Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Αθήνα
Στις 26 Ιανουρίου θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, όπως αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη συνεδρίαση του λεγόμενου ´διαθεσμικού οργάνου´ του κυβερνώντος κόμματος.
Η σύγκληση της Κ.Ο. εντάσσεται στον προγραμματισμό της κυβερνητικής παράταξης για το πρώτο εξάμηνο του έτους που αναμένεται να κορυφωθεί με την διοργάνωση Εθνικής Συνδιάσκεψης μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.
Στη συνεδρίαση θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι έχουν καταθέσει στην ηγεσία της κυβέρνησης σχετικό αίτημα για να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το περιεχόμενο αρκετών νομοσχεδίων αλλά και τον τρόπο εφαρμογής τους καθώς διαπιστώνουν, όπως λένε, από τις επισκέψεις στις περιφέρειές τους αγωνία, περίσκεψη και απογοήτευση από τους ψηφοφόρους τους.
Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, έχουν εκφράσει και δημόσια τις επιφυλάξεις τους για συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και αρκετά συχνά προχωρούν ένα βήμα παραπέρα διαφωνώντας δημοσίως με ρυθμίσεις που φέρνουν προς ψήφιση στη Βουλή οι υπουργοί, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα με το νομοσχέδιο της υπουργού ΠΕΚΑ, Τίνας Μπιρμπίλη, για την οικοδόμηση σε περιοχές Νatura.
Κοινοβουλευτικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι «οι περισσότεροι υπουργοί, ιδίως οι παλαιότεροι, συνεργάζονται σε σημαντικό βαθμό με τους βουλευτές, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του Γιώργου Παπανδρέου για ουσιαστική συνεργασία στην ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών και έχουν βρει ένα modus vivendi, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με νεώτερους, που συχνά υπερβάλλουν ή προκρίνουν απόλυτες ρυθμίσεις».
Η όλη κατάσταση και οι προβληματισμοί των βουλευτών έχουν καταγραφεί από το επιτελείο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. Κοινή εκτίμηση είναι ότι τα κίνητρα ποικίλουν και η στάση του καθενός δεν καθορίζεται με τα ίδια κριτήρια ούτε οι ενστάσεις και διαφωνίες τους έχουν τον ίδιο στόχο. Αλλοι εκτιμάται πως στοχεύουν στο να τα έχουν καλά με τους ψηφοφόρους τους άλλοι έχουν πράγματι μια αγωνία για την πορεία που βαδίζει η κυβέρνηση κι ορισμένοι διατυπώνουν πολιτικό λόγο, που κινείται ανάλογα με την κυβερνητική πρακτική.
Το προηγούμενο διάστημα ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής, από τους οποίους ζήτησε συνεχή διαβούλευση με τους βουλευτές και διεξοδική εξέταση των προτάσεων τους. Ενα ακόμη βήμα θα είναι η συνεδριάση της επόμενης Τετάρτης (26/1), όπου οι βουλευτές θα κληθούν να εκφράσουν ενώπιον του πρωθυπουργού τις απόψεις και τις προτάσεις τους, όπου κρίνουν, για τις καθυστερήσεις και την ποιοτική αναβάθμιση της των επιλογών που κάνει η κυβέρνηση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα