Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

?Επανάσταση? στους εκτυπωτές

Λας Βέγκας
Ένας νέος εκτυπωτής, ο memjet, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο καθώς έχει την καινοτομία να τυπώνει όλη τη σελίδα ταυτόχρονα σε ένα δευτερόλεπτο.
«Φέρνουμε επαναστατικές αλλαγές στην αγορά», υπερηφανεύεται ο Λεν Λάουερ, διευθύνων σύμβουλος της Memjet, η οποία επέδειξε την τεχνολογία της στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας.
Σε αντίθεση με τους συμβατικούς ψεκασμού μελάνης, στους οποίος μια μικρή κεφαλή πηγαινοέρχεται για να καλύψει σταδιακά όλη τη σελίδα, ο Memjet έχει μια μεγάλη, σταθερή κεφαλή με 70.000 μικροσκοπικά ακροφύσια που ψεκάζουν μελάνι ταυτόχρονα.
Με τιμή που θα κυμανθεί από 500 έως 600 δολάρια, ο νέος εκτυπωτής είναι πολύ φθηνότερους από τους έγχρωμους laser αντίστοιχων επιδόσεων.
Χαμηλότερο είναι επίσης το κόστος της εκτύπωσης: 0,05 δολάρια η σελίδα, συγκριτικά με 0,12 έως 0,25 στους εκτυπωτές inkjet και laser.
Επαγγελματικά μοντέλα της Memjet, ειδικά σχεδιασμένοι για την εκτύπωση ετικετών, χρησιμοποιούνται ήδη από εταιρείες όπως η FedEx.
Το επόμενο μοντέλο Memjet προορίζεται για χρήση στο γραφείο. Θα πωλείται από φέτος μέσω της Lenovo στην αγορά της Κίνας και μέσω άλλων συνεργατών στην Ταϊβάν και την Ινδία. Η Memjet ζητά τώρα συνεργάτες για την αμερικανική και αμερικανική αγορά.
Εφευρέτης της κεφαλής του Memjet είναι ο Αυστραλός Κία Σίλβερμπρουκ, πρώην διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία ασύρματων τεχνολογιών Qualcomm.
H ανάπτυξη της κεφαλής και των ακροφυσίων της κατέστη δυνατή χάρη στις εξελίξεις των μικρο – ηλεκτρο – μηχανικά συστήματα, περισσότερο γνωστά ως MEMS. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη σε κινηματογραφικούς προβολείς, στο iPhone και στους αισθητήρες του χειριστηρίου του Nintendo Wii.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα