Μουσείο Τυπογραφείας

Αγώνας δρόμου για είσπραξη οφειλών

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΔΑΚΗ

Αγώνα δρόμου για να εισπράξει ανεξόφλητες οφειλές, από ιδιώτες και δημόσιους φορείς, ύψους εκατομμυρίων ευρώ κάνει το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΔΥΚ. Από την άλλη, ο Οργανισμός καλείται σήμερα να καταβάλει στη ΔΕΗ μία δόση 450.000 ευρώ, αλλά… το ταμείον είναι μείον.
Το γαϊτανάκι των οφειλών μεταξύ φορέων του Νομού φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό.
Σε ό,τι αφορά τις οφειλές δημοσίων φορέων προς τον ΟΑΔΥΚ αυτές ανέρχονται, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2010, σε περίπου 1.780.000 ευρώ. Το ίδιο, ωστόσο, υψηλές είναι και οι συνολικές οφειλές ιδιωτών προς τον Οργανισμό, ο οποίος με πρόσφατη ανακοίνωσή του στον Τύπο, καλεί όσους ιδιώτες χρωστούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, έως το τέλος Φεβρουαρίου, «διαφορετικά θα αποσυνδέονται από το αρδευτικό δίκτυο χωρίς άλλη ειδοποίηση».  
Ο ΟΑΔΥΚ
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής ΟΑΔΥΚ, Μάρκος Πατρελάκης, διευκρίνισε ότι οι οφειλές των ιδιωτών προς τον ΟΑΔΥΚ ανέρχονται σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τρέχουσες είναι οι 900.000 ευρώ και οι 600.000 ευρώ αφορούν παλιές ανεξόφλητες οφειλές.
«Η ανακοίνωση απευθύνεται στους μεμονωμένους καταναλωτές. Πρέπει να μας χρωστάνε συνολικά περί 1.5 εκατ. ευρώ. Μέσα σε αυτά είναι κάποια χρέη παλιά, τα οποία αντιμετωπίστηκαν κατά καιρούς με εξώδικα κ.λπ. και κάποιοι ανταποκρίθηκαν αλλά κάποιοι άλλοι όχι διότι εγκατέλειψαν την άρδευση σε χωράφια που έχουν νοικιάσει.
Εν πάση περιπτώσει, τους ειδοποιούμε διότι όταν αρχίσει η αρδευτική περίοδος θα είμαστε πιο αυστηροί, δεν μπορούμε άλλο να αφήσουμε τα χρέη…», είπε ο κ. Πατρελάκης, ενώ ερωτηθείς για τις οφειλές από φορείς προς τον ΟΑΔΥΚ ανέφερε: «Συνολικά από τους φορείς ο ΟΑΔΥΚ κάνει να παίρνει περίπου 1.780.000 ευρώ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Αυτό το ποσό δεν είναι απαιτητό άμεσα διότι υπάρχει μια διαδικασία μέχρι να εισπραχθεί αλλά από τη ΔΕΗ μάς απαιτείται το ποσό των περίπου 450.000 ευρώ αύριο!», σημείωσε ο κ. Πατρελάκης και πρόσθεσε: «Το ποσό αυτό δεν το έχουμε. Θα μπορούσε η κάθε ΔΕΥΑ να δώσει περίπου 100.000 ευρώ και ο Δήμος Χανίων να δώσει για λογαρισμό των Δήμων ένα ανάλογο ποσό, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα. Φαντάζομαι ότι η ΔΕΗ θα δει με κατανόηση το θέμα».

Οφειλές φορέων προς τον ΟΑΔΥΚ

Δήμος Χανίων (μετά τη συνέννωση):     537.468 ευρώ
ΔΕΥΑΒΑ:                 406.406 ευρώ
ΔΕΥΑ Ακρωτηρίου:             514.472 ευρώ
ΤΟΕΒ Αγίας Μαρίνας – Πλατανιά:     111.644 ευρώ
ΤΟΕΒ Αγιά – Κολυμπάρι:         144.070 ευρώ
ΤΟΕΒ Δυτικού Αποκόρωνα:             65.550 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ:                          1.779.610 ευρώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.