Μουσείο Τυπογραφείας

Δράσεις για το περιβάλλον

Πιο φιλικό στο περιβάλλον αναμένεται να είναι σύντομα το Πολυτεχνείο Κρήτης. Hδη, Επιτροπή καθηγητών υπό την επίβλεψη του πρύτανη Γιάννη Φίλη εξετάζει την κατάθεση πρότασης που αφορά δράσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Η πρόταση θα υποβληθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να χρηματοδοτηθεί.
Η πρυτανική αρχή θεωρεί αναγκαίες τις δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο πρύτανης κ. Φίλης εξηγεί ότι με την υλοποίηση της πρότασης θα βελτιωθεί κατά πολύ η περιβαλλοντική συμπεριφορά του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Η πρόταση αυτή αφορά την εφαρμογή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά κυρίως την υλοποίηση εφαρμογών στα κτήρια του ιδρύματος. Δηλαδή, μονώσεις, εγκατάσταση συστημάτων γεωθερμίας και γενικότερα δράσεις που, όπως λέει ο κ. Φίλης, «θα μειώσουν τις ανεπιθύμητες εκροές θερμότητας ή τις ανεπιθύμητες εισροές θερμότητας στα κτήρια ούτως ώστε να βελτιωθεί η ενεργειακή τους απόδοση και να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου οι οποίες βγαίνουν με την κατανάλωση ρεύματος από τη ΔΕΗ».
Αυτό θα επιτευχθεί, σύμφωνα με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, τόσο με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όσο -και κυρίως- «με παθητικούς τρόπους όπως είναι η μόνωση και η εγκατάσταση υαλοπινάκων τελευταίας τεχνολογίας οι οποίοι ανακρούουν τη θερμότητα».

Γ. ΛΥΒ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.