Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

?Διεθνές σκάνδαλο?

Αθήνα
H  Siemens έχει εμπορικό κίνητρο να ανταποκριθεί στις επιδιώξεις της Ελλάδας και να συμβάλλει στη διερεύνηση της αλήθειας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, αναφερόμενος στην πρόθεση της Πολιτείας να ζητήσει αποζημιώσεις από τη γερμανική εταιρεία.
Μιλώντας στον ´Βήμα 99,5´ ο κ. Παμπούκης τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί ιστορική αγορά για την εταιρεία και θα ήταν προς όφελος αυτής (της Siemens) να αποκαταστήσει τη φήμη της.
Τόνισε, επίσης, ότι η εταιρεία λειτουργεί πλέον με νέα διοίκηση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη. Η Siemens πρέπει να σκεφτεί εποικοδομητικά για να αποκατασταθεί η φήμη της, είπε ο κ. Παμπούκης.
Ο κ. Παμπούκης έκανε λόγο για «διεθνές σκάνδαλο», πτυχές του οποίου αφορούν στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως πρέπει να τεκμηριωθεί η αλήθεια ανεξαρτήτως παραγραφών διότι «ο κόσμος πρέπει να ξέρει την αλήθεια».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη νομική δεινότητα για να αντιμετωπιστεί ένα διεθνές οργανωμένο έγκλημα, αλλά η Δικαιοσύνη θα πρέπει στο μέτρο του δυνατού να συμβάλλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ο υπουργός υποστήριξε, ακόμα, ότι η διακίνηση «μαύρου χρήματος» κινείται με μεγάλη ταχύτητα και γι? αυτό υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες στο να εντοπιστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Πολιτεία πρέπει να σταματήσει να ψάχνει. Επισήμανε, δε, ότι σε τέτοιες υποθέσεις χρειάζεται η συνδρομή αρχών από άλλα κράτη.
Οσον αφορά στα «ταμεία των κομμάτων», ο κ. Παμπούκης τάχθηκε υπέρ στο να δοθούν στοιχεία στη δημοσιότητα, αναφέροντας, όμως, πως «η αλήθεια είναι πολύ πιο σύνθετη».
Το μέλος της εξεταστικής επιτροπής, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στον ´Βήμα 99,5´ δήλωσε πως το πόρισμα τίθεται στην κρίση της Ολομέλειας της Βουλής για τα περαιτέρω και πως η Εξεταστική Επιτροπή δεν κατηγορεί από μόνη της κανέναν βουλευτή. Για τις περιπτώσεις του Γιάννη Παπαθανασίου και του Χρίστου Βερελή -του δεύτερου όσον αφορά στην υπόθεση των προμηθειών του ΟΤΕ- ο κ. Οικονόμου λέει πως κατά την προσωπική του άποψη δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω διερεύνηση. Αναφορικά με το άνοιγμα των λογαριασμών των κομμάτων είπε πως άνοιξε λογαριασμός της ΝΔ στην Εθνική Τράπεζα Κολωνακίου και πως δεν προέκυψε τίποτα, ως αναμενόταν επειδή η ροή μαύρου χρήματος δεν γίνεται με παραστατικά τραπέζης, όπως είπε. Συμπλήρωσε πως η Εξεταστική Επιτροπή έχει ζητήσει τη βοήθεια των βρετανικών Αρχών προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στα αρχεία της Royal Bank of Scotland για να διερευνηθεί η ροή χρήματος από την εταιρεία Mayo. Πρόσθεσε ότι εκκρεμεί η δικαστική διερεύνηση όσων είχε πει ο Θεόδωρος Τσουκάτος για το ένα εκατομμύριο μάρκα προς τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και ότι αναμένει από τη δικαιοσύνη να κάνει ενέργειες και για τους λογαριασμούς του ΠΑΣΟΚ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα