Μουσείο Τυπογραφείας

Εχω στοιχεία για τη Siemens

Αθήνα
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε χθες ο πρώην αναπλωτής υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης με αφορμή την υπόθεση της Siemens.
´Θα τους κάνω να σφυρίζουν από τα αυτιά´, δήλωσε χαραχτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Real o κ. Μαρκογιαννάκης υποστηρίζοντας ότι όσοι δεν είναι επιθυμητοί από τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα είναι στο κάδρο των κατηγορουμένων εκτιμώντας, ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον θεωρεί «καμένο».
Ο βουλευτής, πλέον, της Δημοκρατικής Συμμαχίας επεσήμανε ότι έχει ένα πλεονέκτημα εκτιμώντας ότι δύσκολα θα βγει από τη ΝΔ «στη σέντρα» καθώς όπως ανέφερε, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται στο κόμμα.
Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι έχει στοιχεία, τα οποία και θα παρουσιάσει στη Βουλή στη συζήτηση επί του πορίσματος για τη Siemens, ενώ απέφυγε να μιλήσει για τυχόν ευθύνες της δικαιοσύνης. Ωστόσο, άφησε σαφείς αιχμές για τη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής -την οποία χαρακτήρισε «κατάντημα»- σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η μαύρη αλήθεια είναι ότι όλα τα στοιχεία βγήκαν από δημοσιογράφους. Να σας πω τι θα κάνει αυτή η Επιτροπή; Θα βάλει τη σφραγίδα του κουκουλώματος στην υπόθεση και θα εκτεθούν οι ανεπιθύμητοι».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης επανέλαβε πως τον Μάιο του 2010 έστειλε επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά ζητώντας να κατατεθεί αίτημα Εξεταστικής για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά απάντηση δεν έλαβε ποτέ.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστήριξε, τέλος, ότι από την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είχε επισημάνει το πρόβλημα αλλά η απάντηση που λάμβανε, είναι ότι «δεν πρέπει να αμαυρώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες» σημειώνοντας χαρακτηριστικά, «όταν τους έχω πάει στοιχεία, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις πληρώσαμε δεκαπλάσια χρήματα από ότι έπρεπε» για να καταλήξει: «Αλλά και τώρα (σ.σ: που αμαυρώνονται ονόματα) η ΝΔ δεν ζητά τη σύσταση Εξεταστικής για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Μπορείτε να μου πείτε, γιατί δεν γίνεται;».
Κ. Τζαβάρας: ´Διευκολύνει την ατιμωρησία´
Σχολιάζοντας όσα είπε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο επικεφαλής των βουλευτών της Ν.Δ. στην Εξεταστική για τη Siemens, Κ. Τζαβάρας, είπε πως ´και μόνο από αυτά που είπε πρέπει αμέσως να τον καλέσει ο εισαγγελέας γιατί προφανώς με τη σιωπή του καλύπτει ή τουλάχιστον διευκολύνει την ατιμωρησία κάποιων υπευθύνων. Αυτό μπορεί να έχει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και την έννοια της υπόθαλψης εγκληματία´.
´Γνωρίζει ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν επιδείξει επιλήψιμη συμπεριφορά και τους καλύπτει;´, διερωτήθηκε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η Εξεταστική
Στο μεταξύ, διέκοψε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης τη συνεδρίασή της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, προκειμένου να συνέλθει εκ νέου σήμερα το πρωί, για την καταληκτική συνεδρίαση πριν την κατάθεση του πορίσματός της.
Η διακοπή ήλθε μετά από την έντονη διαμαρτυρία του επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα, για τα όσα γραπτώς αλλά και προφορικώς υποστήριξαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν συμφωνούν με τα πραγματικά περιστατικά, διότι υπάρχουν ελλείψεις, με πρόθεση τη συγκάλυψη από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Από την αρχή της συνεδρίασης υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, με τον Δ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) διαμαρτυρόμενο, ότι δεν ήταν έτοιμα στο «παρά πέντε» τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης με τις επισημάνσεις, που ο ίδιος είχε καταθέσει, έστω ως προσωπικές του υποδείξεις με αστερίσκους, ενώ ο ίδιος απεχώρησε επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε άλλο νομοσχέδιο.
Την έντονη διαμαρτυρία του κ. Τζαβάρα υιοθέτησε και η πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί μία τόσο κρίσιμη συνεδρίαση, κατά την οποία θα άρχιζε και η αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών, με αναφορά ονομάτων πρώην υπουργών, ερήμην των εκπροσώπων των δύο κομμάτων και χωρίς να αιτιολογήσουν τη μομφή τους.
«Λυπούμαι για την εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος κατέθεσε προτάσεις και «εισέπραξε παρελκυστική τακτική και άρνηση» και συμπλήρωσε ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται»
«Τα πραγματικά περιστατικά χωρίς τις γενικότερες πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από μας», επανέλαβε ο Θανάσης Παφίλης, συμπληρώνοντας ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει το δικό του πόρισμα αύριο. Η τροπή πάντως πυροδότησε φημολογίες και σενάρια μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ότι «αντιμετωπίζουν προβλήματα στο εσωτερικό τους» και ότι δεν έχουν καταλήξει στα παραπεμπόμενα πρόσωπα ή και άλλα, που φέρουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «να μην κατέληξαν σε κοινά πρόσωπα προς παραπομπή».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.