Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΠΑΣΑΚΑΚΙ
Εκλεψαν αυτοκίνητο

Για κλοπή Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου 40χρονης αλλοδαπής κατηγορούνται τρεις άλλοι αλλοδαποί οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της
Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. Το βράδυ της Τετάρτης η 40χρονη κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων μια 40χρονη αλλοδαπή, ότι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν το αυτοκίνητο της, το οποίο είχε σταθμεύσει στην περιοχή Πασακάκι. Το όχημα ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, μετά από λίγες ώρες, όταν εντοπίσθηκε να κινείται στη πόλη των Χανίων, με επιβαίνοντες τρείς αλλοδαπούς ηλικίας 23, 25 και 23 ετών, υπήκοοι Αφγανιστάν, Τυνησίας και Αλγερίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και οι τρεις συνελήφθησαν και “οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, κινήθηκε δε σε βάρος τους η διαδικασία απέλασής τους καθώς εισήλθαν και διέμεναν παράνομα στη χώρα”.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Σύλληψη για όπλα

Οπλα βρέθηκαν στην κατοχή 44χρονου Χανιώτη ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Χανίων. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι για “παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων”. Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται ότι “ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τ.Α.Ε Χανίων ότι, ο παραπάνω κατέχει όπλα και φυσίγγια, αφού εντοπίστηκαν οι χώροι που χρησιμοποιεί, ενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως παράνομα κατεχόμενα τα παρακάτω είδη οπλισμού: ενα στρατιωτικό τυφέκιο μάρκας MALIHER, Γερμανικής προέλευσης, μία κυνηγετική καραμπίνα μάρκας WINCHHESTER, Αμερικανικής προέλευσης, πέντε δίκαννα κυνηγετικά όπλα, έξι μονόκαννα κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο, 21 κάννες πολεμικών και κυνηγετικών τυφεκίων, 11 κορμοί πολεμικών και κυνηγετικών τυφεκίων, δύο ξιφολόγχες πολεμικών τυφεκίων, τρεις γεμιστήρες πολεμικών τυφεκίων, δώδεκα κλείστρα πολεμικών και κυνηγετικών τυφεκίων, 24 φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων  και 18 κάλυκες πολεμικών τυφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΣΕ ΣΠΙΤΙ
Χασίς σε σπιρτόκουτα

Χασίς σε σπιρτόκουτα είχαν στο σπίτι τους τρείς αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 18, 32 και 18 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν ηλικίας 23 ετών οι οποίοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, συνελήφθησαν χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Χανίων. Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης αναφέρεται ότι “ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τ.Α.Ε Χανίων, σχετικά με κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών από τους συλληφθέντες στην πόλη των Χανίων, αφού εντοπίστηκε η οικία τους, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών του Τ.Δ.Ν Χανίων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 84 συσκευασίες -σπιρτόκουτα0 οι οποίες περιείχαν συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 160 γραμμαρίων”.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Συνάντηση για συνεκπαίδευση παιδιών

Ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Η συνεκπαίδευση παιδιών με ποικίλες ατομικές, γλωσσικές και πολιτισμικές διαφορές. Η συμβολή των άμεσα εμπλεκόμενων (σχολικών συμβούλων – εκπαιδευτικών – γονέων) στην ομαλή λειτουργία της», διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγροκηπίου, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν. Χανίων.
Εισηγήτριες στη συνάντηση θα είναι οι:
– Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής: «Το προφίλ των προσχολικών τάξεων στη σημερινή πραγματικότητα».
– Γιώτα Παναγούλη, Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός: «Συνεκπαίδευση Παιδιών με και χωρίς ειδικές ανάγκες. Η συνεργασία οικογένεια και νηπιαγωγείου».
– Ελένη Τραγουλιά, (Phd) Ειδική παιδαγωγός: «Σύγχρονοι μέθοδοι διδακτικής και παιδαγωγικής προσέγγισης των παιδιών με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η συνεργασία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους».
Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων. Η συνάντηση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

?

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συλλαλητήριο
κατά του ρατσισμού

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Χανιά. Μεταξύ άλλων οι διοργανωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατασκευή τείχους στον Εβρο και γενικότερα στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Ηδη, καλέσματα για μαζική συμμετοχή έχουν απευθύνει η ΕΛΜΕ Χανίων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Χθες εξέδωσε κάλεσμα και το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης το οποίος μεταξύ άλλων τονίζει:
“Η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προωθεί νέα δέσμη μέτρων ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες με σημεία αιχμής το τείχος στον Εβρο και το νέο καθεστώς χορήγησης ασύλου.
Είναι όμως πασίδηλο πως ούτε το τείχος, ούτε το ιμπεριαλιστικό στράτευμα της FRONTEX, ούτε το νέο νομοθετικό πλαίσιο μπορούν να σταματήσουν το ρεύμα των εξαθλιωμένων, που κατατρεγμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολιτικο-οικονομικούς οργανισμούς, που παραδίδουν τους φυσικούς πόρους των χωρών τους στα νύχια των πολυεθνικών, ζητούν καταφύγιο από τους πολέμους και την πείνα”.
Καταλήγοντας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι “προτιμούν να δώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουν έναν φράκτη για τους ανθρώπους, παρά να τα δώσουν για να φτιάξουν δομές υποδοχής, σχολεία ή εργατικές κατοικίες.
Από την πλευρά μας, γνωρίζουμε την τρομακτική δυναμική που μπορεί να εξασφαλίσει για τις δυνάμεις της αντίστασης η συνειδητοποίηση του ενιαίου των συμφερόντων των Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και ανέργων και η συνάντησή τους σε ένα κοινωνικό υποκείμενο”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ 18ΧΡΟΝΗΣ
Προθεσμία για απολογία
πήρε ο 21χρονος

Τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της αρπαγής ανηλίκου και της ακούσιας αρπαγής αντιμετωπίζει ο 21χρονος, ο οποίος το πρωί της περασμένης Πέμπτης, αφού προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, άρπαξε τη 18χρονη πρώην φίλη του και τη μετέφερε παρά τη θέλησή της σε σπίτι συγγενικού του προσώπου, στην περιοχή των Τεμενίων Σελίνου Χανίων.
Ο 21χρονος, ο οποίος αργότερα την ίδια ημέρα παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου, Γιώργος Κομισόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ο πελάτης μου, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα» και πρόσθεσε ότι «τα πράγματα, δεν είναι έτσι όπως φαίνονται, θα απολογηθούμε τη Δευτέρα, στις 9 το πρωί».

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Κοπή πίτας Κέντρου
Αποκατάστασης Παιδιών

Μια ευχάριστη βραδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν τα παιδιά και οι νέοι του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, συγγενείς και φίλους τους κόβοντας και φέτος τη βασιλόπιτά τους. Για την εκδήλωση μίλησε στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Αποφοίτων του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας, κ. Στράτος Πουμπλάκης επισημαίνοντας τα εξής: ´Απόψε κόψαμε τη βασιλόπιτα, όπως κάνουμε κάθε χρόνο και παράλληλα έγινε η βράβευση δύο μαθητών που διακρίθηκαν στα μαθήματά τους την προηγούμενη χρονιά. Αυτό το βραβείο το καθιερώσαμε στη μνήμη του Παναγιώτη Κυριακάκη, αποφοίτου και υπαλλήλου του Κέντρου που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια. Οι μαθητές που βραβεύθηκαν ονομάζονται Ιγνάτιος Νάτσος και Χριστοφορής Καγιαδάκης´.  

Γιάννης Κάκανος

ΣΤΟ ΤΕΙ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ
Εκδήλωση για τις κεραίες
κινητής τηλεφωνίας
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ´Βιολογικές επιδράσεις της έκθεσης σε συστήματα κινητών επικοινωνιών´ διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και η Επιτροπή Κατοίκων Χαλέπας, την Τετάρτη 19/1/2011 το απόγευμα (ώρα προσέλευσης 18:30), στο μεγάλο αμφιθέατρο της Σχολής Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης.
Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Δρ. Γεώργιος Αρχοντάκης, Νευροχειρουργός και Διευθυντής του Νευροχειρουργικού Τμήματος και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και ο Δρ. Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Επίκουρος Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Τηλεπικοινωνιών και του Εργαστηρίου Ευρυζωνικών Επικοινωνιών & Ηλεκτρομαγνητικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης.
Στα πλαίσια των ομιλιών θα αναπτυχθούν οι βιολογικές επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, θα αναφερθούν τα όρια επικινδυνότητας που η Πολιτεία έχει θεσπίσει, θα παρουσιαστούν μετρήσεις, και θα δοθεί απάντηση στο ερώτημα ´πόσο σωστό είναι να προσέχουμε τα παιδιά από την βλαβερή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, όταν δεν ανησυχούμε που μεγαλώνουν δίπλα σε κεραίες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας´. Στο τέλος θα γίνει συζήτηση με συμμετοχή του κοινού και θα απαντηθούν ερωτήσεις.
?
ΣΤΟ ΤΕΕ
Ενημέρωση για
τα φωτοβολταϊκά
Ο Σύλλογος των Διπλωματούχων Μηχανολόγων
– Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Νομού Χανίων και η εταιρεία AVADOM, με την ευκαιρία του ανοίγματος του προγράμματος: “Φωτοβολταϊκά σε στέγες και ταράτσες” για την Κρήτη, διοργανώνουν σεμινάριο στα Χανιά σήμερα Σάββατο στις 6μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε., οδός Νεάρχου 23, με θέμα: Πρωτοποριακά φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες και ταράτσες.
Ορισμένα από τα κύρια σημεία του σεμιναρίου, είναι:
Τεχνολογία φωτοβολταϊκών SOLYNDRA
Εγκαταστάσεις σε στέγες και δώματα με μικρότερη επιφάνεια
Διαδικασία έγκρισης
Οικονομική εξέταση επένδυσης
Είσοδος ελεύθερη
?
ΜΕΧΡΙ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αιτήσεις για
άδεια Ταξί
Συνεχίζεται μέχρι τις 21 Ιανουαρίου η κατάθεση δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης Ειδικής άδειας Οδήγησης (TAΧΙ), οι οποίες θα διενεργηθούν στα γραφεία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής
Ενότητας Χανίων, στις 26 Ιανουαρίου και ώρα 10π.μ..

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ημερίδα με ομιλητές
Ραγκούση – Σκανδαλίδη
Στα Χανιά θα βρίσκονται στις 29 και 30 Ιανουαρίου οι υπουργοί Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.
Οι υπουργοί θα είναι ομιλητές στην ημερίδα με θέμα ´Καλλικράτης: Βιώσιμα αναπτυξιακά μοντέλα. Δυναμική και προσκλήσεις. Η περίπτωση της Κρήτης´, που διοργανώνουν το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών, το  Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ. και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κρήτης το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.  
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου έναρξη από τον βουλευτή Σήφη Βαλυράκη στις 10.20 το πρωί και στις 10.30 εισήγηση του κ. Ραγκούση με θέμα: ´«Καλλικράτης» Διοικητική αποκέντρωση – Νέα διοικητική διαίρεση – Αυτοδιοίκηση – Προοπτικές Περιφερειακής Ανάπτυξης´.
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στην τρίτη ενότητα για το μοντέλο ανάπτυξης της Κρήτης με συντονιστή τον δρα Γιώργο Μπαουράκη, στις 9 π.μ. θα μιλήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, με θέμα: ´Το καλάθι της Κρήτης, Αγροτική Ανάπτυξη, τα νέα δεδομένα´.

ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ
Δράσεις σε θέματα
κυκλοφοριακής αγωγής
Δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, θα πραγματοποιήσει το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην οδό Μπότσαρη (Φράγκικο).
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: ´Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική, παιδαγωγική κίνηση, χωρίς ιδίους πόρους, που σκοπό έχει, μέσα από το πολυποίκιλο και ελκυστικό πρόγραμμά του να συμβάλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, ώστε να γίνουν χρήσιμοι στον εαυτό τους και στην κοινωνία.
Μέσα στα πλαίσια αυτά, η Ομάδα Προσκόπων του συστήματός μας (αποτελούμενη από 4 ενήλικα στελέχη και 40 περίπου μέλη ηλικίας 11 – 14 ετών), που στο πρόγραμμά της εντάσσει ποικίλες δράσεις αναφορικά με το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη, αποφάσισε την πραγματοποίηση δράσης προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας σχετικά με την καθαριότητα του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στην οδό Μπότσαρη.
Η εν λόγω δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011 και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή ξύλινων, ενημερωτικών πινακίδων σχετικά με την καθαριότητα του πάρκου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
´Ουδείς με ενημέρωσε
για τη σύσκεψη´

Δεν είχε ενημερωθεί ούτε προσκληθεί, στην προχθεσινή σύσκεψη για τα έργα της Κρήτης, αναφέρει σε χθεσινή δήλωσή του ο βουλευτής Χανίων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
´Πληροφορήθηκα ότι χθες (προχθές) έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα μεγάλα έργα της Κρήτης. Λυπάμαι βαθύτατα που πρακτικές του παρελθόντος αναβιώνουν. Αντί για συσκέψεις όπου θα συμμετέχουν εκείνοι που μπορούν να συνεισφέρουν στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου, γίνονται κομματικές παρασυναγωγές.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδείς με ενημέρωσε και προ πάντων ουδείς με προσκάλεσε.
Εξ όσων, δε, γνωρίζω ουδείς βουλευτής της αντιπολίτευσης από την Κρήτη προσκλήθηκε.
Δεν ξέρω εάν ελέχθησαν πράγματα των οποίων κοινωνοί έπρεπε να είναι μόνο κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Επί της ουσίας, πάντως, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που εκδόθηκε, μάλλον ξεπεράστηκαν τα όρια του εμπαιγμού, για να μην πω, της φαιδρότητας´.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ – ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
´Οχι´ περικοπή πιστώσεων
συμβασιούχων στο Π.Κ.

Πρόταση να μην περικοπούν οι πιστώσεις για τους διδάσκοντες επί συμβάσει καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και γενικότερα των ΑΕΙ της χώρας, κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα Α. Διαμαντοπούλου.  
Ειδικότερα, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφέρουν ότι «το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Παιδείας, προχώρησε στην πρόσληψη 87 διδασκόντων με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 407/80 για την αντιμετώπιση των διδακτικών του αναγκών, και την διμερή συμφωνία του 4ετούς προγραμματισμού μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του Πανεπιστημίου, η οποία παραμένει σε ισχύ».
Προσθέτουν ότι «στη συνέχεια και μετά την ανάθεση καθηκόντων από τους επιλεχθέντες επιστήμονες που δίδαξαν καθ? όλο το χειμερινό εξάμηνο του 2010, κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου επιστολή του Υπουργείου, με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.122.5/14/157373/Β2 και ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή στη λήξη του χειμερινού εξαμήνου, η οποία υπογράφεται από τον υφυπουργό, Ι. Πανάρετο» που αναφέρει ότι «εγκρίνουμε τη διάθεση (73) εβδομήντα τριών πιστώσεων εκτάκτου διδακτικού προσωπικού ( βάσει του ΠΔ 407/80 και του άρθρου 18 παρ 2 και 3 του Ν 1268/82 ) από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΔΒΜΘ για τις ανάγκες των Τμημάτων του Ιδρύματός σας?». Ως εκ τούτου, «το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στο σοβαρότατο δίλημμα είτε να μειώσει δραστικά τις αποδοχές των επιλεχθέντων συναδέλφων παρά τα αναγραφόμενα στη σύμβαση που έχουν αυτοί υπογράψει είτε να αρνηθεί την πληρωμή ορισμένων από αυτούς» και τονίζουν ότι «καμία από τις δύο λύσεις δεν είναι δεοντολογικά και ηθικά αποδεκτή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα