Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεδριάζουν για τις εφημερίες

´Οχι´ στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, το σύστημα προμηθειών και τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, λένε και οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή 24ωρη απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών του ΕΣΥ Χανίων, Αντώνης Κρασουδάκης μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους ανέφερε σχετικά: «Εμείς δεν είμαστε καταρχήν αντίθετοι με την ενοποίηση των κλάδων Υγείας. Είμαστε αντίθετοι με τον τρόπο που πάει να γίνει, δηλαδή, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς διάλογο και χωρίς συζήτηση».
Ο κ. Κρασουδάκης υπογράμμισε επίσης ότι η λογική που διέπει την ενοποίηση των κλάδων υγείας, που προωθεί η κυβέρνηση «είναι να κάνει μόνο οικονομία» και πρόσθεσε ότι «σε συνθήκες κρίσεις και με κατεστραμμένα τα Ταμεία το μόνο που μπορεί να επέλθει (σ.σ. από τις προωθούμενες αλλαγές) είναι μια περαιτέρω καταστροφή».
«Γι? αυτό δεν μας αρέσει να γίνονται αυτές οι διαδικασίες με μόνο γνώμονα την οικονομία. Πρέπει να γίνονται με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας», σημείωσε, ενώ ερωτηθείς για το θέμα των εφημεριών ο κ. Κρασουδάκης απάντησε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) έστειλε ένα έγγραφο ο διοικητής του Νοσοκομείου στους διευθυντές των Κλινικών, όχι στην Ενωση, με το οποίο τους ενημερώνει ότι πάει να διευθετηθεί το ζήτημα της πληρωμής των πρόσθετων εφημεριών από τη ΔΥΠΕ και τους καλεί να βγάλουν προγράμματα για τις υπόλοιπες ημέρες του μήνα. Εμείς θα ενημερωθούμε από τον διοικητή και θα κάνουμε αύριο (σήμερα) συμβούλιο για να πάρουμε τις αποφάσεις μας».
Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα