Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραδόθηκε η έκθεση για τη Siemens

Αθήνα
Παραδόθηκε το πρωί της Τρίτης στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens η έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, που είχε αναλάβει να ανακτήσει κατεστραμμένα αρχεία από σκληρούς δίσκους της επιχείρησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υλικό των 15.000 σελίδων, που παραδόθηκε από τον διευθυντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μ. Σφακιανάκη, στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Σ. Βαλυράκη, «δείχνει» σχέσεις πολιτικών με την ηγεσία της Siemens.
Η Υπηρεσία ολοκλήρωσε τον έλεγχο στα αρχεία που έχει βρει ή ανακτήσει στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή της ιδιαιτέρας γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Αικατερίνης Τσακάλου καθώς και του κεντρικού server της Siemens – Ελλάς.
Οταν ο κ. Σφακιανάκης είχε αναλάβει το έργο, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής είχε δηλώσει πως «υπάρχει υλικό που μπορεί να διαφοροποιήσει τα πράγματα ως προς πρόσωπα και γεγονότα».
Πληροφορίες από βουλευτές ανέφεραν ότι «υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της εταιρείας και υπουργών, τα ονόματα των οποίων έχουν ακουστεί στην υπόθεση».
Ο Π. Καμμένος
Την άποψη ότι υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές πολιτικές και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και των δύο παρατάξεων για την υπόθεση της Siemens, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Τρίτη, ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, ακόμα κι αν το κόμμα του έχει αντίθετη άποψη.
Ο κ. Καμμένος τόνισε πως από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται πως πολιτικά πρόσωπα έχουν «όχι εντελώς αγνές σχέσεις σε θέματα δημοσίων σχέσεων» αλλά «φέρονται να έχουν στενές σχέσεις με την ηγεσία της Siemens».
Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές πολιτικές και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και από τις δύο παρατάξεις.
Ερωτηθείς σχετικά με την επίσημη θέση της ΝΔ, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι θα διαφοροποιηθεί από το πόρισμα του κόμματός του εφόσον αυτό δεν ζητά σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα