Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φιλόδοξος ο στόχος για εξοικονόμηση 1,4 δισ ευρώ

Για το 2011 δεν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια για περικοπές στον τομέα της Υγείας, τονίζει με συνέντευξή του στην ´Καθημερινή της Κυριακής´ ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος. Ο στόχος της εξοικονόμησης 1,4 δισ. ευρώ είναι φιλόδοξος, σημειώνει ο κ. Λοβέρδος και ´θα τον παλέψουμε´.
Στις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, προσθέτει, θα φανούν τα αποτελέσματα της συνεισφοράς του Υπουργείου Υγείας στη μείωση της σπατάλης. Εκτιμά, δε, ότι έως τα τέλη Μαρτίου, θα έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που έχουν τεθεί και σημειώνει ´και αν δεν τα καταφέρω εγώ, θα το ευχηθώ στον διάδοχό μου´. Οπως σημειώνει, ´χάθηκε χρόνος στον στόχο της θεμελίωσης της ανάπτυξης, που προϋποθέτει την υπέρβαση της ύφεσης´, αλλά τονίζει ότι ´από τον Σεπτέμβριο γίνονται συνολικές προσπάθειες και εντός του 2011 θα αποτιμηθεί η συμβολή τους´.
Ο κ. Λοβέρδος δηλώνει ότι ´θα προτιμούσα ο πολιτικός μας λόγος να είναι πιο επιθετικός. Αρκετές φορές εμφανιζόμαστε ενοχικοί ή προσπαθούμε να δώσουμε ελπίδες. Ελπίδα προσφέρει μόνον ό,τι πείθει και είναι ρεαλιστικό´.
Απορρίπτει το ενδεχόμενο εκλογών τον Μάρτιο, λέγοντας πως ´οι εκλογές θα ισοδυναμούσαν όχι μόνο με πολύ επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό , αλλά με αυτοκτονία´. Ο κ Λοβέρδος αναγνωρίζει ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ είχε χαρακτηριστικά δημαγωγίας και πως ´η πορεία προς τα πρόθυρα της πτώχευσης έχει την αφετηρία της στη δεκαετία του ?80´.
Επικρίνει επίσης την Αριστερά για τις επιλογές της στο θέμα των μεταναστών λέγοντας: ´Θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι ότι με τις επιλογές τους παροξύνουν την ξενοφοβία και εντέλει προκαλούν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκουν´.
Σε ότι αφορά τέλος τους φαρμακοποιούς, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει πως ´η λύση που δίνουμε ανοίγει το επάγγελμα, αλλά δεν αναιρεί τη βιωσιμότητα των επαγγελματιών. Η ευθύνη ανήκει τώρα στους φαρμακοποιούς και οι πολίτες θα τους κρίνουν´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα