Μουσείο Τυπογραφείας

Τουρισμός και από Μαρόκο;

Στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Μαρόκου στον αγροτικό και τουριστικό τομέα, σε τομείς όπως αυτόν των διαπανεπιστημιακών ερευνών, των θαλάσσιων μεταφορών, της αλιείας και των ιχθυοκαλλιεργειών, καθώς και σε θέματα που άπτονται στην ίδρυση επίτιμου προξενείου του Μαρόκου στην Κρήτη για τις ανάγκες της Μαροκινής κοινότητας, αναφέρθηκαν στη συνάντηση εργασίας που είχαν χθες, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρέσβης του Μαρόκου στην Ελλάδα Abdelkader EL ANSARI.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Μανόλης Γαλανάκης, υποψήφιος για τη θέση του επίτιμου πρόξενου του Μαρόκου στην Κρήτη.
Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του για τη συνάντηση, επεσήμανε: «Θεωρώ ότι εν όψει του γεγονότος ότι θα έχουμε ένα Κρητικό πρόξενο του Μαρόκο σύντομα στην Κρήτη, μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο κάποιες συνεργασίες. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι ο πρέσβης επισκέπτεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την πρώτη περιφέρεια από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα, η οποία είναι η Κρήτη και θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας».
Ο πρέσβης από την πλευρά του, τόνισε: «Μας δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουμε συνεργασίες μεταξύ των περιοχών του Μαρόκου και της Κρήτης. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς της γεωργίας και της αγροτικής βιομηχανίας, στον τομέα της αλιείας, στον τομέα των πανεπιστημίων και της διαπανεπιστημιακής έρευνας, ενώ επίσης συζητήσαμε για την ύπαρξη της κοινότητας Μαροκινών εδώ και για τους τρόπους καλυτέρευσης της καθημερινότητάς τους και διαμονή τους στη χώρα και στην Κρήτη, και επίσης να δούμε με ποιο τρόπο θα διαχειριστούμε τους Μαροκινούς αυτούς μέσα από την ίδρυση επίτιμου προξενείου εδώ στην Κρήτη για την ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς οικονομίας, κουλτούρας και πολιτισμού μεταξύ των δύο πλευρών. Θα υπάρξει μέλλον στις συνεργασίες και στις επισκέψεις αυτές».

ΣΗΜΕΡΑ
Ο πρέσβης του Μαρόκου σε Βουλγαράκη και Σκουλάκη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη θα πραγματοποιήσει σήμερα Σάββατο στις 12:30 το μεσημέρι ο πρέσβης του Μαρόκου στην Ελλάδα κ. Αμπντελ Καντέρ Ελ Ανσαρι. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στη 1:30μ.μ. ο πρέσβης του Μαρόκου θα επισκεφτεί τον δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.