Μουσείο Τυπογραφείας

?Να δρομολογηθεί πλοίο για τη Γαύδο?

Την απευθείας ναύλωση από το κράτος ´κατάλληλου καραβιού για να εκτελεί τη γραμμή (που συνδέει την Κρήτη με τη Γαύδο), ακόμη και τους χειμερινούς μήνες και σε περιπτώσεις που οι άνεμοι ξεπερνούν τα 6 και 7 μποφόρ´ ζητεί η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη, ο περιφερειακός σύμβουλος της οποίας, Σεραφείμ Ρίζος, συναντήθηκε μετά από αίτημά του, με τον δήμαρχο Γαύδου κ. Λαμπάκη.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση αυτή ο κ. Λαμπάκης ´εξέθεσε τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού με πρώτο το κύριο αυτό της απομόνωσης και έλλειψης συγκοινωνίας ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.
Από τη μεριά μας πιστεύουμε ότι η εγκατάλειψη που βιώνουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού είναι άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής των περικοπών και της παράδοσης όλων των τομέων της οικονομίας  και ειδικότερα της ναυτιλίας και των θαλάσσιων συγκοινωνιών, στην ασυδοσία της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» του κεφαλαίου.
Οι κάτοικοι της Γαύδου είναι όμηροι των εκβιασμών των μικρών και μεγάλων εφοπλιστών, για το ποιος θα αρπάξει τη μεγαλύτερη κρατική επιδότηση προκειμένου να βάλει πλοίο στη γραμμή, όπως και της απροθυμίας και αδιαφορίας της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Αντιμετωπίζουν σε πιο οξυμμένο βαθμό, ανάλογο πρόβλημα με αυτό του Ρεθύμνου.
Ζητούμε την εθνικοποίηση της γραμμής στη Γαύδο όπως και σε ολόκληρη την Κρήτη, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης πολιτικής εθνικοποίησης της ναυτιλίας´.
Τέλος, θα πρέπει να βρεθεί λύση στο ζήτημα της έκτακτης μεταφοράς ασθενών από το νησί με εναέρια μέσα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.