Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συνεννόηση Ελλάδας – Κύπρου

Αθήνα
Μήνυμα στην τουρκοκυπριακή πλευρά να ανταποκριθούν στις προτάσεις Χριστόφια, έστειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαξίμου, που ως στόχο είχε τον συντονισμό των κινήσεων των δύο πλευρών.
Ο πρωθυπουργός, δήλωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν συγκλίνοντα συμφέροντα στα θέματα της ενεργειακής πολιτικής και της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Χριστόφιας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συναντίληψη ελληνικής και κυπριακής πλευράς. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι η αφετηρία της κοινής προσέγγισης είναι η παραδοχή ότι εναπόκειται σε κάθε κράτος να ασκήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα.
Ανησυχία για την Αίγυπτο
Στη συνάντηση του Κύπριου ηγέτη με τον Κάρολο Παπούλια, οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο. Ο Κύπριος πρόεδρος ανέδειξε τη σημασία να μην αλλάξει η πολιτική της Αιγύπτου προς την Ελλάδα και την Κύπρο.
´Η Αίγυπτος υπήρξε σημαντικό αποκούμπι για την Ελλάδα και την Κύπρο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ως ηγέτιδα χώρα, μεγάλη χώρα στην περιοχή. Εύχομαι και ελπίζω να μην αλλάξει αυτή η πολιτική. Διότι οι γείτονές μας, η κατοχική μας δύναμη, με την τεχνική του ισλαμισμού απλώνει φτερά παντού´, πρόσθεσε ο κ. Χριστόφιας και σημείωσε ότι συζήτησε όλα τα θέματα και με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο είχε συναντηθεί προηγουμένως.
´Συντονιζόμαστε και αυτό νομίζω είναι απαραίτητο. Ευχές μπορούμε να κάνουμε, να είναι τέτοια η πολιτική που θα ακολουθηθεί, ώστε να μην εκτρέπεται από την πολιτική που συνηθίσαμε´, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπούλιας ενδιαφέρθηκε για τις εξελίξεις που αφορούν τα ενεργειακά και, απευθυνόμενος στον ομόλογό του, είπε: ´Είσαι στο επίκεντρο τώρα με την ενέργεια´. Ο κ.Χριστόφιας εμφανίστηκε μετριοπαθής και περιορίστηκε να απαντήσει: ´Εντάξει, θα φανεί´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα