Μουσείο Τυπογραφείας

Ενας αφαιρετικός πυρσός το νέο σήμα της ΝΔ

Αθήνα
Με τη δέσμευση ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιώσει τα όνειρα της νέας γενιάς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το νέο σήμα του κόμματος.
Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος είναι λιτό, αποτελείται από τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα.  Στην αριστερή πλευρά υπάρχει ένα σύμβολο που παραπέμπει στον πυρσό, ενώ στη δεξιά πλευρά το σύμβολο του underscore (_).
Το νέο λογότυπο και σήμα αποτελεί την καινούργια εικόνα του κόμματος, στον 21ο αιώνα, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς. Πρόσθεσε ότι το νέο σήμα εκφράζει τις αξίες της ΝΔ: Διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη. Σημείωσε ότι το παλαιό σύμβολο δεν πετιέται αλλά περνά στην ιστορία.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε και ο νέος Δικτυακός Τόπος του κόμματος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνομιλία του πρόεδρου της ΝΔ με τους δημοσιογράφους. Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι το πράσινο που υπάρχει στο καινούργιο σήμα συμβολίζει την οικολογία και πρόσθεσε ότι ως χρώμα δεν το χαρίζει στο ΠΑΣΟΚ.
Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε ακόμα και η αλλαγή ονομασίας του κόμματος απάντησε ότι εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα και πρόσθεσε πως αυτό που έκανε η ΝΔ είναι αυτό που έχει ανάγκη η εποχή μας.
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις του πρωθυπουργού, ωστόσο -είπε- η ΝΔ ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.
Είπε ακόμη ότι η λίστα είναι αντιδημοκρατική και ότι αν θέλει κάποιος να βάλει νέους ανθρώπους στη Βουλή μπορεί να αυξήσει τους υποψήφιους από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Αναφέρθηκε στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που τροποποιεί τώρα το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι συνιστά επικοινωνιακό παίγνιο της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι ένα πολυκομματικό και συναινετικό θέμα η κυβέρνηση το μετέτρεψε πραξικοπηματικά σε μονοκομματικό.
Για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας, που έθεσε προ ημερών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, ο κ. Σαμαράς είπε πως ό,τι συνιστά αναδιάρθρωση δεν το συζητά.
Χαρακτήρισε τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους της χώρας ως παραδοχή απόλυτης αποτυχίας.
Επέμεινε και εμφανίστηκε βέβαιος για τη λύση που εκείνος έχει προτείνει για την έξοδο από την κρίση, υποστήριξε ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς ανάπτυξη μεγαλώνει η πληγή για τη χώρα και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν βλέπει ότι έρχεται κοινωνική έκρηξη.
Για το θέμα της Siemens ανέφερε ότι δεν μπαίνει σε λογική συμψηφισμών, ενώ για το ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων είπε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ του ανοίγματος επί της αρχής και θα εξετάσει περαιτέρω κατά περίπτωση.
Τέλος ανέφερε ότι θα επαναφέρει στη δημόσια ατζέντα το θέμα του Χρηματιστηρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.