Μουσείο Τυπογραφείας

Eυθύβολα και μη…

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
kak_nektar@yahoo.gr

Καζάνι που βράζει

Ισως, κατά μια έννοια οι μετανάστες που οδηγήθηκαν στη Νομική για να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους, να μας έβαλαν τα γυαλιά για πολλούς και διάφορους λόγους.
Ανοίγω παρένθεση εδώ, με ρωτάς τώρα αμέσως να σου απαντήσω αν είμαι υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης κίνησής τους! Το προαισθάνθηκα αυτό το βλέμμα και την απορία που εμφανίστηκε στην έκφρασή σου αγαπητέ μου.
Χωρίς να υπεκφεύγω την ερώτησή σου, σου λέω ότι δεν έχω μια σφαιρική άποψη ακόμη για το συμβάν! Βλέπεις, το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε οδυνηρές αποχωρήσεις από το Big Brother και από το X Factor, τόσα και τόσα άλλα που μας απασχολούν το νου συνεχώς, καθημερινά, πρωί, μεσημέρι, βράδυ…
Για αυτά να σου πω ό,τι θες, αφού αυτά παίζουν από το πρωί έως το άλλο πρωί παντού(!) όπου υπάρχει εύκολη πρόσβαση από το… ποίμνιο! Παραλίγο να ξεχάσω και τα της Γιουροβίζιον που παραδοσιακά τέτοια εποχή αρχίζουν να μας… ενδιαφέρουν, τους μετανάστες θα νοιαστώ! Δεν με νοιάζουν τα σοβαρά, μου κουράζουν το μυαλό σου λέω, Πού να βρίσκω και όρεξη να ψάχνω τώρα όλα τα επιμέρους μικρά και μεγάλα θέματα…
Αυτό όμως που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι, ότι τουλάχιστον οι μετανάστες έκαναν μια κίνηση!
Μια κίνηση που για κάποιους είναι σωστή και για άλλους υπερβολική!
Μια ενέργεια βγαλμένη μέσα από τις συνθήκες ζωής και τις όποιες καταστάσεις βιώνουν καθημερινά!
Ισως να είναι και μια τελευταία απέλπιδα προσπάθειά τους να δηλώσουν τα ´πιστεύω´ τους, τη δύναμη και την αδυναμία τους! Σίγουρα είναι το αιτιατό.
Εκαναν αυτό που τούτο το κράτος τους ´οδήγησε´ να κάνουν! Ενδεχομένως και να πρωτοπορούν και μη σου φανεί παράξενο αν σε κάμποσο καιρό δεν οδηγηθούμε και εμείς οι… ιθαγενείς σε ανάλογες κινήσεις για να βρούμε το δίκιο μας!
Και -μεταξύ μας φίλε- τουλάχιστον αυτού του είδους ο αγώνας είναι ένας πολύ καλύτερος από εκείνον που οδηγεί κάποιους στο αλόγιστο σπάσιμο και το κάψιμο των περιουσιών των συνανθρώπων μας που μαζί τους στο ίδιο καζάνι βράζουμε!
Οσον αφορά στα καζάνια και τις φωτιές, πολλοί λένε ότι αυτό το καζάνι που σιγοβράζει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αρχίζει τώρα σιγά-σιγά και αφήνει τις πρώτες οσμές!
Είμαστε, λοιπόν, ακόμη στην αρχή μιας σειράς ανάλογων κινήσεων που πρόκειται να συμβούν;
Ιδωμεν…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.