Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναψαν τα αίματα στη Βουλή

Αθήνα
Αρνητική εμφανίζεται η κυβέρνηση στην πρόταση που κατέθεσε η Ν.Δ. για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ξέσπασε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.
Τα δύο κόμματα αλληλοκατηγορούνταν με βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ από την αντιπαράθεση δεν απείχαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε πως ´οι αντιεξουσιαστές είναι κράτος εν κράτει´ και πως η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε ´κράτος της ανοχής´, με τους λαθρομετανάστες να έρχονται στην Ελλάδα προκαλώντας ´τεράστιο πρόβλημα υγείας, με ασθένειες που απειλούν σε επίπεδα επιδημίας´ και με τα πανεπιστήμια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα διακίνησης ιδεών της δεξιάς, από την αριστερά.
Εντονη ήταν η απάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε τον ΛΑΟΣ ότι ´έχει λάβει διαζύγιο από τον ορθό λόγο´ και καλλιεργεί ´τις πλέον μισαλλόδοξες ιδέες´, ενώ επιτέθηκε προσωπικά κατά του βουλευτή Μ. Βορίδη (ΛΑΟΣ).
´Ο κ. Βορίδης που ήταν στα τηλεοπτικά παράθυρα προχθές υπερασπιζόμενος τον νόμο, την τάξη και το αδιασάλευτο της ειρήνης στα πανεπιστήμια, ξέχασε πως ο ίδιος το 1986 εισέβαλε στη Νομική με τσεκούρια και με μαχαίρια και δεν έχει λογοδοτήσει γι? αυτήν του την πράξη´, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
´Δημιουργώ προφανώς έντονο ψυχολογικό πρόβλημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ´, ανέφερε ο Μ. Βορίδης. ´Αναπόλησε κατά την κρίση του περιστατικά προ 25ετίας. Αυτοί όμως που «κτίζουν» καθηγητές στα πανεπιστήμια, είναι ο Βορίδης και οι οπαδοί του ΛΑΟΣ, ή οι άνθρωποι της αριστεράς και της άκρας αριστεράς εδώ και 30 χρόνια; Οι κάτοικοι στον Αγιο Παντελεήμονα αποφάσισαν να αυτοοργανωθούν αφού εδάρησαν από την Αριστερά και εκλάπησαν από τους μετανάστες´.
´Αν άκουγε κανείς τη συζήτηση σήμερα, θα νόμιζε πως ζούμε στο ?50, όπου μιλούσαν για την Αριστερά που κρατά κονσερβοκούτια´ παρατήρησε ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ).
´Εμένα, που με λέτε φορέα μισαλλόδοξων απόψεων, μου καίνε το βιβλιοπωλείο και εσείς το υπερασπίζεστε αυτό´, παρενέβη ο Αδ. Γεωργιάδης. ´Μου έχουν γράψει απ? έξω, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ – Μελιγαλάς. Είστε εγκαλούμενοι εγκληματίες κύριοι´. Ο κ. Γεωργιάδης, δεσμεύτηκε επίσης να ανακαλέσει όλες του τις κριτικές προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, ´εάν η Ολομέλειά του δικαιώσει το δίκαιο του αίματος στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και σώσει την πατρίδα από την είσοδο των μεταναστών´.
´Πρώτη φορά έχω ακούσει από το βήμα να εκστομίζονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί, και έπρεπε να εξεγερθούν οι πάντες´, παρενέβη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης. ´Αυτό που άκουσα για το αίμα, ξεπερνά κάθε όριο. Θα κάνουμε όλοι εξετάσεις αίματος και θα δείχνουμε τα χρωματοσώματα του αίματός μας;´
Για ´διχασμό προσωπικότητας που χρήζει ψυχίατρο´, εγκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστ. Ροντούλης. ´Ξυπνάω το πρωί και είμαι υπέρ του Συντάγματος. Το βράδυ όμως, ω του θαύματος, είμαι κατά, γιατί έτσι με συμφέρει πολιτικά´, παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.
Στην ´αρένα´
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Ο κ. Τσίπρας άνοιξε παράλληλα ´μέτωπα´ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, κατηγορώντας τον επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην Εξεταστική Eπιτροπή για τη Siemens, Κώστα Τζαβάρα, για ´συγκάλυψη του μεγαλύτερου διαχρονικού σκανδάλου, της Siemens´, και το κυβερνών κόμμα για ´προσπάθεια αναζωπύρωσης των πλέον αντιδραστικών ανακλαστικών στην κοινωνία, προκειμένου να συνταγματοποιηθεί το Μνημόνιο´.
H αντίδραση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ήρθε από τον Χρ. Πρωτόπαπα, ο οποίος δήλωσε ότι ´δεν ανεχόμαστε να μοιράζει πιστοποιητικά σοβαρότητας ο κ. Τσίπρας´, ενώ ο κ. Τζαβάρας χαρακτήρισε ´πολιτικό τυχοδιώκτη´ τον κ. Τσίπρα και έκανε λόγο για μεθοδευμένη στοχοποίηση της ΝΔ από τους κ. Τσίπρα και Παπαδημούλη για την υπόθεση Siemens.
´Η κρίση μου υπήρξε απολύτως πολιτική, με βάση το αποτέλεσμα της Εξεταστικής για τη Siemens, στην οποία ήσασταν επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ´, απάντησε ο Αλ.Τσίπρας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα