Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Περικοπές στο Μyspace

Κάποτε ανταγωνιζόταν το Facebook, σήμερα όμως μοιάζει να φυτοζωεί. Το MySpace ανακοίνωσε νέο γύρο απολύσεων που αφορά 500 υπαλλήλους του, δηλαδή το 47% του εργατικού δυναμικού του σε όλο τον κόσμο.
Αναλυτές θεωρούν ότι η κίνηση προετοιμάζει τον δικτυακό τόπο για πώληση σε επενδυτικές εταιρείες ή ακόμα και στη Yahoo, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
O Μάικ Τζόουνς, διευθύνων σύμβουλος του MySpace, χαρακτήρισε τις περικοπές «σκληρές αλλά απαραίτητες, προκειμένου η υπηρεσία να γίνει κερδοφόρος.
Το MySpace ήταν κάποτε μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης για γενική χρήση, τον περασμένο Οκτώβριο όμως άλλαξε προσανατολισμό δίνοντας έμφαση στη μουσική και το νεανικό κοινό.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων, το MySpace είχε 81,5 εκατομμύρια χρήστες τον περασμένο Νοέμβριο (οι περισσότεροι 13 – 14 ετών), συγκριτικά με 108,1 εκατ. όταν βρισκόταν στις δόξες του τον Νοέμβριο του 2009.
Στο μεταξύ, οι χρήστες του Facebook σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασαν τα 647,5 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 48% σε διάστημα ενός έτους.
Το MySpace παραμένει σήμερα ζημιογόνο, πέντε χρόνια μετά την εξαγορά του από τον όμιλο News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ για 580 εκατ. δολάρια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα