Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

?Στην τοπική κοινωνία το στρατόπεδο Μαρκοπούλου?

Παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να μετατραπεί σε ελεύθερο χώρο πρασίνου και αναψυχής και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ζήτησε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Παράλληλα, ο κ. Σκουλάκης, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, είχε σειρά και άλλων επαφών κατά την παραμονή του στην Αθήνα την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου με στόχο την προώθηση και την επίλυση σημαντικών ζητημάτων του Δήμου Χανίων.  
Συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, τον υφυπουργό, Ιωάννη Τιμοσίδη, τον γενικό γραμματέα, Νικόλαο Πολύζο καθώς και με την ηγεσία της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκε το ζήτημα της κατεδάφισης του κτηρίου του παλαιού Νοσοκομείου και της δημιουργίας στον συγκεκριμένο οικοπεδικό χώρο, ιδιοκτησίας Δήμου Χανίων, Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.  
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ
Στη συνέχεια ο κ. Σκουλάκης είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Ντόλιο, τον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη και τη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ο δήμαρχος Χανίων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ζήτησε επιτακτικά τη νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους.
Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ
Τέλος, ο δήμαρχος Χανίων είχε επικοινωνία με τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ανδρέα Ανδρεαδάκη και συνάντηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους και συζήτησε το ζήτημα της ένταξης του έργου «Επέκταση Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Χανίων», συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, στο τομεακό πρόγραμμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον Δήμο Χανίων, οι συναντήσεις έγιναν σε θετικό κλίμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα