Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τι έχεις Γιάννη…; Τι είχα πάντα;

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ χρόνο εικάζεται πως θα έχουμε «τέλος στην ατιμωρησία των επίορκων υπαλλήλων», αλλά και στις χρονοβόρες αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων. Αυτά μας υπόσχεται το Υπουργείο Εσωτερικών, μια και αλλάζει εκ βάθρων το πειθαρχικό δίκαιο που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους.
ΣΥΜΦΩΝΑ με τα νέα δεδομένα στο εξής στα πειθαρχικά συμβούλια θα προΐστανται δικαστές, ενώ μέλη θα είναι ανώτατα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Στα συμβούλια εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην μετέχουν ως μέλη συνδικαλιστές εκπρόσωποι των υπαλλήλων ή αν μετέχουν, ο αριθμός τους να μην ξεπερνά τον ένα (1). Το νέο δίκαιο θα προβλέπει ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να εκδίδονται σε συγκεκριμένες και σύντομες χρονικές προθεσμίες.
ΜΕΧΡΙ σήμερα, για να διωχθεί πειθαρχικά ένας υπάλληλος ήταν δυνατό να περάσουν και έξι χρόνια με τη νομολογία που υπήρχε. Επιπλέον, η απόφαση περί του μέλλοντος του υπαλλήλου  να παίρνεται, μετά την (τελεσίδικη) καταδίκη ή αθώωσή του από το δικαστήριο! Για τα παραπτώματα των υπαλλήλων οι ποινές, τώρα, θα είναι πολύ πιο αυστηρές απ΄ ό,τι σήμερα (δηλαδή;), ενώ όσοι υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα θα στερούνται κάθε υπηρεσιακής εξέλιξης. Οψόμεθα?
Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα