Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφορεί το Nintendo 3DS
Στις 25 Μαρτίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το Nintendo 3DS, η τιμή του οποίου θα κυμαίνεται στα 275 ευρώ.
Την περασμένη εβδομάδα η Ιαπωνική εταιρεία οργάνωσε ειδικό event για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών της κονσόλας. Το 3DS θα απαρτίζεται ουσιαστικά από δύο επίπεδα οθόνης. Η κάτω οθόνη είναι ουσιαστικά η default της κονσόλας ενώ η πάνω χρησιμοποιείται για να προβάλει 3D εικόνα στο ανθρώπινο μάτι.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του 3DS είναι:
@Η οθόνη θα έχει διαστάσεις 800×240 pixels.
@Θα υπάρχει backwards compatibility για να παίζετε παλιότερα games.
@Η κονσόλα θα διαθέτει μία μπροστινή 2D κάμερα για βίντεο και δύο πίσω 3D κάμερες. Θα μπορείτε να τραβήξετε δηλαδή 3D φωτογραφίες. Όλες οι κάμερες θα έχουν ανάλυση 640Χ480 pixels (0.3 megapixel).
@Ο χειρισμός της κονσόλας θα είναι παρόμοιος με αυτόν των προηγούμενων DS, με την προσθήκη του Circle Pad, με το οποίο θα κατευθύνετε τους χαρακτήρες σας 360 μοίρες σε 3D χώρο.
@Το 3DS θα έχει motion sensor και gyro senso. Πλέον, θα υπάρχει αντίκτυπο στο gameplay, ανάλογα με το πώς κρατάτε την κονσόλα στα χέρια σας.
@Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα είναι μικρότερη από ποτέ. Μόλις 3-5 ώρες για games του 3DS και 5-8 ώρες για παλιότερα games του DS.
@Η κονσόλα θα έχει βάρος 230 γραμμάρια (περίπου όσο και το DS lite).
@Οι τιμές των παιχνιδιών του 3DS υπολογίζονται σε 50-70 ευρώ.

UK CHARTS

Στην κορυφή των charts του Ηνωμένου Βασιλείου βρέθηκε αμέσως το LittleBigPlanet 2, ενώ η πολυαναμενόμενη έκδοση του Mass Effect 2, για την ώρα δεν φαίνεται να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των κατόχων της κονσόλας της Sony. Αναλυτικά τα 10 πρώτα παιχνίδια είναι:
1. LittleBigPlanet 2
2. Call of Duty: Black Ops
3. Just Dance 2
4. FIFA 11
5. Assassin?s Creed: Brotherhood
6. Wii Fit Plus
7. Mass Effect 2
8. Kinect Sports
9. Gran Turismo 5
10. Need for Speed: Hot Pursuit

ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010
Κέρδη ρεκόρ για την Apple
Αθήνα
Με συνολικό τζίρο $26,74 δισ. και κέρδη ρεκόρ της τάξης των $6 δισ. έκλεισε για την Apple το τελευταίο τρίμηνο του 2010, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι ο συνολικός τζίρος είχε ανέλθει στα $15,68 δισ. και τα κέρδη του τριμήνου στα 3,38 δισ. δολ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 38,5% έναντι 40,9% του αντίστοιχου περυσινού, ενώ οι πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο κατέχουν το 62% του συνολικού τζίρου του τριμήνου. Κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, η Apple πούλησε συνολικά 4,13 εκατομμύρια υπολογιστές Mac, αύξηση 23% με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Ακόμα, πουλήθηκαν 16,24 εκατομμύρια iPhone, με αύξηση 86%, 19,45 εκατομμύρια iPod, με μείωση 7% και τέλος 7,33 εκατομμύρια iPads.
“Είχαμε ένα γιορτινό τρίμηνο – φαινόμενο με ρεκόρ πωλήσεων σε Mac, iPhone και iPad”, δήλωσε ο Steve Jobs και συνέχισε: “Ξεκινάμε πολύ δυνατά και έχουμε ετοιμάσει μερικά απίθανα πράγματα, γι? αυτόν τον χρόνο”.

ΣΤΗ GOOGLE
Αλλαγή ηγεσίας
Στον συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ, πέρασε η Διεύθυνση της εταιρείας, κίνηση που αποσκοπεί στο να κάνει την επιχείρηση πιο ευκίνητη και σηματοδοτεί μια κατά κάποιον τρόπο επιστροφή στις ρίζες. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τα έσοδά της για το 2010, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Ο τζίρος της Google έφτασε τα 8,44 δισ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο με τα κέρδη να φτάνουν στα 2,54 δισ, από τα 1,97 την ίδια περίοδο του 2009.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ H.P.
Ριζικές ανακατατάξεις
Αλλαγές στα ηγετικά της κλιμάκια ανακοίνωση η Hewlett-Packard Co, με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Λίο Αποθέκερ, να  αναμορφώνει το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είχε δεχτεί σκληρή κρητική ως δυσλειτουργικό.
Στην εταιρεία ήρθαν πέντε νέοι διευθυντές, μεταξύ των οποίων η πρώην επικεφαλής της eBay, Μεγκ Γουίτμαν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΗΡ είχε επί σειράν ετών επικριθεί από τους μετόχους και επιχειρηματικά στελέχη όπως ο Λάρι Έλλισον της Oracle´s, όταν πιο πρόσφατα έδιωξε από επικεφαλής τον Μαρκ Χαρντ με ένα αμφισβητήσιμο τρόπο.
Τα νέα διευθυντικά στελέχη αναμένεται να φέρουν νέο τρόπο σκέψης στη μεγαλύτερη με όρους τζίρου τεχνολογική εταιρεία του κόσμου, όπως επίσης θα καταθέσουν την πολύ αναγκαία τεχνογνωσία και διεθνή εμπειρία τους σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, ανακοίνωσε η εταιρεία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα