Μουσείο Τυπογραφείας

Κάλεσμα στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Κάλεσμα στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, απευθύνει με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Δηλώνουμε την αντίθεση μας στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Οσα τείχη και αν χτιστούν όσες δυνάμεις της FRONTEX κι αν κατακλύσουν το Αιγαίο, δεν μπορούν να σταματήσουν τη φυγή των κατατρεγμένων από τους πολέμους, τις χούντες, την καταλήστευση από τις πολυεθνικές, την οικολογική καταστροφή στην Μέση Ανατολή και την Αφρική”.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Κάλεσμα απηύθυνε και το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων. Στην ανακοίνωσή του τονίζει: “Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων έχουν επανειλημμένα ταχθεί με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Το μεταναστευτικό ζήτημα δεν πρόκειται να λυθεί με τείχη στον Εβρο, με πλωτά ή μη στρατόπεδα συγκέντρωσης, με πολιτική καταστολής, με ρατσιστικές επιθέσεις”.
Η ΚΙΝΗΣΗ
Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο καλεί και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Σε σχετική ανακοίνωσή της εκφράζει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο Παπουτσή και, μεταξύ άλλων υποστηρίζει:
“Μας λένε ότι οι μετανάστες φέρνουν την ανεργία και όχι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που προωθούν το Μνημόνιο για να ανέβουν πιο πολύ τα κέρδη των Τραπεζιτών, των μεγαλε?πόρων, των εφοπλιστών. Τις αποφάσεις για τις απολύσεις δεν τις παίρνουν οι πρόσφυγες του Αφγανιστάν και της Σενεγάλης, αλλά η κυβέρνηση του «Καλλικράτη» που απολύει διακόσιες χιλιάδες συμβασιούχους και εργαζόμενους”.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωσή του, “συμπαραστέκεται στην πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και χαιρετίζει το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο στις 15 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι”.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο “που καλούν τα συνδικάτα και μαζικοί φορείς της πόλης το Σάββατο 15/1 στην πλατεία αγοράς”, απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και απαιτεί: ´Κανένα τείχος στον Εβρο, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες, ασυλο και στέγη στους πρόσφυγες´, κ.α.
Ακόμα τονίζει ότι “ντόπιοι και μετανάστες εργάτες παλεύουμε μαζί για την ανατροπή των ρατσιστικών νόμων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης -ΕΕ – ΔΝΤ -καπιταλιστών”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.