Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απεργία φαρμακοποιών

Αρχίζει σήμερα η νέα τριήμερη απεργία των φαρμακοποιών και στα Χανιά. Το κοινό θα εξυπηρετείται από σημαντικό αριθμό φαρμακείων, που θα πραγματοποιούν εφημερίες.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων αποφάσισε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του να συμμετάσχει στην τριήμερη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία.
Στη σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου επισημαίνεται χαρακτηριστικά:
´Τα φαρμακεία του Νομού Χανίων θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 26, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα σημαντικός αριθμός εφημερευόντων φαρμακείων θα παραμείνει ανοιχτός εντός της πόλης των Χανίων και της περιφέρειας για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του κοινού. Οι πίνακες εφημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων θα είναι αναρτημένοι στις προθήκες όλων των φαρμακείων.
Ζητάμε την κατανόηση του κοινού, διότι στη λογική μας δεν είναι η ταλαιπωρία του αλλά η ανάδειξη των σοβαρότατων προβλημάτων που δημιουργεί στον κλάδο μας το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με πρόσχημα το άνοιγμα ενός ήδη ανοιχτού επαγγέλματος.
Χωρίς να προκύπτει κάποιο ορατό όφελος από τα επίμαχα σημεία του νομοσχεδίου για την εθνική οικονομία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους πολίτες, η ψήφισή του θα οδηγήσει χιλιάδες φαρμακεία σε κλείσιμο και χιλιάδες εργαζομένους στο Ταμείο Ανεργίας´.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Νομού Χανίων αναφέρει:
´Συμπαραστεκόμαστε και είμαστε παρόντες στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι φαρμακοποιοί του Νομού Χανίων με τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Τα μέτρα και οι σαρωτικές έως και εξοντωτικές αλλαγές που προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στον κλάδο των φαρμακείων άμεσα πλήττει και τον δικό μας κλάδο´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα