Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καθαρισμός από πολίτες

Στον καθαρισμό της εισόδου του Καλλικρατιανού φαραγγιού προχώρησαν πολίτες, οι οποίοι δημιούργησαν την ´Πρωτοβουλία Δημοτών Σφακίων´.
Σε σχετικό κείμενό τους αναφέρουν: ´Σε μια εποχή που όλοι κομπάζουν για κρίσεις οικονομικές, συστημικές πολιτικές, οικολογικές κ.λπ. εμείς ως Πρωτοβουλία Σφακιανών Δημοτών πιστεύουμε πως ο δρόμος είναι ένας: Αμεση ενεργοποίηση του δημότη – πολίτη σε όλα εκείνα που πρακτικά ή δυνητικά τον αφορούν.
Ενα από τα πιο τρανταχτά είναι η οικολογική υποβάθμιση -άλλως αθλιότητα- του κρητικού τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα.
Στο πλαίσιο αυτό και ως πρώτο βήμα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης, κάποιοι άνθρωποι μέλη της πρωτοβουλίας κάναμε μια πρώτη εξόρμηση στο Καλλικρατιανό φαράγγι (στην είσοδο από Καλλικράτη) και συλλέξαμε από ένα σημείο περίπου 100 σακιά σκουπίδια.
Η δράση μας αυτή έχει δύο στόχους: α) Την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό του τοπίου και της περιοχής μας και β) Την περιβαλλοντολογική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και παρεμβάσεις σε σχολεία, καφενεία, Συλλόγους κ.λπ.
Μέσα στο ίδιο πνεύμα, σας παραθέτουμε κάποιο φωτογραφικό υλικό και δηλώνουμε ότι θα υπάρξουν ανάλογες παρεμβάσεις μας και στους υπόλοιπους τομείς (πολιτισμός, υγεία, παιδεία, ανάπτυξη?) για τους οποίους έχουν κατατεθεί ολοκληρωμένες προτάσεις και έχει γίνει ήδη αρχή για την υλοποίησή τους.
Στο πνεύμα αυτό της ενεργητικότητας, της παρέμβασης και της αντίστασης σε όλα τα κακώς κείμενα ευελπιστούμε σε προσεχείς και  ουσιαστικές ενημερώσεις και ανταποκρίσεις.
Για την ομάδα πρωτοβουλίας
Βαγγέλης Γερωνυμάκης´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα