Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξαντλητικός διάλογος

Την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα σε ´εξαντλητικό διάλογο´ με όλους τους τοπικούς φορείς, αρχής γενομένης από σήμερα για το θέμα του παλιού Νοσοκομείου καθώς και στη σύσταση του άτυπου οργάνου για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου Χανίων ανακοίνωσε χθες
ο δήμαρχος, Μανώλης Σκουλάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο με τους βουλευτές Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, Ευτύχη Δαμιανάκη και Λίτσα Κουρουπάκη.

Η  συνάντηση, όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες, έγινε με πρωτοβουλία των τριών βουλευτών και είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Ανάλογη συνάντηση θα γίνει το επόμενο διάστημα και με τον βουλευτή Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όπως γνωστοποίησε ο κ. Σκουλάκης.
«Έχουμε συζητήσει με τον κ. Μαρκογιαννάκη και έχουμε συμφωνήσει, όποτε εκείνος θελήσει να έρθει να τον ενημερώσω. Όπως ενημέρωσα τους τρεις πρώην συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ έτσι θα ενημερώσω και τον κ. Μαρκογιαννάκη και είναι αυτονόητο ότι σε όλα τα άτυπα όργανα, τα οποία με πρωτοβουλία μου θα συγκαλούνται, θα προσκαλούνται και οι τέσσερις βουλευτές του Νομού μας», σημείωσε ο κ. Σκουλάκης, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Επισήμανε, δε, ότι «θα κάνω εξαντλητικό διάλογο με όλο το σύστημα. Την Τρίτη έχω καλέσει τους επτά γραμματείς των κομματικών οργανώσεων του Νομού Χανίων, να τους ενημερώσω και να τους πω ότι είμαι στη διάθεσή τους, κάθε τρεις μήνες, κάθε τέσσερις μήνες, όποτε θέλουν, μαζί όλοι να ενημερώνονται για την πορεία των δημοτικών πραγμάτων του Δήμου Χανίων».
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αμέσως μετά τη συνάντηση του κ. Σκουλάκη με τους τρεις βουλευτές, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο δήμαρχος Χανίων δήλωσε: «Τους είπα τον σχεδιασμό. Δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις. Συμφωνούν με το σχέδιο που έχουμε βγάλει, ανάπτυξης και λειτουργίας του Δήμου. Συμφωνούν με τις μετακινήσεις, με τις μετεγκαταστάσεις και με την προσπάθεια οργάνωσης του Δήμου, σύμφωνα με το σχέδιο που έχουμε βγάλει. Τους εξήγησα ότι πρώτος στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου και αυτό προσπαθούμε καθημερινά. Τους είπα περίπου τι βρήκαμε σε εξέλιξη, κάποια έργα που βρήκαμε, ανακοινώθηκαν άλλωστε αυτά, και τους είπα για τις επισκέψεις γενικώς που έκανα στην Αθήνα και δεσμεύτηκα ότι όποιες αποφάσεις ληφθούν για μείζονα θέματα του Δήμου, τα οποία ταλανίζουν την περιοχή μας χρόνια, όπως είναι το Μαρκόπουλο, όπως είναι το παλιό Νοσοκομείο, όπως είναι το Λιμενικό Περίπτερο και άλλα, δεν πρόκειται να ανακοινωθούν μόνο από τον ομιλούντα και τους αντιδημάρχους. Θα γίνει άτυπο όργανο, εγώ αυτά που είχα πει θα τα κάνω πράξη. Το άτυπο όργανο θα συνεδριάσει για όλα αυτά τα μεγάλα θέματα, θα ενημερωθεί, θα ενημερωθούν επίσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και νομίζω ότι μόνο έτσι, μέσα από τον διάλογο, βγαίνει ο κοινός στόχος», κατέληξε ο κ. Σκουλάκης.
«Σημαντική και χρήσιμη» χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης, υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαστε πάντα στη διάθεση του δημάρχου να μελετήσουμε, να ενημερωθούμε και να προωθήσουμε τα τοπικά ζητήματα του Δήμου και βεβαίως ό,τι άλλο πρόβλημα μας βάλει ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων».
Ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης τόνισε, από την πλευρά του, ότι «ο Δήμος Χανίων εφεξής δεν θα είναι ´κλειστός´ Δήμος. Θα είναι Δήμος όπου θα έχουν λόγο όλοι ανεξαρτήτως οι θεσμικοί φορείς του τόπου. Και αυτό είναι και η σκέψη του δημάρχου. Είναι όμως και δική μας αξίωση. Και θα πω εδώ και δική μου αξίωση. Γιατί θεωρώ ότι ο Δήμος είναι το κύτταρο της δημοκρατίας, είναι το σπίτι του λαού. Κι επειδή πλέον είναι ένας μεγάλος Δήμος, ´Καλλικρατικός´ Δήμος, με τεράστιες προοπτικές, σε μία δύσκολη βεβαίως συγκυρία, έχω την αίσθηση, από την ενημέρωση που είχαμε, ότι η πορεία των πραγμάτων πηγαίνει πάρα – πάρα πολύ καλά. Λαμβανομένων υπόψιν, βεβαίως, των συνθηκών. Να σας πω και τη δική μου άποψη. Το πρώτο ζήτημα, που αφορά όλους τους Δήμους της χώρας, είναι το πώς οργανώνεις διοικητικά τον νέο συνενωθέντα μεγάλο Δήμο των Χανίων. Και νομίζω πως ό,τι έχει κάνει έως τώρα ο κ. δήμαρχος, χωρίς να θέλω να κάνω κανένα κοπλιμάν, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ο κ. Δαμιανάκης ανέφερε ακόμη ότι «θα δημιουργηθεί ένα άτυπο όργανο, στο οποίο θα έχουν ρόλο όλοι ανεξαιρέτως, χωρίς αποκλεισμούς, γιατί η πρόοδος ενός τόπου δεν εξαρτάται από έναν μόνο, εξαρτάται από όλους μαζί και από το πώς θα συμπορευθούμε. Και είμαι βέβαιος ότι δεν θα μείνουμε στα λόγια, θα γίνουν και έργα».
Η βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Λίτσα Κουρουπάκη σημείωσε ότι «ενημερωθήκαμε για αρκετά θέματα γενικά, θα ενημερωθούμε στο μέλλον και αναλυτικότερα, πιο διεξοδικά για όλα τα θέματα, γιατί ο ´Καλλικράτης´ είναι μία διοικητική μεταρρύθμιση και εμπεριέχει πάρα πολλές αλλαγές. Η εντύπωση που απεκόμισα είναι ότι ο νέος δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται στην τροχιά του προεκλογικού συνθήματος, το υλοποιούν, ότι ´ο Δήμος μας αλλάζει´».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Ο νέος δήμαρχος Χανίων ,κατά δική του ομολογία, ξυπνά νωρίς το πρωί και παίρνει?.σβάρνα τις Υπηρεσίες. Ενημερωτικές επισκέψεις απαραίτητες για να ?.έχουν γνώση οι φύλακες. Καλά κάνει και?μπράβο του ?
    Ο Δήμαρχος πρέπει να εποπτεύει, να είναι καθημερινά παρών σε γειτονιές και συνοικίες , τώρα και στα χωριά του Δήμου. Να βλέπει τις πληγές, να ακούει τα προβλήματα και τα παράπονα των δημοτών. Να έχει ιδίαν αντίληψη ώστε να αξιοποιεί καλλίτερα τις προτάσεις των ειδικών. Να μην έχει αυλή και κόλακες αλλά συνεργάτες, να μην αλλοτριώνεται από κομματικές παρεμβάσεις.
    Ο κ.ος Σκουλάκης , παλιός και έμπειρος πολιτικός, θα κάνει την προσωπική και κομματική του υπέρβαση ώστε να λειτουργήσει αμιγώς αυτοδιοικητικά και θα είναι όχι από τους καλλίτερους Δημάρχους του κόσμου αλλά ο καλλίτερος των Χανίων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα