Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ
Διάκριση Χανιώτισσας μαθήτριας

Η  νεαρή μαθήτρια Κατερίνα Χατζηδάκη, από το Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, είναι μεταξύ των 27 νικητών του ετήσιου διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ´Juvenes Translatores´, δηλαδή για νεαρούς μεταφραστές.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος περίπου 3.000 17χρονοι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης -από το Kells της Ιρλανδίας μέχρι τη Λευκωσία- κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία του διαγωνισμού. Ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε κατά 25% σε σχέση με πέρυσι και υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή περισσότερα σχολεία από ποτέ: 1.600 και πλέον σε σχέση με 1.430 πέρυσι.
Οι νικητές -ένας από κάθε χώρα της Ε.Ε.- θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες στις 7 Απριλίου στην τελετή απονομής.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Θάνατος 8χρονου από πτώση σε φρεάτιο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ενα 8χρονο αγοράκι βρήκε, χθες το βράδυ, τραγικό θάνατο στο Ηράκλειο, όταν έπεσε σε φρεάτιο 8 μέτρων στην οδό Α. Περατσάκη στο Καμαράκι.
Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων παιδιών, πήγε να πιάσει μια μπάλα, που είχε πέσει σε ακάλυπτο φρεάτιο στην αυλή εγκαταλελειμμένου σπιτιού και έπεσε μέσα. Το 8χρονο παιδί ανασύρθηκε με ανακοπή και υποθερμία και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ δεν κατάφερε να επανέλθει.

ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Νέος διοικητής ο Ν. Σκουλούδης

Ο  κ. Νίκος Σκουλούδης είναι ο νέος διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων, που μετά τις τακτικές κρίσεις που έγιναν στο Πυροσβεστικό Σώμα την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, προάχθηκε στον βαθμό του πυράρχου. Σύμφωνα με τον κ. Σκουλούδη ´η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεχίσει να λειτουργεί με γνώμονα την προστασία του πολίτη και το συμφέρον του τόπου´. Την Περιφερειακή Διοίκηση Κρήτης της Π.Υ. ανέλαβε ο αρχιπύραρχος κ. Γεώργιος Τριγώνης.      
Ελ.Φ.

ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΑΕΕ
Ανοικτό κάλεσμα
Ανοικτό Κάλεσμα απευθύνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ´ΟΑΕΕ´ Ν. Χανίων ´προς όλους τους κάποτε συνδικαλιστές των «ΕΒΕ» Εμπόρων, Βιοτεχνών, Επαγγελματιών, τώρα συναδέλφων συνταξιούχων´.
Και εξηγεί: ´Τους λέμε: Συνταξιοδότηση ΝΑΙ, είναι εργασιακό μας δικαίωμα.
Αποστράτευση από τα κοινωνικά δρώμενα ΟΧΙ, γιατί θέλουμε να υπάρχουμε ενεργοί πολίτες. Οι εμπειρίες όλων μας είναι πλούτος προς αξιοποίηση. Καλούμαστε να περάσουμε σε συντονισμένες κινήσεις ανταλλάσσοντας απόψεις για προωθημένες εφικτές παρεμβάσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συγκρότησε ομάδα πρωτοβουλίας συγκέντρωσης και αξιοποίησης διευρυμένων απόψεων. Κάνουμε γνωστό ότι: Τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ώρες 10 π.μ έως 12 μ. το γραφείο μας θα είναι ανοικτό και θα σας περιμένουμε να μας δώσετε και να πάρετε γνώσεις και προθέσεις για ενεργό δράσεις συντονισμένων παρεμβάσεων επί θεμάτων που μας απασχολούν. Στόχος είναι: Το επικοινωνιακό μας άνοιγμα με διευρυμένους θεσμικούς φορείς´.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΟΜΙΛΟ
Σεμινάριο για επιβίωση στη θάλασσα
Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων, ανακοινώνει ότι αύριο Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία του ΙΟΧ στο ανακαινισμένο Νεώριο του Μόρο, Ακτή Ενώσεως στο παλιό ενετικό λιμάνι Χανίων, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα «Επιβίωση στη Θάλασσα – Χρήση Σωστικών».
Ομιλητής θα είναι ο π. διευθυντής της Σχολής Πλοιάρχων ΑΕΝ/Κρήτης κ. Κασελάκης Δημήτριος, πλοίαρχος Α /ΕΝ, επιθεωρητής Life rafts. Το σεμινάριο θα έχει τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό μέρος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Συζήτηση για την Υγεία
Σε ανοιχτή συζήτηση σήμερα Τρίτη στις 7.30 μ.μ στην κάτω αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων καλεί η Πρωτοβουλία Αντίστασης με θέμα το νέο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και συνολικά για την Υγεία.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟXYM
Εκχύμωση ξινών πορτοκαλιών
Η ΒΙΟΧΥΜ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι ξεκινάει την παραλαβή και εκχύμωση ξινών πορτοκαλιών, αύριο Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

ΑΥΡΙΟ
Στα Χανιά ο Φ. Κουβέλης

Ο  Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα βρίσκεται στα Χανιά αύριο. Θα έχει συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Βουλγαράκη και τον δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη. Το πρόγραμμα του κ. Κουβέλη κατά την επίσκεψή του στα Χανιά έχει ως εξής:
11 π.μ. Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Βουλγαράκη στο τέως Νομαρχιακό Μέγαρο.
12 μ. Συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων κ. Μ. Σκουλάκη στο Δημαρχείο.
1 μ.μ. Περιοδεία στη Δημοτική Αγορά.
6.30 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.
8 μ.μ. Ομιλία του προέδρου στην αίθουσα του ΕΒΕ.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Προκήρυξη θέσης
´Συμπαραστάτη του Δημότη´

Ο  Δήμος Χανίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010 προκηρύσσει την πλήρωση με επιλογή μίας (1) θέσης ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για τις ανάγκες του Δήμου Χανίων. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με γραπτή δήλωση – αίτηση συνοδευόμενη από βιογραφικό, η οποία κατατίθεται στο Δημαρχείο Χανίων (Κυδωνίας 29, Χανιά) στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου (κα Δρακάκακη Γ., τηλ.: 2821341617)  από την Τρίτη 8/2/11 έως και την Τρίτη 15/2/11 και ώρες 8 π.μ. – 2 μ.μ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Κάλεσμα για
Επιτροπή Διαβούλευσης

Σε εφαρμογή του άρθρου 76 του Ν. 3852/10 ο Δήμος Χανίων θα προβεί στη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, οργάνου με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, που συγκροτείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις κ.ά. Οπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Χανίων, οι φορείς καθώς και οι δημότες που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Διαβούλευσης να εκφράσουν είτε εγγράφως τη βούληση τους μέχρι την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Χανίων (Κυδωνίας 29) στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου (κα Δρακακάκη Γ., τηλ.: 2821341617) από Δευτέρα – Παρασκευή 8 π.μ. – 2 μ.μ. είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο HYPERLINK ds@chania.gr. Ολες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (Επωνυμία Φορέα – Ονοματεπώνυμο Δημότη, Τηλέφωνο, Διεύθυνση, Τ.Κ., e-mail).

ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΑ
Πρωτοφανής βροχόπτωση

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δασική Υπηρεσία αλλά και από στοιχεία που αναγράφηκαν στον Αθηναϊκό Τύπο, η βροχόπτωση στην περιοχή Ξυλόσκαλο – Σαμαριά ήταν πρωτοφανής και ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, κατά την περασμένη Πέμπτη. Ετσι, ενώ ο μέσος όρος για όλο τον χρόνο είναι περί τα 700 χιλιοστά μόνο την Πέμπτη υπήρξε βροχόπτωση 264 χιλιοστών! Μετά από αυτή την περιοχή τη μεγαλύτερη βροχόπτωση είχαν η Κάρυστος με 100 χιλ. και η Κηφισιά με 95. Σε επικοινωνία που είχα με φίλους κτηνοτρόφους κ.λπ. από τη νότια περιοχή του Δρυμού με πληροφόρησαν ότι η βροχή κατέβασε τεράστιες ποσότητες νερού στην έξοδο των φαραγγιών Δωμάτων και Τρυπητής, ενώ στην γέφυρα της Αγίας Ρουμέλης το νερό έφθασε ως το οδόστρωμά της. Για το εσωτερικό του φαραγγιού δεν υπάρχουν, φυσικά, πληροφορίες αλλά είναι σίγουρο ότι θα προξενήθηκαν σοβαρές ζημιές στο μονοπάτι σε γεφύρια και άλλες κατασκευές.
Α.Π.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ:
´Καμία μεταβολή
στα σχολεία´

Καμία μεταβολή στην κατάσταση των σχολείων της περιοχής Καντάνου – Σελίνου ζήτησαν οι παριστάμενοι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Παλαιόχωρα. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καντάνου – Σελίνου η συνάντηση έγινε μεταξύ των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων και του προϊσταμένου του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου, κ. Δερμιτζάκη Γεώργιο και τους αντιδημάρχους κ. Μπουλινάκη Γεώργιο και Μπιτσάκη Αντώνη. ´Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τις κτηριακές υποδομές, τη χρηματοδότηση νέων έργων, τη συντήρηση των διδακτηρίων, τη συγκρότηση και λειτουργία των σχολικών επιτροπών και, γενικά, έγινε μια απομίμηση της υφιστάμενης κατάστασης. Ως προς τα θέματα μεταβολών των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν ομόφωνη και ομόθυμη η βούληση για στήριξη των σχολείων και για τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης, χωρίς καμιά μεταβολή. Το ίδιο και για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, εκτός από το 4/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ροδοβανίου, του οποίου η λειτουργικότητα θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των μαθητών που θα φοιτούν σ? αυτό το επόμενο σχολικό έτος, με πιθανότερο τον υποβιβασμό του σε 3/θέσιο´, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και ΕΠΑ.Λ Καντάνου οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: ´Το Γυμνάσιο της Καντάνου, βιώσιμο και αποτελεσματικό, απαραίτητο για την ορεινή επαρχία Σελίνου´, το Σάββατο 12 Φλεβάρη, ώρα 7 μ.μ., στον χώρο του Γυμνασίου Καντάνου. Θα συζητηθούν ακόμη θέματα που αφορούν την υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Ροδοβανίου και Καντάνου. Θα παραστούν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μαζικοί φορείς και εκπρόσωποι της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ Χανίων) και εκπρόσωποι του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Δασκάλων.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ
Δηλώσεις για ζημιές
μέχρι 18 Φεβρουαρίου

Οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων ενημερώνουν ότι οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιά από ανεμοθύελλα στις 3/2/2011 στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελιάς, αβοκάντο και κηπευτικών, μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς μέχρι και 18/2/2011.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Απουσία στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, θα απουσιάζει από τον Δήμο την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, λόγω της μετάβασής του στην Αθήνα και την επαφή του με διαφόρους υπηρεσιακούς παράγοντες. Τον δήμαρχο θα αντικαθιστά ο αντιδήμαρχος  Σολιδάκης Εμμανουήλ.

ΣΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ημερίδα για
την ψηφιακή σύγκλιση
Η  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» πραγματοποιεί ημερίδα ενημέρωσης και κατάρτισης δικαιούχων την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και ώρες 10 π.μ. – 3 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων (οδός Ελ. Βενιζέλου 28 – 32, Χανιά).
Η ημερίδα έχει στόχο την αναλυτική πληροφόρηση των φορέων για το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ, τις διαδικασίες υποβολής, ένταξης και υλοποίησης, χρηματοδότησης, παρακολούθησης των Πράξεων και διεξάγεται στο πλαίσιο ενός κύκλου αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα καλύψουν όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.
Την ημερίδα θα προλογίσει ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή υποβάλλοντας το σχετικό έντυπο αίτησης συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: vassopoulou@infosoc.gr ή μέσω Fax στα 2103722499 και 2103722497, έως τις 10 Φεβρουαρίου.
Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση «Κατάρτιση Δικαιούχων Πράξεων Ψηφιακής Σύγκλισης» και συγχρηματοδοτείται  κατά 80% από το ΕΤΠΑ και 20% από εθνικούς πόρους.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Επιστημονική εκδήλωση για
τις επιδράσεις από τα κινητά
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ´Βιολογικές επιδράσεις της έκθεσης σε συστήματα κινητών επικοινωνιών´ διοργανώνουν η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Χανίων αύριο το πρωί (11 π.μ. – 1 μ.μ.), στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων (Ελ. Βενιζέλου 28 – 32).
Κύριοι ομιλητές θα είναι ο δρ Γεώργιος Αρχοντάκης, νευροχειρουργός και διεθυντής του Νευροχειρουργικού Τμήματος και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κι ο δρ Ιωάννης Βαρδιάμπασης, επίκουρος καθηγητής και υπεύθυνος του Τομέα Τηλεπικοινωνιών και του Εργαστηρίου Ευρυζωνικών Επικοινωνιών και Ηλεκτρομαγνητικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης.

ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
Συμμετοχή
σε απεργία
Τη συμμετοχή του στην τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου από τις 11.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε χθες και το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστημάτων Κράτησης Χανίων. Στο διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιούνται παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, επισκεπτήρια συγγενών, επισκεπτήρια συνηγόρων κρατουμένων κ.ά.

ΔΙΑΡΡΗΚΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τον έπιασαν
στα πράσα…

Στα ´πράσα´ έπιασαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χθες το μεσημέρι στα Χανιά, έναν υπήκοο Αλγερίας, ηλικίας 19 ετών, την ώρα που είχε εισέλθει εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με σκοπό να αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό του. Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης αναφέρεται ότι ´από ενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο παραπάνω την 4 και 5/2/2011, αφαίρεσε από δύο οχήματα, διάφορα αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στους κατόχους τους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων´.

23ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συνελήφθη για
κλοπή μοτοσυκλέτας

Για κλοπή μοτοσυκλέτας κατηγορείται ένας 23χρονος Χανιώτης, ο οποίος συνελήφθη προχθές το βράδυ από  αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, τη μοτοσυκλέτα την είχε αφαιρέσει από τον κάτοχο της στις 9 Ιανουαρίου στα Χανιά. Η μοτοσυκλέτα εντοπίστηκε σταθμευμένη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τέθηκε υπό παρακολούθηση, με αποτέλεσμα, όταν προσήλθε ο παραπάνω δράστης να την παραλάβει, να συλληφθεί, παρά το γεγονός ότι προέβαλε αντίσταση απωθώντας τους αστυνομικούς.  

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εμπρησμός
σε εταιρεία

Εμπρηστικός μηχανισμός που τοποθέτησαν άγνωστοι στην είσοδο των γραφείων της κατασκευαστικής εταιρείας ´ΚΤΙΣΤΩΡ´, στην οδό Μίνωος στο Ηράκλειο, εξερράγη, λίγο πριν τις 4 χθες το πρωί, σηκώνοντας στο πόδι τους κατοίκους της περιοχής. Οι δράστες αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
Τροχαίο με
τραυματισμό

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες στον κόμβο της Σούδας, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρός συγκρούστηκε με φορτηγό με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ο οδηγός του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τραυματία και να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Ο οδηγός είναι εκτός κινδύνου.

ΑΠΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ
Ματωμένη χοροεσπερίδα
Ρέθυμνο
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη του Ρεθύμνου η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο νεαρών ατόμων από έναν 25χρονο τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα σε κέντρο στα Τρία Μοναστήρια στη διάρκεια σχολικής χοροεσπερίδας!
Ενας 31χρονος μαθητής του Εσπερινού Λυκείου και ένας 25χρονος συμμαθητής του νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου χτυπημένοι από τις σφαίρες ενός 25χρονου, γνώριμου των Διωκτικών Αρχών, ο οποίος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε κατά τη διάρκεια του γλεντιού για ασήμαντη αφορμή? Ο 25χρονος δράστης εξαφανίστηκε μετά την πράξη του και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Ολα ξεκίνησαν, όταν γύρω στις 4 τα ξημερώματα και ενώ η χοροεσπερίδα του Εσπερινού Λυκείου βρισκόταν σε εξέλιξη, ο 25χρονος -η σύζυγος του οποίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι μαθήτρια στο σχολείο- για ασήμαντη αφορμή λογομάχησε με τα μέλη μίας παρέας.

?

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
Λήστεψαν 89χρονο
Ρέθυμνο
Θύμα ληστείας από δύο αγνώστους έπεσε, χθες τα ξημερώματα, μέσα στο ίδιο του το σπίτι ένας 89χρονος στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου.
Ηταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα, όταν ο ηλικιωμένος άντρας -που ζει μόνος του- άκουσε την εξώπορτα να σπάει και είδε δύο άντρες, φορώντας κουκούλες να μπαίνουν μέσα στο σπίτι του. Τα δύο άτομα τον πλησίασαν και τον απείλησαν με όπλο, όπως ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, έκαναν το σπίτι άνω κάτω και κατάφεραν να βρουν πέντε χιλιάδες ευρώ, τα οποία ο γέροντας είχε σε κάποιο σημείο του χώρου. Θεωρείται πιθανό οι δύο δράστες να γνώριζαν την ύπαρξη του σημαντικού αυτού χρηματικού ποσού.
Οι κουκουλοφόροι στη συνέχεια, χωρίς, ευτυχώς, να ακουμπήσουν τον 89χρονο, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

?
ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Τρία νέα κρούσματα
της γρίπης
Τρεις ασθενείς, που έχουν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης, νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία της Κρήτης.
Πιο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση ενός 49χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο.
Από τον ιό της νέας γρίπης πάσχει και μια 48χρονη, επίσης, από το Ηράκλειο, η οποία παρακολουθείται από τους γιατρούς της Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.
Τέλος, σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ένας 40χρονος με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα