Μουσείο Τυπογραφείας

6 μήνες στην αναμονή!

P1060976ΕΙναι γνωστό ότι στη χώρα μας η ταχύτητα λειτουργίας της δικαιοσύνης πολλές φορές δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες της κοινωνίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των κτηρίων στην οδό Σήφακα μπροστά στο Βυζαντινό τείχος.

Η διαδικασία της απαλλοτρίωσής τους έχει ολοκληρωθεί και υπάρχει δικαστική απόφαση για την πληρωμή των ιδιοκτητών των κατοικιών αυτών από το περασμένο καλοκαίρι, τα χρήματα υπάρχουν, αλλά η… καθαρογράφηση της δικαστικής απόφασης εκκρεμεί εδώ και 6 μήνες! Και εντάξει τα χρήματά τους οι ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να τα χάσουν αλλά την ίδια ώρα τα κτίσματα – ερείπια που θα ’πρεπε να γκρεμιστούν από το φθινόπωρο παραμένουν ως έχουν!

Αν καθυστερήσει λίγο ακόμα η καθαρογράφηση της απόφασης τότε τα κτήρια θα πρέπει να γκρεμιστούν καταμεσής της τουριστικής περιόδου, την εποχή που και το συγκεκριμένο σημείο της πόλης “σφύζει” από κίνηση και κόσμο. Μήπως οι αρμόδιοι θα πρέπει να φροντίσουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να μην φτάσουμε και του χρόνου πάλι τέτοια εποχή να συζητάμε τα ίδια πράγματα;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.