Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καλή παρουσία η Α.Λ.Ξ. Χανίων

Στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ διεξήχθη -σε δυο φάσεις- το πανελλήνιο πρωταθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων (ηλικίες από 8 μέχρι 13 ετών) στο οποίο μετείχε και η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων, με όλους τους αθλητές-τριες της να καταβάλουν αξιόλογη προσπάθεια.
Αγώνες (σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο) στο ξίφος ασκήσεως περιελάμβανε το πρώτο αγωνιστικό διήμερο, όπου μετείχαν περισσότερα από 120 παιδιά, ανάμεσά τους και 5 από τη χανιώτικη λέσχη, τα οποία συνόδευε ο προπονητής τους, Άρης Ματσατσίνης και μέλη του Δ.Σ.
Ο Γιάννης Τσιτσιρίδης αγωνίστηκε στο ατομικό των αγοριών κατόρθωσε να περάσει τη φάση των ομίλων αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο αγώνα νοκ-άουτ για την είσοδό του στους “32” και έτσι κατατάχθηκε στην 34η θέση, σε σύνολο 77 συμμετεχόντων.
Από τα 4 κορίτσια, οι Κατερίνα Παπαδουλάκη (με τρεις νίκες) και Μαρία Μαρκαντωνάκη (με δυο νίκες) πέρασαν στη φάση των ομίλων, όπου η Μαρκαντωνάκη είχε την ατυχία να κληρωθεί σε όμιλο στον οποίο συμμετείχαν οι δύο καλύτερες αθλήτριες της διοργάνωσης, από τις οποίες, αν και προσπάθησε, γνώρισε την ήττα. Έτσι προκρίθηκε ως 3η (αφού κέρδισε τις δυο άλλες αντίπαλες στον όμιλο) και στη φάση των “32” είχαμε χανιώτικη αναμέτρηση, αφού αντιμετώπισε την Παπαδουλάκη (η οποία ήταν 2η στον όμιλό της, έχοντας τρεις νίκες -δυο ήττες), στην οποία επικράτησε η Μαρκαντωνάκη, που γνώρισε την ήττα (από την  Φούφλη, η οποία ήταν 3η στην τελική κατάταξη) στον αγώνα για είσοδο στην οκτάδα. Έτσι στην τελική κατάταξη η Μαρκαντωνάκη πήρε τη 15η θέση (που της δίνει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων) και η Παπαδουλάκη τη 18η. Ακόμη, η πρωτοεμφανιζόμενη σε τέτοιου επιπέδου διοργάνωση, Χρυσηίδα Μανουδάκη ήταν 29η και η Κατερίνα Μπομπολάκη 30η (σε σύνολο 44 κοριτσιών).
Την επομένη, τα κορίτσια αγωνίστηκαν στο ομαδικό “κόντρα” στον Οδυσσέα Χαλανδρίου, με την κούραση σε συνδυασμό με την απειρία των νεώτερων αθλητριών να φέρνουν την ήττα με 45-37 και την 6η θέση στην κατάταξη.
Το δεύτερο μέρος της διοργάνωσης περιελάμβανε αγώνες στο ξίφος μονομαχίας και στη σπάθη, στους οποίους πήραν μέρος περίπου 130 παιδιά.
Η Α.Λ.Ξ. Χανίων εκπροσωπήθηκε μόνον στο ξίφος μονομαχίας, μ´ ένα αγόρι και τέσσερα κορίτσια, που μέχρι τότε δεν είχαν αγωνιστεί σε άλλον επίσημο αγώνα.
Ο Γιώργος Καλλίθρακας πέρασε τη φάση των ομίλων, νίκησε στο πρώτο νοκ άουτ για είσοδο στους “16” και αποκλείστηκε στο δεύτερο (για είσοδο στην οκτάδα) καταλαμβάνοντας τελικά την 11η θέση (μεταξύ 44 αθλητών) με την οποία και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.
Όσον αφορά κορίτσια, η Μαστοράκη Αλίκη και η Μαστορακάκη Θεοδώρα πέρασαν τη φάση των ομίλων. Η Μαστοράκη νίκησε στο πρώτο νοκ άουτ (για τη 16άδα) και έχασε στο δεύτερο (για την 8άδα) καταλαμβάνοντας τελικά την 11η θέση (που τις δίνει και δικαίωμα συμμετοχής στο πανελλήνιο νεανίδων), ενώ η Μαστορακάκη έχασε στο πρώτο νοκ άουτ και κατατάχτηκε 19η. Ακόμη, η Κοκολάκη Σοφία πήρε την 29η θέση και η Ελληνιτάκη Ειρήνη την 30η (ανάμεσα σε 34 συμμετέχουσες).
Στο ομαδικό κοριτσιών, που έγινε την επόμενη ημέρα, η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων κέρδισε τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 45-40 και στη συνέχεια έπαιξε για μια θέση στον τελικό με την ομάδα του Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, από τον οποίο ηττήθηκε… στις λεπτομέρειες με 45-43. Έτσι αγωνίστηκε στο μικρό τελικό, όπου αντιμετώπισε την Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς και έχασε με 45-38, για να καταταχθεί στην 4η θέση.
Γενικότερα, οι εντυπώσεις που άφησε η χανιώτικη ομάδα ήταν πολύ καλές και δικαιολογημένα απέσπασε ευμενέστατα σχόλια, με δεδομένο μάλιστα ότι όλα τα παιδιά συμμετείχαν για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες της ελληνικής ομοσπονδίας ξιφασκίας, με τα περισσότερα εξ αυτών να μην έχουν κλείσει ούτε καν εξάμηνο προπονήσεων.
* Η… δράση συνεχίζεται με τους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων, που θα γίνουν επίσης στο ΟΑΚΑ, σε δυο Σαββατοκύριακα (5-6 και 12-13 Φεβρουαρίου).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα