατιωτικών, ετέθη από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα στο περιθώριο της συζήτησης κύρωσης σύμβασης στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.
Ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε ότι αν αποδειχθεί ύπαρξη στρατιωτικών ευθυνών, αυτές θα αποδοθούν άμεσα.
Στην άσκηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, φέρονται στρατιωτικές δυνάμεις να καταστέλλουν πολίτες διαδηλωτές που κρατούσαν πανό, όπου αναγράφονταν «ΣΥΡΙΖΑ» και «Ειρήνη».
Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι ήταν μία άσκηση επί χάρτου και ότι κι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από τον Τύπο. Οπως είπε, ζήτησε να ενημερωθεί και έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως η άσκηση, ενώ γνωστοποίησε ότι καθημερινά γίνονται ασκήσεις περιφερειακού ή τοπικού χαρακτήρα για τις οποίες, αν είναι ήσσονος σημασίας, δεν ενημερώνεται η πολιτική ηγεσία.

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Επανασύσταση Υπουργείου
Εμπορικής Ναυτιλίας
Αθήνα
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή της να «διαλύσει» το ιστορικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας άσκησε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, μιλώντας προχθές στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ενωσης.
Ο κ. Βενιάμης τόνισε πως στη δύσκολη εθνική συγκυρία περισσότερες από 1.300 ναυτιλιακές εταιρείες είναι εγκαταστημένες σήμερα στην Ελλάδα, με τάση για ολοκληρωμένη διαχείριση των πλοίων του στόλου τους από τα ελληνικά εδάφη.
Οπως τόνισε, αυτή η σημαντική εξέλιξη σημειώνεται παρά τις υπάρχουσες εγγενείς δυσχέρειες και «παρά την περιπέτεια της διάλυσης του ιστορικού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας τον Οκτώβριο του 2009 με πρακτικές και ψυχολογικές συνέπειες για τους φορείς του κλάδου».
Ο επικεφαλής της ΕΕΕ έκανε λόγο για «ατελέσφορους κυβερνητικούς πειραματισμούς που πέρασαν τον Νοέμβριο σε πιο δυσμενή και αδιέξοδη φάση», η οποία οδηγεί σε βαθμιαία αποστρατικοποίηση του διοικητικού φορέα (Λιμενικού Σώματος). Ο ίδιος έκανε λόγο για «μία περίεργη εμμονή θεωρητικού ερασιτεχνισμού με σκοπό να επηρεάσει τα κέντρα πολιτικών αποφάσεων».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση νόμου για
το μεταναστευτικό
Αθήνα
Πρόταση νόμου για το μεταναστευτικό θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως γνωστοποίησαν ο επικεφαλής της Κ.Ο., Αλέξης Τσίπρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Δρίτσας. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το μεταναστευτικό βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει: α) Τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής πενταετούς ισχύος σε όσους εντάχθηκαν σε μια από τις διαδικασίες νομιμοποίησης από το 1997 και μετά και απέκτησαν άδεια παραμονής, που, στη συνέχεια, έχασαν λόγω αδυναμίας πλήρωσης των προϋποθέσεων του νόμου και β) την παροχή άδειας παραμονής πενταετούς ισχύος, σε όσους μπορούν να αποδείξουν με έγκυρο τρόπο ότι βρίσκονται στην Ελλάδα πάνω από πέντε χρόνια. Για όσους διαμένουν λιγότερο από πέντε χρόνια, προτείνεται η παροχή προσωρινής άδειας παραμονής ενός έτους, με σκοπό την ανεύρεση εργασίας.

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Συνάντηση Κ. Παπούλια –
Ν. Διαμαντούρου

Αθήνα
Τον ευρωπαίο διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο δέχθηκε χθες το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον σχεδιασμό των ενεργειών του κατά τη δεύτερη πενταετή θητεία του. Ο κ. Παπούλιας τον συνεχάρη για την επανεκλογή του πριν λίγους μήνες. Ο κ. Διαμαντούρος βρίσκεται στην Αθήνα καθώς το βράδυ είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών με θέμα: «Πολυνομία – Κακονομία – Ανομία».
Επίσης, θα συναντηθεί και με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καμίνης διαδέχθηκε τον Νικηφόρο Διαμαντούρο στη θέση του Ελληνα Συνηγόρου του Πολίτη.

?
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ:
´Δεν υπάρχει θέμα
προκήρυξης εκλογών´

´Δεν υπάρχει θέμα προκήρυξης εκλογών. Το εθνικό συμφέρον μας οδηγεί ακριβώς στο αντίθετο. Η κατάσταση και οι Ελληνες πολίτες δεν σηκώνουν πειραματισμούς. Οποιος θέλει εκλογές ας βγει να το ζητήσει´. Στη δήλωση αυτή προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος ερωτηθείς σχετικώς έκανε ταυτόχρονα λόγο για ´σενάρια που εκπορεύονται από διάφορους χώρους για ίδιους πολιτικούς λόγους´.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας Ελλάδας αλλαγμένης και απαλλαγμένης από τις παθογένειες του παρελθόντος, ενώ σε ότι αφορά την συναίνεση είπε ότι ´εμείς τη ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή πριν ακόμα κορυφωθεί η κρίση´.
´Η κυβέρνηση προχωράει και τώρα που δεν έχει την συναίνεση άλλων δυνάμεων´, είπε ο κ. Πεταλωτής προσθέτοντας ότι η συναίνεση δεν σημαίνει ότι οι άλλες δυνάμεις δεν θα έχουν τη δική τους πολιτική ή τις δικές τους απόψεις, ωστόσο, τόνισε ότι για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής υπάρχουν άξονες πάνω στους οποίος μπορεί να υπάρξει συναίνεση.

?

ΑΠΟ ΤΟ Α? ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
Αύριο το μεσημέρι η κηδεία του Μιλτιάδη Εβερτ

Αθήνα
Αύριο το μεσημέρι θα γίνει από το Α? Νεκροταφείο η κηδεία του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ. Από την οικογένειά του απευθύνεται παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα. Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο με σοβαρά προβλήματα υγείας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα