Μουσείο Τυπογραφείας

Και άλλες τοπικές ειδήσεις

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 25ΧΡΟΝΟΥ
Οπλα και φυσίγγια

Οπλα και φυσίγγια βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι 25χρονου, ο οποίος συνελήφθη. Η έρευνα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, έγινε το πρωί του Σαββάτου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καντάνου, που είχαν και τη σχετική πληροφορία και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Χανίων.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ´ενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην πατρική του οικία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως παράνομα κατεχόμενα τα παρακάτω είδη οπλισμού:
Ενα πολεμικό τυφέκιο βελγικής προέλευσης.
Μία κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας Breda, ιταλικής  προέλευσης.
Τρία δίκαννα κυνηγετικά όπλα.
Ενα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο.
Ενα αεροβόλο.
Δύο κάννες κυνηγετικών τυφεκίων.
Δύο ξιφολόγχες πολεμικών τυφεκίων.
Μία γεμιστήρα πιστολιού.
Πενήντα οκτώ φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων διαμετρήματος 7,62 mm.
Επτά φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm.
Εντεκα κάλυκες πολεμικών τυφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων´.
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΟΧΙ
Εξάλλου, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, συνελήφθη στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων, από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Χανίων, ένας 28χρονος Χανιώτης, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα πιστόλι, μάρκας Browning, με γεμιστήρα, περιέχουσα δέκα φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm.

ΑΠΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Εκλεψαν ηλεκτρονικά
μηχανήματα

Ηλεκτρονικά μηχανήματα αξίας 13.000 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι από γραφείο 59χρονου αρχιτέκτονα, όπως ο ίδιος κατήγγειλε χθες το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, η οποία ενεργεί και την προανάκριση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ
´Το αντιρατσιστικό
κίνημα είναι εδώ´

´Τα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που έγιναν χθες, 15 Γενάρη, στα Χανιά και σε ολόκληρη τη χώρα δείχνουν ότι παρά τις πιέσεις το αντιρατσιστικό κίνημα είναι εδώ, δεν συμβιβάζεται, δεν προσαρμόζεται´.
Αυτό τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Κίνηση ´Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή´. Και συνεχίζει:
´Οι ντόπιοι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν στα ρατσιστικά ψέματα της κυβέρνησης και οι μετανάστες δεν περιορίζονται σε φιλανθρωπίες αλλά διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ζητούν να μην στηθεί το τείχος του αίσχους στον Εβρο, να μη γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά αντίθετα να δοθεί άσυλο και ν? ανοίξουν οι διαδικασίες νομιμοποίησης για όλους´.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Καταγγελία για
δήθεν θεραπευτές

Δράση δήθεν ´θεραπευτών´ στα Χανιά καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων και καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.
Στο κείμενό του, το οποίο απευθύνει στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά:
´Tο τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολίτες του Νομού μας βομβαρδίζονται από διαφημίσεις, οι οποίες υπόσχονται κάθε είδους θεραπεία.
Επειδή το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και είναι επικίνδυνο για την υγεία, ενημερώνουμε τον κόσμο ότι όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι                                                                    «ενεργειακοί ψυχολόγοι, ενεργειακοί ψυχοθεραπευτές, βιοενεργειακοί θεραπευτές, θεραπευτές κοσμικής ενέργειας, εναλλακτικοί θεραπευτές, σαμανικοί θεραπευτές, θεραπευτές φενγκ σούι, γεωπαθολόγοι, θεραπευτές γιόγκα, ψυχοερευνητές, πνευματοθεραπευτές, θεραπευτές μάστερ ρέικι, θεραπευτές και ψυχοθεραπευτές πρανά (pranic heairs), κρυσταλλοθεραπευτές», δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική μας κοινότητα διότι οι ανωτέρω αναφερόμενες ειδικότητες δεν είναι επιστημονικά αναγνωρισμένες.
Για να αποκτήσει κανείς την ιδιότητα του γιατρού θεραπευτή απαιτούνται πολύχρονες σπουδές σε αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια και διακεκριμένα Νοσοκομεία.
Η εισαγωγή σε αυτά και οι γνώσεις που αποκτώνται ελέγχονται με αυστηρές εξετάσεις και απαιτούν σοβαρή προσπάθεια. Είναι, επίσης, αναγκαίο οι γιατροί να είναι εγγεγραμμένοι στους Ιατρικούς Συλλόγους της περιοχής τους, οι οποίοι πιστοποιούν την ικανότητά τους για τις σωστές διαγνώσεις και την αποτελεσματική θεραπεία στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.
Η επιστημονική κατάρτιση συμπληρώνεται με τα απαραίτητα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, τα οποία βοηθούν τους γιατρούς στη διάγνωση, αναγκαία, όμως, είναι η εκπαίδευση για τη χρήση τους.
Η αποτελεσματικότητα τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία ελέγχεται με αδιάβλητα ερευνητικά πρωτόκολλα, τα οποία στηρίζονται σε μακροχρόνιες μελέτες.  Σήμερα μάλιστα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι απαραίτητη η διά βίου εκπαίδευση.
Παρά την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και την κατοχύρωση του ιατρικού επαγγέλματος υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι καταφεύγουν στη βοήθεια διαφόρων τσαρλατάνων που εκμεταλλεύονται την ευπιστία τους, την άγνοια, η την απογοήτευσή τους.
Δυστυχώς, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε πολλοί καταφεύγουν σε μυστικιστικές και παρωχημένες για τον δυτικό πολιτισμό μεθόδους.
Οι ανωτέρω φερόμενοι σαν θεραπευτές συνδέονται και με περίεργες πνευματικές αναζητήσεις και πέρα από την οικονομική εκμετάλλευση των θυμάτων σε πολλές περιπτώσεις έχουν στόχο τον θρησκευτικό προσηλυτισμό.
Το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση αυτών των κινήσεων με την αποσάθρωση που προκάλεσε στις δομές των οργανωμένων κρατών.
Από την πλευρά μας προσπαθούμε να ενημερώσουμε σωστά τον κόσμο για τα ζητήματα αυτά και να αποτρέψουμε με νόμιμα μέσα τη λειτουργία τέτοιων κέντρων´.
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Εμμ. Αλιφιεράκης και Χ. Μπατάκης.

ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ
Στην Αθήνα
ο Κ. Βιρβιδάκης

Αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα ο τέως δήμαρχος Χανίων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης. Στην Αθήνα συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Επίσης αύριο συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) με την παρουσία της υπουργού Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κας Αννας  Διαμαντοπούλου, η οποία θα παρουσιάσει στα μέλη του ΕΣΥΠ το πλαίσιο των πολιτικών του Υπουργείου σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης. Ο κ. Βιρβιδάκης μετέχει στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ και το ΕΣΥΠ ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ.

ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Συνεδρίαση Δημοτικού
Συμβουλίου Πλατανιά

Συνεδριάζει την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά. Στα θέματα που θα συζητήσει περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά στις 21/1/2011:
– Ορισμός μελών για σύσταση επιτροπών παραλαβής έργων για το έτος 2011. Εισηγητής: Σολιδάκης Εμμανουήλ, αντιδήμαρχος Δήμου Πλατανιά.
– Ορισμός επιτροπής διενέργειας Προμηθειών (Άρθρο 46 ΕΚΠΟΤΑ) για το έτος 2011. Εισηγητής: Χηνόπουλος Αθανάσιος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.
– Ορισμός επιτροπής παραλαβής γενικών προμηθειών με απευθείας ανάθεση για το έτος 2011. Εισηγητής: Χηνόπουλος Αθανάσιος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.
– Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής υλικών για την εκτέλεση δημοτικών έργων ή ειδικών εργαλείων, για το έτος 2011. Εισηγητής: Χηνόπουλος Αθανάσιος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.
– Καθορισμός πιστωτικού Ιδρύματος για έντοκη κατάθεση εσόδων του Δήμου Πλατανιά και κατάργηση τραπεζικών λογαριασμών των συνενωμένων Δήμων. Εισηγητής: Χηνόπουλος Αθανάσιος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.
– Καθορισμός ανώτατου επιτρεπτού ορίου κλήσεων χρηστών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Εισηγητής: Καλαϊτζάκης Γεώργιος, αντιδήμαρχος Δήμου Πλατανιά.
– Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Πλατάνια στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑΗΚ. Εισηγητής: Μαλακωνάκης Ιωάννης, αντιδήμαρχος Δήμου Πλατανιά.
– Πρόγραμμα «Πράσινη Ανάπτυξη». Εισηγητής: Μαλανδράκης Ιωάννης, δήμαρχος Δήμου Πλατανιά.
– Αναστολή εργασιών λιμνοδεξαμενής Ομαλού. Εισηγητής: Σολιδάκης Εμμανουήλ, αντιδήμαρχος Δήμου Πλατανιά.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑ.Σ ΧΑΝΙΩΝ
Εκπαίδευση ενηλίκων
Η  ΕΠΑ.Σ. Χανίων, σε συνεργασία με τον σχολικό σύμβουλο κ. Γώγουλο Γεώργιο, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της ΕΠΑ.Σ με θέμα: ´Εκπαίδευση ενηλίκων – Συνθετικές εργασίες´, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του συγκροτήματος ´Δαίδαλος´.
Οι ημερομηνίες του σεμιναρίου είναι:
Σήμερα και ώρα 7 – 9 μ.μ.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 7 – 9 μ.μ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Διαβητικών Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων (Μ. Μπότσαρη 68) και από ώρα 2 το μεσημέρι. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 4 έως τις 8 μ.μ., όπως ορίζεται εκ του καταστατικού. Τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν ως εξής:
1. Σύντομος χαιρετισμός από την πρόεδρο.
2. Εκλογή προεδρείου.
3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
4. Οικονομικός απολογισμός για την τριετία 2007 έως 2010 και προϋπολογισμός από την ταμία για την επόμενη τριετία.
5. Απολογισμός πεπραγμένων από τον γ. γραμματέα.
6. Εγκριση εγγραφής νέων μελών.
7. Εκθεση έγκρισης Εξελεγκτικής Επιτροπής.
8. Σχεδιασμός δράσης για το 2011.
9. Εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή, την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και την ΕΣΑμεΑ.
10. Προτάσεις και διάφορα θέματα.
Αιτήσεις υποψηφιοτήτων θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 6-2-2011 κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10 π.μ. ως τις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Χανίων καθώς και για εγγραφή νέων μελών στο προεδρείο του Συλλόγου και στον γ. γραμματέα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6979618098, 6945176171 και 2821056264.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεδρίαση στο Ηράκλειο
Η  Συντονιστική Επιτροπή και η Επιτροπή Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηρακλείου συνεδρίασαν προχθές στα γραφεία του κινήματος υπό την προεδρεία του βουλευτή και γραμματέα Οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη και των δύο μελών της Διοικούσας Επιτροπής κ. Δημήτρη Γιαννουλάκη και Μιλτιάδη Καράτζη.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η οργανωτική δομή του κινήματος σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ
Ημερίδα για τους φορείς
της Κοινωνικής Ασφάλισης
Tο Τ.Ε.Ι Κρήτης Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας, Τμήμα Λογιστικής, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Λογιστική και Ελεγκτική» διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης: Τάσεις και Προοπτικές μετά την κρίση» την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, 9 π.μ. – 7 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Capsis – Astoria (αίθουσα Αριάδνη) Ηράκλειο Κρήτης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
Πρόγραμμα Πρώτων
Βοηθειών σε Κ.Π.Δ.
Πρόγραμμα με θέμα τις πρώτες βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό θα πραγματοποιηθεί στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας Παχιανών και Λενταριανών του ΟΔΗΚΟΙΠ Δήμου Χανίων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενημέρωση για πρώτες βοήθειες σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού και θα ολοκληρωθεί σε 4 διαδοχικές συναντήσεις. Υπεύθυνος προγράμματος θα είναι ο κ. Χαριτάκης Γιάννης.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΚΠΔ Παχιανών: Τετάρτη 19/1 και ώρα 10.00 – 11.30, Τετάρτη 27/1 και ώρα 10.00 – 11.30, Τετάρτη 2/2 και ώρα 10.00 – 11.30, Τετάρτη 9/2 και ώρα 10.00 – 11.30.
ΚΠΔ Λενταριανών: Πέμπτη 20/1 και ώρα 10.00 – 11.30, Πέμπτη 27/1 και ώρα 10.00 – 11.30, Πέμπτη 3/2 και ώρα 10.00 – 11.30, Πέμπτη 10/2 και ώρα 10.00 – 11.30.

ΣΤΟ ΘΨΠΧ
Προσλήψεις εργοθεραπευτών
Από το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων γίνεται γνωστό ότι οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης της αριθμ. 1/318Μ/2009 επαναπροκήρυξης πλήρωσης δύο (2) θέσεων τακτικού προσωπικού του ΘΨΠΧ του κλάδου ΤΕ Εργοθεραπευτών/τριών, έχουν αναρτηθεί στα παρακάτω σημεία:
– Πίνακας ανακοινώσεων 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Σμύρνης 26, ΤΚ 71201 Ηράκλειο Κρήτης (από 27 – 12 – 2010).
– Γραφεία Διοικητικής Υπηρεσίας του Θεραπευτηρίου – Θεραπευτηρίου 27, Χανιά (από 17 – 1 – 2011).
– Είσοδος Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων – Κροκιδά 25, Χανιά (από 18 – 11 – 2011).
– Πίνακας Ανακοινώσεων Νομαρχιακού Μεγάρου Χανίων – Πλ. Ελευθερίας, Χανιά (από 20 – 12 – 2010).
Επίσης, οι παραπάνω πίνακες έχουν αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα Διαύγεια http://sites.diavgeia.gov.gr/psycrete (ΑΛΑ 4ΠΒ46906Σ – 9) καθώς και στην ιστοσελίδα του θεραπευτηρίου www.psycrete.gr.
Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα ένστασης κατά των ανωτέρω πινάκων εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, που ξεκινά από την 18 – 1 – 2011 (ημερομηνία της τελευταίας των ως άνω αναρτήσεων). Η άσκηση της ένστασης γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθμ. 1/318Μ/2009 προκήρυξη με κατάθεση της ή με αποστολή συστημένης επιστολής απευθείας στο ΑΣΕΠ στην διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Ενσταση για την Προκήρυξη 1/318Μ/2009, Κατηγορία: ΤΕ, ΤΘ 14307, Αθήνα, ΤΚ 11510.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ 18ΧΡΟΝΗΣ
Προφυλακιστέος ο 21χρονος
Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, ο 21χρονος Χανιώτης, ο οποίος το πρωί της περασμένης Πέμπτης, αφού προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, άρπαξε τη 18χρονη πρώην φίλη του και τη μετέφερε παρά τη θέλησή της σε σπίτι συγγενικού του προσώπου, στην περιοχή των Τεμενίων Σελίνου.
Στην απολογία του ο 21χρονος ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στην 18χρονη και στον αδελφό της και ζήτησε συγγνώμη από την ίδια και την οικογένειά της.
Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη και την επομένη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, όπως κι έγινε χθες το πρωί.
Ο 21χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της αρπαγής ανηλίκου και της ακούσιας αρπαγής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.