Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες κινητοποιήσεις φαρμακοποιών

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί κατά τη Σαββατιάτικη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία και στα Χανιά από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή.                
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Συλλόγων όλης της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περίπτωση, που δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, που όπως είπαν, είχαν συμφωνηθεί στο διάλογο μεταξύ των φαρμακοποιών και του Υπουργείου Υγείας.
´Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις άλλες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα´, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου.
Πιο σκληρή στάση κράτησε ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Πειραιά, που ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες κινητοποιήσεις από σήμερα.
Από τη Βουλή την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι εφόσον οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα τότε θα διατεθούν φάρμακα από τα δημόσια Νοσοκομεία.
ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Στην τριήμερη απεργία από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή συμμετέχουν και οι φαρμακοποιοί των Χανίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, το πρόγραμμα των εφημεριών θα καθοριστεί σε σημερινή συνεδρίαση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα