Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπό έγκριση η μελέτη για νέο πύργο ελέγχου

Εντός των ημερών, πιθανόν και μέσα στην εβδομάδα, θα βρίσκεται στα Χανιά κλιμάκιο της ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδας προκειμένου να ελέγξει τον πύργο ελέγχου του  αεροδρομίου Χανίων ´Δασκαλογιάννης´  και να εγκρίνει τη σχετική μελέτη για την κατασκευή νέου.
Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων, ύψους 100 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει καθυστερήσει να δημοπρατηθεί καθώς εκκρεμεί η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
´Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είναι αυτή που ολοκλήρωσε τη σχετική μελέτη για το αεροδρόμιο Χανίων και η ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδας θα είναι η Υπηρεσία, που θα έχει την ευθύνη της επίβλεψης του έργου´, τονίζει ο αερολιμενάρχης Χανίων, κ. Σταύρος Καστρινάκης.
Ο κ. Καστρινάκης, που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε τεχνικά έργα και είχε εργαστεί για τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου ´Ελευθέριος Βενιζέλος´, τόνισε πως πριν από πέντε χρόνια ´είχα εισηγηθεί και τότε την ανάγκη κατασκευής νέου σύγχρονου πύργου ελέγχου και σε καινούργια θέση. Με την υλοποίηση αυτής της μελέτης και τη χρηματοδότηση του έργου θα έχουμε έναν νέο πύργο, απέναντι από το σημείο που βρίσκεται σήμερα, στην κατάλληλη θέση προκειμένου να διευκολύνεται η προσγείωση και απογείωση των αεροσκαφών´.
Η παρουσία της ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδας κρίνεται πολύ σημαντική καθώς θα δώσει το τελικό ´ok´, ώστε το συνολικό έργο να προχωρήσει.
´Προσωπικά θυμάμαι, όντας παιδί τη δεκαετία του ?60, που είχαμε επισκεφθεί το αεροδρόμιο Χανίων και είχαμε ανεβεί την κυκλική σκάλα που υπάρχει ακόμα και σήμερα. Είναι σίγουρο ότι οι επιβατικές ανάγκες του «Δασκαλογιάννης» είναι πολύ μεγάλες και διαρκώς αυξάνονται και πέρα από τις άλλες αναγκαίες εργασίες επέκτασης πρέπει να αποκτήσει και έναν σύγχρονο πύργο ελέγχου´, τονίζει ο αερολιμενάρχης.
Εν τω μεταξύ αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει συνάντηση υπηρεσιακών φορέων από τα Χανία με την Υπηρεσία που έχει την ευθύνη για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης ανακατασκευής του αεροδρομίου προκειμένου να αρθούν τα όποια εμπόδια που καθυστερούν τη δημοπράτηση του έργου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα