Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νέο λειτουργικό για tablet-pc

Το νέο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές ταμπλέτες (tablets), με την κωδική ονομασία ´Honeycomb´,  παρουσίασε η Google, πετώντας το γάντι στο iPad της Apple.
Πρόκειται για την νέα έκδοση του Android OS, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει βελτιωμένα γραφικά, δυνατότητα βιντεο – συνομιλίας και αγορά εφαρμογών για το Tablet μέσω άλλου υπολογιστή. Η αμερικανική Motorola θα είναι η πρώτη εταιρεία η οποία θα κυκλοφορήσει ταμπλέτα που θα ´τρέχει´ το νέο λειτουργικό, σύμφωνα με το BBC. Πρόκειται για το Xoom που θα βγει στην αγορά αυτόν τον μήνα, με άγνωστη ακόμα τιμή, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η κορεατική LG.
Το Honeycomb, που βασίζεται στο Διαδίκτυο, αξιοποιεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Google στο υπολογιστικό ´νέφος´ και επιτρέπει στον χρήστη να αξιοποιεί επίσης άλλες υπηρεσίες της εταιρείας, όπως τα Gmail και Google Docs. Οι χρήστες μπορούν πλέον να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο και να αγοράζουν εφαρμογές απευθείας, τις οποίες στη συνέχεια μπορούν να στείλουν σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή ´τρέχει´ το Android.
Από την άλλη, το μεγάλο πλεονέκτημα του iPad παραμένουν οι πολλές εφαρμογές που μπορεί να αγοράσει ο χρήστης, ενώ ένα νέο μοντέλο του αναμένεται σε λίγους μήνες. Μέχρι τώρα υπάρχουν περισσότερες από 100.000 εφαρμογές για Android, ενώ για το iPad ξεπερνούν τις 300.000.
Αντίθετα με την Apple, η Google δεν κατασκευάζει δικές της συσκευές (έξυπνα κινητά ή ταμπλέτες), αλλά παραχωρεί το λειτουργικό της σύστημα δωρεάν σε άλλους κατασκευαστές. Ηδη περίπου 145 συσκευές smartphones και tablets ´τρέχουν´ το Android.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα