Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ
20χρονος αδελφοκτόνος

Αθήνα
Ο 26χρονος αδελφός του, είναι ο δράστης της δολοφονίας ενός 20χρονου Ελληνο-Αιγύπτιου, στο Νέο Φάληρο.
Ο δράστης υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι τον τελευταίο καιρό είχε έντονους διαπληκτισμούς με το θύμα.  
Ο 20χρονος βρέθηκε νεκρός τη νύχτα του Σαββάτου μέσα στο σπίτι του στο Νέο Φάληρο, στην οδό Κανελλοπούλου.
Τον άτυχο νεαρό, ο οποίος είχε δεχθεί αλλεπάλληλες μαχαιριές στο σώμα, βρήκε ο πατέρας του στο υπερυψωμένο ισόγειο όπου έμενε η πενταμελής οικογένεια.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ
Ανησυχία στην ΠΟΑΣΥ

Για έντονες πιέσεις που δέχονται οι αστυνομικοί και απουσία κονδυλίων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΕΣΥ), μετά την αυτοκτονία 27χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, τα ξημερώματα της Κυριακής, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εν ώρα υπηρεσίας.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ εκφράζει τα συλλυπητήρια των συναδέλφων στην οικογένεια του 27χρονου και κάνει λόγο για έντονες πιέσεις που δέχονται οι αστυνομικοί, που σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε διεξόδου, δημιουργούν ένα επικίνδυνο μείγμα με απρόβλεπτες αντιδράσεις.
´Είναι ανεπίτρεπτο να τίθεται σε δεύτερη μοίρα η ζωή του αστυνομικού εξαιτίας της μη εφαρμογής των προβλεπομένων από τη νομοθεσία για τη χρήση των όπλων και από το Π.Δ. 45/2008 περί μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην Ελληνική Αστυνομία και να απαντά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια´, αναφέρει η ΠΟΑΣΥ και καλεί την πολιτεία και κυρίως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να ´σταματήσει την ολέθρια πολιτική των περικοπών του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και να εγκρίνει τα απαιτούμενα κονδύλια για τη θωράκιση των ενστόλων. Αραγε, τι άλλο πρέπει να υποστούμε για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι ο αστυνομικός δεν είναι πολίτης β´ κατηγορίας και ότι με συγκυριακές και νεφελώδεις προτάσεις για την ασφάλεια, δεν οικοδομείται το στερέωμα της σύγχρονης αστυνομίας;´.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.
Κύκλωμα εξαπατούσε
καταναλωτές μέσω ίντερνετ
Αθήνα
Κύκλωμα που εξαπατούσε καταναλωτές με δήθεν προϊόντα μέσω ίντερνετ, εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, μετά από εκατοντάδες καταγγελίες χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι έπεσαν θύματα των απατεώνων.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία Βουλγάρα, 31 ετών, την ώρα που έκανε αναλήψεις από ΑΤΜ τράπεζας, ενώ αναζητούνται ακόμα ένας 40χρονος Ελληνας και μία 29χρονη Αλβανίδα.
Οι τρεις κατηγορούμενοι δημοσίευαν σε ιστοσελίδες του ίντερνετ καταλόγους με πωλήσεις προϊόντων, ζώων αλλά και υπηρεσιών. Πολλοί χρήστες ανταποκρίνονταν σε αυτό αποστέλλοντας χρήματα για την αγορά κάποιων προϊόντων, αλλά δεν τα έπαιρναν ποτέ.
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν τα πραγματικά τους ονόματα, προκειμένου να κάνουν αναλήψεις των χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς όπου κατατίθενταν από τους καταναλωτές, αλλά δήλωναν ψευδείς διευθύνσεις κατοικίας.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 39χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε βιβλιάρια καταθέσεων, χειρόγραφες σημειώσεις με ηλεκτρονικές διευθύνσεις και κινητά τηλέφωνα, μια τραπεζική κάρτα αυτόματης ανάληψης μετρητών, πέντε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και άλλα αντικείμενα.
Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι η απάτη αυτή τελείται από το 2006 και υπολογίζεται ότι τα έσοδα των κατηγορουμένων ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η υπόθεση διερευνάται και από την ανεξάρτητη αρχή για το ξέπλυμα χρήματος. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί της.

ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Ανοίγουν τα φαρμακεία των Νοσοκομείων
Αθήνα
Από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων θα εξυπηρετούνται οι ανήμποροι και οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, αρχής γενομένης από τον Πειραιά, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας. Τα φαρμακεία του Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά όλη την εβδομάδα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το ´άνοιγμα´ του επαγγέλματος από την κυβέρνηση. Το περασμένο Σάββατο, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε πανελλαδικές απεργίες, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή.
Πηγές του Υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι τα φαρμακεία των Νοσοκομείων θα προμηθευτούν 89 ακριβά φάρμακα και άλλα 300 από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ. Θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
Παράλληλα, το Υπουργείο ζήτησε από την Περιφέρεια Αττικής να εκδώσει απόφαση, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά έως το 20% των φαρμακείων του Πειραιά. Οπως, ανέφερε, διαπιστώθηκε ότι από τα περίπου 500 φαρμακεία της πόλης διημερεύουν μόνο 16.
Παράλληλα, αναφέρει ότι εξετάζεται ως ´έσχατο μέσο´ η διακοπή των συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Αν αυτό συμβεί, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα αποζημιώνονται από το Ταμείο.
Ωστόσο, με απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών, μεταφέρονται 100 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑΔ για την εξόφληση των οφειλών προς τα φαρμακεία για τον Ιανουάριο.
Εν τω μεταξύ, σύσκεψη έγινε στο Υπουργείο για το ζήτημα των τεχνητών ελλείψεων φαρμάκων. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ζήτησε από τον πρόεδρο του Ε.Ο.Φ. να επιβάλλει πρόστιμα σε όσες φαρμακευτικές εταιρείες ευθύνονται για την κατάσταση. Το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) δηλώνει σε ετοιμότητα, ώστε να εισάγει φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα