Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καλή στο β´ ημίχρονο η εθνική

Σε διεθνή φιλικό αγώνα που διεξήχθη χθες στη Λάρισα, η εθνική ομάδα των ανδρών νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα του Καναδά με 1-0, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 63ο λεπτό (που είναι και το πρώτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα), ενώ ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της συνάντησης.
Η εμφάνιση της εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική εν όψει της αναμέτρησης με τη Μάλτα, τον Μάρτιο, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2012 και οι διεθνείς μας χειροκροτήθηκαν από τους περίπου 15.000 φιλάθλους που είχαν γεμίσει το “AEL FC ARENA”. Ο Σάντος παρουσίασε ένα νεανικό σύνολο που πίεσε, έτρεξε και δημιούργησε καταστάσεις, αφήνοντας υποσχέσεις για μια καλύτερη συνέχεια.
Πάντως το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από μετριότητα, καθώς αρκετοί διεθνείς έδειχναν ανόρεχτοι, με αποτέλεσμα να λείπει ο ρυθμός και κατά συνέπεια οι καλές φάσεις. Στο 16´ από λάθος του Κατσουράνη η μπάλα πήγε στον Τζάκσον που σούταρε, για να κοντράρει ο Παπασταθόπουλος σε κόρνερ, ενώ στο 26΄ από σέντρα του Τοροσίδη ο Λυμπερόπουλος αστόχησε στην προβολή και στο 44´ το σουτ του Σαλπιγγίδη έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μπόργιαν.
Η είσοδος των Μήτρογλου, Καφέ και Βύντρα σε συνδυασμό με τις (φυσιολογικές) παρατηρήσεις και προτροπές του Σάντος στο ημίχρονο για μεγαλύτερη προσπάθεια, βελτίωσαν την κατάσταση στην επανάληψη. Οι διεθνείς ήταν πιο κινητικοί, βελτίωσαν τα τρεξίματά τους και έχασαν νωρίς-νωρίς τρεις μεγάλες ευκαιρίες, όλες με τον Μήτρογλου, στο 47´ (πέρασε τον Μπόργιαν αλλά βγήκε πλάγια και το σουτ αποκρούστηκε στη γραμμή), το 56´ (απέκρουσε πάλι ο Καναδός τερματοφύλακας) και το 57´ (τον πρόλαβε ο Γιάνκοβιτς).
Στο 60´ ο Μπόργιαν απέκρουσε το μακρινό σουτ του Τζαβέλλα, όμως στο 63´ η υπεροχή της εθνικής μετουσιώθηκε σε γκολ. Μετά από σέντρα του Τζαβέλλα ο Στρέιθ απέτυχε να διώξει τη μπάλα και ο Φετφατζίδης με ένα “ξερό” αριστερό σουτ άφησε ακίνητο τον γκολκίπερ των Καναδών κάνοντας το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο σκόρερ έκλεψε τη μπάλα από τον Στρέιθ και αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Νίνη προτίμησε να τελειώσει τη φάση μόνος του αλλά απέκρουσε ο Μπόργιαν, στο 71´ ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ανάγκασε σε διπλή επέμβαση τον αντίπαλο γκολκίπερ, με σουτ έξω από την περιοχή και στις καθυστερήσεις ο Φετφατζίδης έφυγε μόνος του σε αντεπίθεση αλλά πλάσαρε άστοχα από μακριά, σε άδεια εστία.
Από την πλευρά τους, οι Καναδοί απείλησαν στο 75´ (ο Ντε Ροζάριο υποχρέωσε τον Χαλκιά σε σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ, όταν έπιασε το σουτ ύστερα από κομπίνα σε φάουλ) και στο 87´ (σε κόρνερ του Ντε Ροζάριο ο Φρεντ έπιασε μόνος του την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά).
Διαιτητής ήταν ο νορβηγός Σβέιν Οντβαρ Μόεν.
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης (46´ Χαλκιάς), Τοροσίδης (46´ Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Καραγκούνης, Νίνης, Κατσουράνης (46´ Καφές), Σαλπιγγίδης (46´ Μήτρογλου, 69´ Γεωργιάδης), Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος (61´ Κονέ).
Καναδάς (Στίβεν Χαρτ): Μπόργιαν, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82´ Πασέκο), Τζάκσον (65´ Έντγκαρ), Στρέιθ, Χάτσινσον, Ντε Ροσάριο, Σίμπσον (78´ Ρίκετς), Όσιαν (46´ Φρεντ).
ΙΣΟΠΑΛΙΑ Η ΕΛΠΙΔΩΝ: Σε διεθνή φιλικό αγώνα, που διεξήχθη χθες στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, η εθνική μας ομάδα των ελπίδων αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με το αντίστοιχο συγκρότημα της Γερμανίας. Η ελληνική ομάδα στάθηκε πολύ καλά απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο και θα μπορούσε να έχει σκοράρει στο 6´ με τον Λαγό, το σουτ του οποίου έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η ΕΠΟ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΡΕΧΑΓΚΕΛ
Πριν από την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης, η  Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βράβευσε τον Ότο Ρεχάγκελ για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο τέως πλέον ομοσπονδιακός τεχνικός εισήλθε στο “AEL FC ARENA” μέσα από ένα διάδρομο που είχαν δημιουργήσει οι διεθνείς, τους οποίους χαιρέτησε δια χειραψίας έναν προς ένα. Ακολούθως παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, μια μινιατούρα της Ακρόπολης, ένα αναμνηστικό κύπελλο κι έναν πίνακα, στον οποίο απεικονίζεται ο γερμανός προπονητής με υψωμένο το βαρύτιμο κύπελλο που κατάκτησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επί θητείας του στην Πορτογαλία, το 2004. Εκτός του κ. Ρεχάγκελ η ομοσπονδία βράβευσε και το συνεργάτη του, Γιάννη Τοπαλίδη.
«Πέρασα εννιά χρόνια στην Ελλάδα. Είναι πια ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Ο κόσμος μας συμπεριφέρθηκε πάρα πολύ καλά, αλλά αυτό έχει να κάνει και με την επιτυχία. Ήταν μία πετυχημένη πορεία που είχαμε μαζί με τον βοηθό μου, τους ποδοσφαιριστές και όλους τους συνεργάτες μας. Ήρθα σαν φίλος στην Ελλάδα και σαν φίλος θέλω να φύγω», δήλωσε ο κ. Ρεχάγκελ, ο οποίος συνέχισε: «Γενικώς, ήταν ένα αποδοτικό διάστημα και μου έδινε πάντα μεγάλη χαρά. Θα θυμάμαι τα πάντα, όχι μόνο τα καλά αλλά και τα αρνητικά, όπως την εντός έδρας ήττα από την Τουρκία, αλλά και τη νίκη μας στην έδρα της Τουρκίας, τη νίκη στην Ουκρανία που μας έφερε στο Μουντιάλ, όλα…».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα