Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εμπρησμός σε αυτοκίνητα χρηματαποστολών

Εμπρησμός σε δύο οχήματα χρηματαποστολών της εταιρείας ´Brink?s´ σημειώθηκε από αγνώστους χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Χρυσοπηγής.
Σύμφωνα με τις Αρχές οι δράστες χρησιμοποίησαν γκαζάκια και υγρά καύσιμα, ενώ από τον εμπρησμό καταστράφηκε ολοσχερώς το ένα όχημα και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο άλλο.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο διοικητής του Α? Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων και αναπληρωτής διοικητής Διοίκησης Χανίων, αντιπύραρχος Νίκος Σκουλούδης, ο εμπρησμός σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα χθες.
«Στις 3.50 σήμερα (σ.σ. χθες) πρωινές ώρες η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά σε δύο οχήματα στην οδό Χρυσοπηγής, αριθμός 57, τα οποία ανήκαν στην εταιρεία χρηματαποστολών ´Brink?s Hellas´ και ήταν ειδικού τύπου, προφανώς για ειδικές αποστολές και συγκεκριμένα για μεταφορά χρημάτων», σημείωσε ο κ. Σκουλούδης και συνεχίζοντας ανέφερε: «Από την έρευνα που ενήργησε το Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι είχαν χρησιμοποιηθεί γκαζάκια και υγρά καύσιμα. Προφανώς, δηλαδή (το συμβάν) οφειλόταν σε εμπρησμό από πρόθεση».
Οπως τόνισε ο κ. Σκουλούδης για την καταστολή της πυρκαγιάς μετέβησαν στο συγκεκριμένο σημείο δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, με 5 άνδρες, ενώ η άμεση επέμβασή τους απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενα κτήρια.
Ανακοίνωση για τον εμπρησμό εξέδωσε και η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται σχετικά: «Πρωινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες) στην περιοχή Ελ. Βενιζέλου Δήμου Χανίων, άγνωστοι δράστες, τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από γκαζάκια σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα ιδιωτικής εταιρείας παροχών ασφαλείας, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του ενός και την πρόκληση υλικών ζημιών στο άλλο.  Προανάκριση ενεργείται από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων».

Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα