Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα πορεία για τους μετανάστες

Πορεία υποστήριξης των 250 μεταναστών απεργών πείνας πραγματοποίησαν χθες το βράδυ στα Χανιά νεαρά άτομα, κυρίως τους αναρχικού χώρου.
Οι νεαροί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και λίγο μετά τις 7.30 μ.μ. κινήθηκαν προς το Ανω Κουμ Καπί, την Ηρώων Πολυτεχνείου, ξαναγύρισαν προς την περιοχή του Σταδίου πριν καταλήξουν και πάλι στην Αγορά. Στη διαδρομή μοίραζαν φυλλάδια σε κατοίκους και φώναζαν συνθήματα όπως ´Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι, Ελληνες και ξένοι φασίστες κρεμασμένοι´, ´οι μετανάστες είναι της γης οι κολλασμένοι, Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι´, ´πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών´. Επίσης φώναξαν και πολλά συνθήματα ενάντια στην Αστυνομία.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ
Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους – μετανάστες ´που με τη ζωή τους διεκδικούν αξιοπρέπεια´, εκφράζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Νεολαία του Συνασπισμού Κρήτης.
Και μεταξύ άλλων υποστηρίζει:
´Ζώντας οι περισσότεροι από τους απεργούς 5 και 6 χρόνια στην Ελλάδα βίωσαν στο πετσί τους τόσο το άγγιγμα του αστυνομικού κράτους ως μετανάστες όσο και την περίφημη ελληνική επιχειρηματικότητα ως εργαζόμενοι. Μετανάστες – εργαζόμενοι, με την εκμετάλλευση που προκύπτει από τη μια τους ταυτότητα να συναγωνίζεται την άλλη. Εργαζόμενοι/ες διπλά και τριπλά καταπιεσμένοι, που εδώ και χρόνια σήκωναν μαζί με τους Ελληνες εργαζόμενους/ες στα χέρια τους την καπιταλιστική ανάπτυξη και τώρα, πάλι μαζί με τους «ημεδαπούς» εργαζόμενους/ες, νιώθουν την πλάτη τους να λυγίζει από την καπιταλιστική αναδιάρθρωση.
Αυτοί οι συμπολίτες μας αποφάσισαν να σταματήσουν να τρέφονται μέχρι να αντιμετωπιστούν σαν άνθρωποι ή μάλλον σαν εργάτες από την πλευρά της κυβέρνησης´. Ακόμα τονίζει: ´Η απεργία πείνας πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους νέους εργαζόμενους/ες, φοιτητές/τριες, άνεργους/ες ως ένα αγώνας δικός τους, γιατί είναι ένας αγώνας δικός τους. Οι μετανάστες διαμαρτύρονται ως εργαζόμενοι που βλέπουν ως πολυτέλεια το μισθό – χαρτζιλίκι, που ζούνε σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση την εργοδοτική και την κρατική τρομοκρατία, που στις πλάτες τους στήθηκε η μαύρη/ανασφάλιστη εργασία που πλέον κυριαρχεί και στους «γηγενείς»´.
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
Οι ´Οικολόγοι Πράσινοι´ σε ανακοίνωσή τους ´θεωρούν ότι η μικροκομματική εκμετάλλευση από όλες τις πλευρές δεν πρέπει να εμποδίσει τη νηφάλια προσέγγιση και την αναζήτηση λύσεων που θα προωθούν την κοινωνική συνοχή και θα συμφιλιώνουν τα συμφέροντα μεταναστών και Ελλήνων´.
Υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι ´στην πλάτη των μεταναστών παίζονται δυστυχώς κατά κύριο λόγο μικροκομματικά επικοινωνιακά παιχνίδια από όλα σχεδόν τα κόμματα τόσο αυτά που υποστηρίζουν την απεργία πείνας όσο και εκείνα που προσπαθούν να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη εναντίον της. Παρότι η παρουσία τους στη Νομική δεν επηρεάζει τη λειτουργία της Σχολής, νομίζουμε μπορούν να μετακινηθούν αν συμφωνήσουν οι ίδιοι και τους δοθούν επαρκείς εγγυήσεις´.
ΤΟ ΣΤΕΚΙ
Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών τονίζει:
´Η μόνο επί χρήμασι «φιλόξενη», κατ? ουσία «μισόξενη» Ελλάδα ανακαλύπτει τον εχθρό της! Μετατρεπόμενη στη χώρα – φυλακή της πολιτισμένης Ευρώπης.  Ο ξένος, ο ανέστιος, ο πρόσφυγας, από ιερό πρόσωπο εδώ και αιώνες, γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος σε μόλις είκοσι χρόνια…
Η αλληλεγγύη στους απεργούς πείνα δεν είναι υπόθεση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων με συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό. Είναι υπόθεση κάθε ανθρώπου που δεν ανέχεται να ποινικοποιείται η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Είναι η προαιώνια μάχη ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο.
Το «καλό» και το «κακό»?´.

Η ΝΟΔΕ Χανίων

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ, Μανώλης Αλιφιεράκης, αναφέρει:
´Στα πρόσφατα γεγονότα με την κατάληψη της Νομικής Σχολής απο λαθρομετανάστες πρωτοστάτησαν παράγοντες των Χανίων. Εγινε εξαγωγή του τοπικού παρανοϊκού προτύπου για το πανεπιστημιακό άσυλο, της ασύδοτης άποψης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μεταναστευτική πολιτική και την κατεδάφιση του ελληνικού κράτους.
Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να προσπαθήσουν, ώστε να μη δούμε ποτέ ξανά αυτή την εικόνα.
Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να ζει αξιοπρεπώς στην πόλη του με ασφάλεια, θεσμοθετημένους κανόνες και πάνω από όλα σεβασμό στην ιστορία του´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα