Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δίκη 40χρονου για κατά συρροή βιασμούς

Για βιασμούς κατά συρροή κατηγορείται ένας 40χρονος, ο οποίος δικάζεται την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στο Εφετείο Κρήτης στα Χανιά. Πρόκειται για έναν υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος φέρεται ότι κυρίως μέσα στο 2006 είχε βιάσει 15 αλλοδαπές. Τη συμπαράστασή του σε αυτές τις γυναίκες που κατήγγειλαν πως έπεσαν θύμα βιασμού από αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, εκφράζει με χθεσινή του ανακοίνωση το γραφείο του Τμήματος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
´Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 στο Εφετείο Χανίων γίνεται η δίκη για βιασμό κατά συρροή με κατηγορούμενο Αλβανό υπήκοο, 40 ετών περίπου σήμερα, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε βιάσει 15 γυναίκες αλλοδαπές, ως επί το πλείστον το 2006, σε διαφορετικούς χρόνους.
Οι γυναίκες που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν όλες καταγγείλει τον βιασμό τους στην Αστυνομία σε διαφορετικούς χρόνους, είναι οι περισσότερες αλλοδαπές. Τότε είχαν γίνει και δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά εμείς, κακώς, δεν οργανώσαμε αλληλεγγύη. Υπάρχει μάλιστα μία γυναίκα ανάμεσα σε αυτές την οποία η Αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει για να ειδοποιήσει και για την οποία εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να είναι νεκρή.
Ως ισότητα και ως γυναικείο κίνημα γενικότερα πρέπει να σταθούμε δίπλα σε αυτές τις γυναίκες που έχουν το σθένος να υποστούν το ψυχικό κόστος που γνωρίζουμε ότι βιώνει κανείς στα Δικαστήρια προκειμένου να υπερασπιστούν την αξία της αυτοδιάθεσης του σώματός τους και να καταδικάσουν τον βιαστή τους. Ο βιασμός είναι κακούργημα, πράξη βαθύτατα αντικοινωνική και ποινικά κολάσιμη. Κρύβει μια πληθώρα νοημάτων και συμπεριφορών που αντανακλούν τις δομές της κοινωνίας.
Οι ελάχιστοι βιασμοί που φθάνουν σε ακροατήρια πρέπει τουλάχιστον να αποδίδουν δικαιοσύνη για τα θύματα αυτής της φριχτής πράξης. Επίσης και τα θύματα και οι δικηγόροι υπεράσπισης να ξέρουν ότι τα θύματα έχουν κοινωνική στήριξη.
Η δίκη είναι την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 στο Εφετείο Χανίων και ώρα 9 π.μ. Ας κάνουμε μία προσπάθεια να σταθούμε στο πλευρό αυτών των γυναικών. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο του Τμήματος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (τέως Νομαρχία) Πλατεία Ελευθερίας 1, τηλ.: 2821340114´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα