Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

?Σπάει? η απεργία των γιατρών

Αθήνα
Ακαρπη ήταν η χθεσινή συνάντηση των γιατρών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα καλύπτονται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.
Το μέτρο αυτό θα ισχύσει έως την εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ), αρχές Ιουνίου και θα θεσμοθετηθεί με προσθήκη στο νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία.
Το ΙΚΑ, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κατάλογο με τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών που θα δεχτούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του.
Οσο για την αμοιβή τους, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, είπε ότι θα εισηγηθεί να είναι 10 με 15 ευρώ η επίσκεψη και θα πληρώνεται από το Ταμείο.
Αδιέξοδο με τους γιατρούς
Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου, κάτι που ο υπουργός αρνείται, σημειώνοντας πως ´δεν μπορεί να ζητάς από την ελληνική κοινωνία να αυτοκαταργηθεί, αυτό σημαίνει έλλειψη μετριοπάθειας´.
Εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων συνεδρίαζαν στο ισόγειο του Υπουργείου, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία της κατάληψης του κτηρίου. Σήμερα το πρωί αναμένεται να έχουν συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιασθεί στην Ολομέλεια.
Οι κινητοποιήσεις
Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως και αύριο, ενώ 24ωρη απεργία αποφάσισαν και οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά για σήμερα Πέμπτη. Με 4ωρη στάση συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν, όμως, από αύριο με 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα