Μουσείο Τυπογραφείας

?Αναπτυξιακή ευκαιρία ο Καλλικράτης?

Τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, η αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ. αλλά και του Νοσοκομείου Χανίων θα αποτελέσουν τις βασικές προτεραιότητες της βουλευτού Χανίων του ΠΑΣΟΚ, κας Ευαγγελίας Κουρουπάκη, όπως επεσήμανε προχθές, κατά τη διάρκεια της πρώτης της συνέντευξης προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, μετά την ορκωμοσία της.
Η  κα Κουρουπάκη χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» ως μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα και υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση -τόσο για την επιτυχία της μεταρρύθμισης όσο και για την ανάπτυξη των Χανίων- είναι η συνεργασία όλων των φορέων του τόπου.
Οπως ανέφερε η κα Κουρουπάκη «θέλω να απευθύνω σε όλες τις Χανιώτισσες και όλους τους Χανιώτες ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν ως εκπρόσωπό τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Τους διαβεβαιώνω ότι με θεσμικό εφόδιο τη βουλευτική ιδιότητα θα συνεχίσω την προσπάθεια και τον αγώνα στην πορεία για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας´.
´Σήμερα, διαμορφώνονται νέες συνθήκες και άλλοι όροι στη σχέση Πολιτείας – Πολίτη – Πολιτικής. Συνθήκες διαφάνειας, συνέπειας και αλληλοσεβασμού.
Γι? αυτήν τη σχέση δεσμεύομαι να παλέψω, με καθαρές επιλογές και ειλικρινείς προθέσεις, αναγνωρίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτικού προτύπου.
Ενός προτύπου, που θα χαρακτηρίζεται όχι μόνο από εντιμότητα, ειλικρίνεια και συνέπεια, αλλά ταυτόχρονα και από ικανότητα και αποτελεσματικότητα, χαρακτηριστικά απαραίτητα για να αντιστραφεί το σημερινό κλίμα απαξίωσης των πολιτικών προσώπων και της πολιτικής γενικότερα´, τόνισε η κα Κουρουπάκη.
Και πρόσθεσε: ´Σήμερα, η κρίση που βιώνουμε, δεν είναι μόνο κρίση οικονομική.
Είναι κρίση κοινωνική, αξιακή αλλά και θεσμική. Συγχρόνως, όμως, μέσα από την κρίση αυτή, αναδεικνύονται και ευκαιρίες, όπως η μεγαλύτερη θεσμική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, ο «Καλλικράτης», ο θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας που χτίζουμε.
Η νέα αρχιτεκτονική εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τη ριζική αλλαγή του πολιτικού και διοικητικού συστήματος και αποτελεί το θεσμικό κλειδί για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.
Πρόκειται για μια κατ? εξοχήν θετική αλλαγή για την κοινωνία, το δημόσιο συμφέρον και την καθημερινότητα του πολίτη. Σ? αυτό το ανανεωμένο θεσμικό περιβάλλον, προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ, η ανάγκη συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων, με στόχο την αύξηση της αναπτυξιακής δυναμικής των Χανίων´.
´Με συνέπεια απέναντι στους Χανιώτες πολίτες, αλλά και σε όσους θέλουν καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα να με κρίνουν, θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, εμπιστευόμενη τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας. Υπάρχει και η βούληση και η τόλμη, και η δύναμη. Σ? αυτή την προσπάθεια για το καλό και την πρόοδο του Νομού μας, σας καλώ όλους να συμπορευθούμε. Διότι μόνο με τη συνεργασία όλων μας θα καταφέρουμε να αποτυπώσουμε στην πραγματικότητα το όραμα που έχουμε για τα Χανιά.
Σας διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειές μου θα έχουν γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον του Νομού και την αναπτυξιακή του προοπτική. Συναισθανόμενη τη μεγάλη τιμή, βαραίνει ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη να αξιοποιήσω τη θεσμική μου ιδιότητα και να τον εκπροσωπήσω επάξια στη Βουλή των Ελλήνων. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπώ τα Χανιά, τον τόπο της καρδιάς μου, τους Χανιώτες, τους ανθρώπους της ψυχής μου´, κατέληξε η βουλευτής Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.