Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα διακοπή στη δίκη των ?Πυρήνων?

Αθήνα
Αύριο θα συνεχιστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης ´Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς´. Οι κατηγορούμενοι δεν αναγνωρίζουν τους συνηγόρους που όρισε το δικαστήριο, ενώ οι γονείς τους κάνουν έκκληση για να δοθεί παράταση από τους δικαστές.
Χθες, με την έναρξη της διαδικασίας εμφανίστηκαν στο δικαστήριο τέσσερις από τους 18 διορισθέντες νέους συνηγόρους των κατηγορουμένων, οι οποίοι δήλωσαν ότι αρνούνται να αναλάβουν την υπόθεση, καθώς, όπως τόνισαν, δεν τους αναγνωρίζουν ως υπερασπιστές τους οι κατηγορούμενοι. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι Μανόλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, οι οποίοι δήλωσαν πως δεν αποδέχονται τους δικηγόρους, που διόρισε το δικαστήριο.
Η πρόεδρος ανέγνωσε βεβαίωση από τις Φυλακές ότι οι έξι κρατούμενοι κατηγορούμενοι δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στο δικαστήριο και να παραστούν στη δίκη.
Οι τρεις παρόντες κατηγορούμενοι, αφού τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τους διορισθέντες συνηγόρους τους, ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή της δίκης, προκειμένου, όπως είπαν, να έρθουν σε επαφή με τους συνηγόρους τους και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία τους.
Εκκληση από τους γονείς
Η μητέρα του κατηγορουμένου Παναγιώτη Μασούρα ζήτησε τον λόγο από την πρόεδρο προκειμένου, όπως είπε, να πειστεί το δικαστήριο να δώσει παράταση, ώστε οι γονείς να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Οπως είπε, «τα παιδιά μας είναι σε σύγχυση, προχωρούν σε απεργία πείνας, θα πεθάνουν για μια δίκη που οδηγεί σε δυσβάσταχτες ποινές». Η πρόεδρος, αφού πολλές φορές της τόνισε ότι δικονομικά δεν έχει τον λόγο, της ζήτησε να διευκρινίσει για ποιο λόγο δεν ήρθε ο γιος της στη δίκη.
Μητέρα: Ο γιος μου δεν μπορεί να παραστεί, αφενός γιατί εδώ κι ενάμισι χρόνο χειρίζεται την υπόθεσή μας ένας συνήγορος…
Πρόεδρος: Γιατί τον έπαυσε τότε;
Μητέρα: Για λόγους προφανείς.
Πρόεδρος: Τι εννοείτε προφανείς;
Μητέρα: Υποβάλαμε αιτήματα που δεν έγιναν δεκτά. Δώστε μια παράταση σ´ αυτή τη διαδικασία. Είναι δυνατόν… Είμαστε γονείς, καταλάβετέ μας. Να αφήσουμε να κάνουν τα παιδιά μας απεργία πείνας;
Τον λόγο ζήτησε και ο πατέρας της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, που ζήτησε από το δικαστήριο να μεριμνήσει, ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Οπως είπε, επισκεπτήριο έχει μόνο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, «πέντε λεπτά πίσω από το τζάμι, πώς να μιλήσουμε, πώς να συνεννοηθούμε;».
Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν δύο εκπρόσωποι δύο ακόμη διορισθέντων συνηγόρων, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι δικηγόροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.
Επειτα από ολιγόλεπτη διακοπή, το δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό νέων δικηγόρων για τους έξι κρατούμενους, ενώ διέταξε να αποσταλεί απόσπασμα των πρακτικών στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και στον Δικηγορικό Σύλλογο όσον αφορά τους δικηγόρους που δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται το διορισμό τους καθώς και εκείνους που δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο δικαστήριο. Οπως τόνισε η πρόεδρος, η αποστολή των πρακτικών γίνεται «για τα νόμιμα» (σ.σ. για τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο των δικηγόρων).
Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της χθεσινής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος Ερρίκος Ράλλης ζήτησε από το δικαστήριο να ξανασκεφθεί τις αποφάσεις του τόσο για την παρακράτηση ταυτοτήτων στην είσοδο όσο και για το ζήτημα της καταγραφής των πρακτικών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα