Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ελέγχο στα οικονομικά της οικογένειας Βουλγαράκη

Αθήνα
Πληροφορίες και στοιχεία για την ύπαρξη πάσης φύσεως τίτλων, αξιών, λογαριασμών, μετρητών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, χαρτοφυλακίων, του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη, ζητάει, με επιστολή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα το Υπουργείο απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στη διεύθυνση οικονομικής επιθεώρησης, μέσω της οποίας ζητά να ερευνήσουν (μέσω των φορέων που εποπτεύουν) για την ύπαρξη πάσης φύσεως τίτλων, αξιών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, επενδυτικών στοιχείων, λογαριασμών και μετρητών των παραπάνω προσώπων.
Ακόμη, το Υπουργείο προσθέτει ότι διεξάγεται φορολογικός έλεγχος για τις χρήσεις από το 2000 έως και το 2008 στα δύο πρόσωπα, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Βατοπεδίου, προσθέτοντας ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει δεχτεί ότι η πρόσβαση των οικονομικών επιθεωρητών στις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για τη διενέργεια των ελέγχων είναι νόμιμη, εφόσον υπάρχει νόμιμη εντολή.
Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε: ´Με έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα, έναν χρόνο μετά τον έλεγχο που ξεκίνησε το Υπ. Οικονομικών στα περιουσιακά μου στοιχεία, ότι ζητήθηκε εκ νέου έρευνα. Είναι προφανές ότι υπόθεση έχει ξεπεράσει τα όρια του ελέγχου και κινείται στη λογική της πολιτικής δίωξης, για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους. Λυπάμαι πραγματικά!´.

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αναμόρφωση  νομοθεσίας για το υπαίθριο εμπόριο

Αθήνα
Δεκαπέντε νόμοι, 6 προεδρικά διατάγματα και 5 υπουργικές αποφάσεις διέπουν το καθεστώς υπαίθριου εμπορίου, όλων των μορφών, στη χώρα μας και η δαιδαλώδης κατάσταση που υπάρχει, σύμφωνα με την εκτίμηση του επιχειρηματικού κόσμου, δεν έχει αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για αυτό και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχωράει στην κωδικοποίηση και συγκέντρωση σε ένα ενιαίο σύνολο – σε ψηφιακή μορφή – όλης της νομοθεσίας, η οποία θα συμπληρωθεί και θα ανανεωθεί όπου χρειάζεται και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, προκειμένου να είναι φιλική στη χρήση της από τους ενδιαφερόμενους. Να σημειωθεί ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται να ενταχθούν και οι αλλαγές που αφορούν την αδειοδότηση των επαγγελμάτων του υπαίθριου εμπορίου.  Σε αυτό το πλαίσιο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης η ´βελτίωση και κωδικοποίηση του κανονιστικού πλαισίου του υπαίθριου εμπορίου κάθε είδους και μορφής´, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, με κριτήριο αξιολόγησης τη χαμηλότερη τιμή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα