Μουσείο Τυπογραφείας

Παραγράφηκαν τα αδικήματα

Αθήνα
Το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της πρότασης του εισαγγελέα, Μιλτιάδη Ανδρειωτέλλη, για παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που αντιμετώπιζαν οι πρώην υπουργοί της ΝΔ, Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Ειδικότερα, το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνονται οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ έχει παραγραφεί μετά τη διάλυση της Βουλής στις 7 Σεπτεμβρίου 2009.
Παράλληλα, το Δικαστικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία 3 – 2 αποφάσισε ότι η ανάκριση για τους συμμετόχους και μη πολιτικά πρόσωπα πρέπει να συνεχιστεί από την εφέτη – ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού.
Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου θα εκδοθεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Το βούλευμα αυτό είναι τελεσίδικο και δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο. Στο βούλευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμμέσως πλην σαφώς θα αναφέρεται ότι η Βουλή έπρεπε να ελέγξει το ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων των τριών πρώην βουλευτών της ΝΔ στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Το Δικαστικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τον πρόεδρο του, αρεοπαγίτη Α. Αθηναίο, τους αρεοπαγίτες Π. Κομνηνάκη και Ι. Γιαννακόπουλο (ανακριτής), τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Παν. Πικραμμένο και τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου. Ολα τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκαν από τη Βουλή στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το από 18 Οκτωβρίου 2010 πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής, οι τρεις πρώην βουλευτές της ΝΔ αντιμετώπιζαν την αξιόποινη πράξη της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ? εξακολούθηση, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ και η προξενηθείσα συνολική ζημία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών (Ν. 3126/2003) το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών, εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του υπουργού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.